Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 4:12 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Podporuje čokoláda dlouhověkost???
PříspěvekNapsal: pon lis 05, 2012 9:43 am 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
Všimnul jsem si, že dlouhověcí lidé velmi často jedí čokoládu ve velkém. Například nejstarší žena světa , co se dožila 122 let, Jeanne Louise Calmet jí jedla po kilech. Druhá nejstarší žena (119 let) jí jedla též pravdielně. A čokoláda tvoří důležitou součást jídelníčku i u chlapíka, který se ve 111 letech stále těší dobrému zdraví (Bernardo LaPallo). Je tohle jen náhoda? Nebo tyhle lidi podplatil čokoládový průmysl, aby za něj lobovali? \":D\" Mně osobně některé hořké čokolády docela překyselují.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon lis 05, 2012 1:21 pm 
Offline

Registrován: ned kvě 29, 2011 9:32 pm
Příspěvky: 182
Ano, také jsem zaznamenal, že dlouhověcí lidé často uvádějí také olivový olej a nebo goji. Nemyslím, že je to náhoda. Čokoláda má hodně antioxidantů, které určitě stárnutí zpomalují.
Nicméně, je naivní si myslet, že jedna potravina by mohla nějak radikálně ovlivnit celkový stav zdraví. Číže, pokud budu jíst rohlíky, buchty a další šmakulády, tak mi asi čokoláda, ani oliváč nepomůže.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2012 9:11 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
smajliss píše:
Ano, také jsem zaznamenal, že dlouhověcí lidé často uvádějí také olivový olej a nebo goji. Nemyslím, že je to náhoda. Čokoláda má hodně antioxidantů, které určitě stárnutí zpomalují.
Nicméně, je naivní si myslet, že jedna potravina by mohla nějak radikálně ovlivnit celkový stav zdraví. Číže, pokud budu jíst rohlíky, buchty a další šmakulády, tak mi asi čokoláda, ani oliváč nepomůže.

To je fakt, olivový olej kromě čokolády tihle dlouhověcí rekordmané uvádějí taky často.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 17, 2012 2:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Ates píše:
Všimnul jsem si, že dlouhověcí lidé velmi často jedí čokoládu ve velkém. Například nejstarší žena světa , co se dožila 122 let, Jeanne Louise Calmet jí jedla po kilech. Druhá nejstarší žena (119 let) jí jedla též pravdielně. A čokoláda tvoří důležitou součást jídelníčku i u chlapíka, který se ve 111 letech stále těší dobrému zdraví (Bernardo LaPallo). Je tohle jen náhoda? Nebo tyhle lidi podplatil čokoládový průmysl, aby za něj lobovali? \":D\" Mně osobně některé hořké čokolády docela překyselují.

Dobře vám to píše člen smajliss a také za tím bude vnitřní klid a pohoda daných jedinců, není vše pouze o stravě.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon srp 26, 2013 6:33 pm 
Offline

Registrován: pon srp 19, 2013 12:38 pm
Příspěvky: 44
Dle mých znalostí a zkušeností je čokoláda velmi kyselinotvorná, a to i ta kvalitní. Po pravě mi nejde do hlavy, proč někteří století lidé tvrdí, že jedí kvanta čokoláda, pokud je to pravda, mají pravděpodobně mimořádně odolný organismus proti překyselení.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 29, 2013 6:26 pm 
Offline

Registrován: ned kvě 29, 2011 9:32 pm
Příspěvky: 182
ale kyselá moč přece neznamená, že je člověk překyselený .. reflektuje to jenom to, co se vyloučilo, ale nikdy nevíme, co v těle zůstalo


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 29, 2013 6:58 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
smajliss píše:
ale kyselá moč přece neznamená, že je člověk překyselený .. reflektuje to jenom to, co se vyloučilo, ale nikdy nevíme, co v těle zůstalo

