jaros píše:
Dobrý den pane Zajíček,
před týdnem v neděli jsme u Vás byli s manželkou a dozvěděli se spoustu zajímavých informací. Většina z nich byla logicky jasná o některých stále musím přemýšlet. Říkal jste, že vše nad 50 stupňů ztrácí radiaci. Ptal jsem se Vás, jak je to s vařenou pšenicí, která moji ženu uzdravila a která by tedy měla být radiačně slabá.. Odpověděl jste mi, že to zřejmě byla forma a způsob detoxikace. Na Vašich webových stránkách (Energie potravin a její vliv na zdraví), jsem však dnes zjistil, že tam uvádíte, že ..." Vařením obilí jeho radiace stoupá, až na 9-10 000 A". Jak to tedy prosím Vás je ?
Dále prosím o sdělení názoru, proč druhý den po provedení klystýru, není stolice - pocit úplného vyprázdnění ještě však není. Děláme něco špatně ?
V některých bodech, se bohužel citace MUDr. Kahudy, DrSC: Fundamentální záření hmot, 1980, liší od mých názorů, na vhodnost pro aplikaci na nemocném organizmu, ale nevyvracím a nezpochybňuji jeho měření. Je třeba si uvědomit, že laboratorní výsledky mají od vlastního vaření, nějaký minimální odstup a při delším odstupu, se výsledek může zásadně lišit. Také je třeba si uvědomit, že hledisko radiovitality není jediný pohled na vhodnost, té které potraviny pro danou nemoc. Například se zároveň varem odstraní živé enzymy, organické minerály se promění na anorganické, dále se lepek stane nestravitelný a pokrývá pak lepivou hmotou stěnu střeva. Všechny tyto aspekty, jsou u Vaší zdravotní komplikace velice důležité a dokonce bych se více staral o dokonalé vyprazdňování, než o radiovitalitu. Opakuji proto, pokud chcete jíst pšenici, tak pouze klíčenou, ale vařenou Vám rozhodně nedoporučuji. Já osobně bych v případě Vašich zdravotních potíží, obiloviny nejedl vůbec v žádné formě. Právě obiloviny velice brzdí defekaci a to je hlavní důvod, pro jejich vyřazení ze stravy.
Nepíšete zda je problém s defekací po stravě, tak jak je popsána v (Příkladu denního jídelníčku), či po jiné stravě. Předpokládám, že po jiné a není se pak čemu divit. Pokud je to přesto po stravě, tak jak ji doporučuji, tak zařaďte do stravy ve větším množství strouhanou mrkev a listový špenát. Nyní v zimním období je čerstvý špenát těžko dostupný a i pokud ho seženete, tak je zbytečně drahý, ale dobře funguje i špenát mražený do formy vajíček, od firmy Bonduelle v balení 450 g za cca 25,- kč, krájený a porcovaný. Je to výhodné na rozmrazování a použijete vždy jedno, až tři vajíčka do jídla, bez jakékoliv další úpravy. Pak by s vyprazdňováním neměl být žádný problém, ale pokud ano, tak se znovu ozvěte.