SUPER SI TO VYSTIHLA V JEDNEJ VETE. Konečne...... KONEČNE sa tu začína spochybňovať význam merania pH moču, ako indikátor toho, či je človek prekyslený, alebo nie.
A k čokoláde - môže to byť obrovské LOBBY čokoládovní.
Čokoláda = kopu kofeínu, ktorý vyčepráva obličky, a obličky sa starajú o dlhovekosť........ Čokoláda (silne pochybujem, že jedli len 90%-nú) je plná cukru a šmejďáckych olejov (hlavne sójový).
Veríte tomu s tými dlhovekými ľuďmi v súvislosti s čokoládou ? Ja jednoznačne NIE. Mimochodom, čokoláda je DROGA, na ktorej sa stane závislá väčšina jej konzumentov. Ďakujem, neprosím.....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 29, 2013 8:21 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
V čokoládě je nějaká látka která je ve vepřovým. Takže asi hlavně vegetariáni maj na ní chuť.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv srp 29, 2013 9:22 pm 
Offline

Registrován: pon čer 03, 2013 9:09 pm
Příspěvky: 58
Jestli má čokoláda nějaký pozitivní vliv na zdraví, tak zřejmě jedině ten, že si ji někdo užívá a tím si zpříjemňuje bytí, čili si tak teoreticky může prodloužit život oproti věčně vynervovaným a nespokojeným spoluobyvatelům. Ale to samý se dá říct o kafi, čaji, vínu, hudbě, tanci..., zkrátka všem, co dělá člověku radost.

Možná ti dlouhověcí jedli hodně čokolády... Jenže kolik je hodně? Jedna tabulka denně? Jeden řádek denně? Jedna tabulka jednou za týden? A co jedli kromě toho? Živili se zdravě a tohle byl jejich jediný "hřích"? Nebo třeba jedli hodně málo a k tomu nějakou čokoládu?

Anebo jsou to jen náhodní šťastlivci, co přežili ne proto, ale navzdory tomu, že si často dávali čokoládu?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 30, 2013 9:52 am 
Offline

Registrován: ned kvě 29, 2011 9:32 pm
Příspěvky: 182
Nowocayn: nejsem holka

Jinač se mi moc nelíbí, že se v diskuzi zaměňuje čokoláda s čokoládou. Je rozdíl jíst samotné kakaové boby, které v sobě mají úplně malinko cukru a jsou hořké. Je rozdíl jíst vysokoprocentní čokoládu, která má složení: kakaové máslo, kakaový sušina, cukr; a je rozdíl jíst čokoládu, že která má složení: cukr, odtučněné mléko, rostlinný tuk, kakaové máslo, kakaová sušina atd. atd.

Kakaový tuk obsahuje kyselinu stearovou (která je například i ve vejci), která se jeví velmi zdravotně pozitivně. Snižuje cholesterol, působí proti srážení krve a hlavně zvyšuje inzulínovou citlivost, takže lépe pálíme cukry. A každý asi taky ví, že kakao obsahuje hodně antioxidantů a ty si snad nikdo nevezm do pusy a nebude zpochybňovat jejich prospěch \":-D\" .. Co se týče minerálů, tak je čokoláda na tom velmi dobře se železem a hořčíkem. Další vedlejší benefit je v tom, že obsahuje velmi málo omega6, takže nepůsobí zánětlivě, naopak obsahuje nasycené tuky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 30, 2013 3:40 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
smajliss píše:
Nowocayn: nejsem holka

Jinač se mi moc nelíbí, že se v diskuzi zaměňuje čokoláda s čokoládou. Je rozdíl jíst samotné kakaové boby, které v sobě mají úplně malinko cukru a jsou hořké. Je rozdíl jíst vysokoprocentní čokoládu, která má složení: kakaové máslo, kakaový sušina, cukr; a je rozdíl jíst čokoládu, že která má složení: cukr, odtučněné mléko, rostlinný tuk, kakaové máslo, kakaová sušina atd. atd.

Kakaový tuk obsahuje kyselinu stearovou (která je například i ve vejci), která se jeví velmi zdravotně pozitivně. Snižuje cholesterol, působí proti srážení krve a hlavně zvyšuje inzulínovou citlivost, takže lépe pálíme cukry. A každý asi taky ví, že kakao obsahuje hodně antioxidantů a ty si snad nikdo nevezm do pusy a nebude zpochybňovat jejich prospěch \":-D\" .. Co se týče minerálů, tak je čokoláda na tom velmi dobře se železem a hořčíkem. Další vedlejší benefit je v tom, že obsahuje velmi málo omega6, takže nepůsobí zánětlivě, naopak obsahuje nasycené tuky.

Tak potom prečo v telke nedávajú reportáže s pojedačmi vajec, ktorí sa dožili vysokého veku 111 a ja neviem koľko ešte rokov ??? AHAAAA, lebo vajcia sú na rozdiel od čokolády zdravé.
Kakao obsahuje veľa antioxidantov, ale ešte viac FYTÁTOV a inhibítorov tripsínu (spýtaj sa Xiona)...
Čokoláda zamedzuje tým spôsobom absorpciu vápnika, zinku, železa, atď........... To je fakt "RECEPT" na dlhovekosť....
Nie, to je skôr oj*b. Je úplne FUK, koľko antioxidantov obsahuje kakao, keďže je aj plné ANTInutrietov. Ide o to, ako sa to správa v ľudskom organizme. A správa sa to nič-moc. Viac to škodí, ako prospieva.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 30, 2013 8:11 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
Nějaká dlouhověká bulharka říkala že jedla hodně šunky a balkánskýho sýra.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 30, 2013 8:38 pm 
Offline

Registrován: pon čer 03, 2013 9:09 pm
Příspěvky: 58
Jo, tomu bych věřila. Jestli jedla tradiční bulharskou kuchyni se spoustou zeleniny a do toho kvalitní a neošizený sýr a kvalitní šunku z dobře živených prasat, tak mohla být dost v pohodě. A jestli k tomu ještě žila někde na horské salaši, kde si ten sejra sama vyráběla, tak tím spíš.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát srp 30, 2013 9:18 pm 
Offline

Registrován: úte led 08, 2013 8:52 pm
Příspěvky: 292
Pochybuju že by jedla horu zeleniny, no možná tak šopák, ten je z měkké zeleniny a dobře se tráví. Ale národy u moře se necpou vlákninou a těžko stravitelným jídlem jako syrová zelenina, v tom horku jedí lehké jídlo. Třeba jen bílej chleba, celozrnný určitě ne.
A v šunce i balk. sýru je hora soli a i když se tam víc potí, tak asi sůl tak škodlivá není.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob srp 31, 2013 12:24 pm 
Offline

Registrován: ned črc 08, 2012 10:28 am
Příspěvky: 734
Kachně píše:
Pochybuju že by jedla horu zeleniny, no možná tak šopák, ten je z měkké zeleniny a dobře se tráví. Ale národy u moře se necpou vlákninou a těžko stravitelným jídlem jako syrová zelenina, v tom horku jedí lehké jídlo. Třeba jen bílej chleba, celozrnný určitě ne.
A v šunce i balk. sýru je hora soli a i když se tam víc potí, tak asi sůl tak škodlivá není.

Súhlasím s Kachně.
Merti, zelenina je to posledné (ak si odmyslíme cukor, sladkosti, biele pečivo či pečivo obecne akékoľvek...), čo ľudské telo potrebuje. Ak niečo potrebuje zo zeleniny, tak zeleninu, ktorá je maličká a koncentrovaná, a aj to postačí nejakých 100-200g denne, ale človek sa zaobíde zdravo aj bez nej, viď napríklad kanadské lesy, lesy akéhokoľvek pásma....A vôbec, zelenina typu mrkva, kaleráb, atď...je tu pár storočí.....tak si ju strčte za klobúk ľudkovia... Fakt, len pre chuť...a v menšom množstve. Alebo si jej jedzte kopu, a buďte špáratká, a zbavený a minerálov (nerozpustná vláknina sa o to postará...)....
A teraz ku čokoláde. NEPODPORUJE DLHOVEKOSŤ. Môj posledný príspevok v tejto téme.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz