Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Flora, Perla, Rama...
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=3633
Stránka 12

Autor:  Jantar [ pát čer 07, 2013 11:26 am ]
Předmět příspěvku:  Flora, Perla, Rama...

Jsou zdravé nebo škodlivé?

Autor:  prokera [ pát čer 07, 2013 11:30 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

Umělé = škodlivé.

Autor:  Xion [ pát čer 07, 2013 4:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

viac, nez maslo, ktore maju udajne nahradit zdravsou verziou.

Autor:  Jantar [ pát čer 07, 2013 6:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

prokera píše:
Umělé = škodlivé.

to není argument. Není v tom žádný cukr ani mléko ani ztužený tuky. Naopak jsou v tom Omega 3 a 6 v rozumném poměru. Není důvod aby to bylo škodlivé.

Autor:  Filip08 [ pát čer 07, 2013 6:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

Jantar píše:
to není argument. Není v tom žádný cukr ani mléko ani ztužený tuky. Naopak jsou v tom Omega 3 a 6 v rozumném poměru. Není důvod aby to bylo škodlivé.

http://www.dedekkorenar.cz/obludy/pozna ... rinum.html

Citace spodní části článku:
Já měl na svých stránkách obsáhlý článek o chemizmu margarínů a obdržel jsem hloubkovou kontrolu potravinářské inspekce, která hledala a pořád nic, až se chytili na slově „rekonvalescence“ na našem Měsíčkovém oleji – Lymfoleji. Za závažné zdravotní ohrožení spotřebitelů mi napařili na potvrzení svého úředního nesmyslu a moci 11000 pokuty a příkaz ihned stáhnout z prodeje (náklady asi 150000). Když jsem se odvolal, hrozili vyššími tresty a tak jsem stáhl článek, zaplatil, škrtnul „rekonvalescenci“ a vše se uklidnilo.
Protože margaríny sice poškozují zdraví, ale přispívají některým výrazně do mocenskyrozhodovacího procesu, musím si vybrat, jak naznačit škodlivost a přežít.
Hitler veškeré máslo a sádlo posílal na frontu, protože tam nepotřeboval útočící trosky. Pro lidi v týlu mu chemici udělali náhražku, která trochu oddaluje smrt hladem. Tou náhražkou je margarín, rostlinné máslo syntetické, ztužený tuk.
Vezmete jakýkoliv podřadný rostlinný olej, ohřejete na asi 600 °C a vpusťte do autoklávu plynný vodík (katalyzátor je platina nebo dříve nikl), snížíte teplotu na 200 a přilijete smáčedlo, po promíchání přidáte trochu kvalitnější rafinovaný olej (kdyby ne, tak vznikne hmota podobná běžnému termoplastu a můžete z ní lisovat například obrubníky nebo patníky) po zchlazení pod 100 přidáte tenzid a vodu. Při tom můžete domíchat syntetická barviva, aromata, plnidla, vitamíny, konzervanty, strukturní přísady, chuťové korigens a nalijete to do plastových kelímků, přidáte 250% zisk a prodáte s reklamou, že to neobsahuje cholesterol.
Játra to nejsou schopna trávit a organizmus to jen obtížně vylučuje. Zvířata to nežerou, hmyz na to nejde a bakterie to nekazí. Prostě to je jen upatlaná forma igelitu. Dobrou chuť s chuťovými korigens.
Skoro každému pojídači silně vržou klouby při dřepu a zrychleně se mu kazí zrak.
To je dáno tím, že některé sloučeniny při reakci vzniklé mají vlastnosti ženských hormonů. A některé se účastní degenerativních změn ve vazivech.
Bohužel to způsobuje u mužů výrazné snížení plodnosti a po čtyřicítce špatný zrak a značný nezájem o sex!
To by mě zajímalo, kdo to ženským v nejlepším věku vysvětlí.

Autor:  ravima [ pát čer 07, 2013 7:21 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

Filip08: To jsou jen lži, takhle se dneska margaríny vůbec nevyrábějí, argumentovat tím, jak to bylo před XX lety za Hiltlera je fakt nesmysl.
Jantar píše:
to není argument. Není v tom žádný cukr ani mléko ani ztužený tuky. Naopak jsou v tom Omega 3 a 6 v rozumném poměru. Není důvod aby to bylo škodlivé.

To je pravda, z hlediska mastných kyselin je to dneska naprosto v pořádku, ale nějaké argumenty by se našly - škodit můžou třeba různé přidávané látky - barviva, konzervanty, vitamíny atp., to záleží na konkrétním druhu margarínu. Taky není ještě úplně jasné, jak je to s trávením těch interesterifikovaných tuků, já bych se toho moc nebál, ale teoreticky se to může trávit blbě. Když se to ale stráví, tak pak už to nemá jak škodit v játrech ani nikde jinde.

Autor:  catcher [ pát čer 07, 2013 7:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

http://www.czechfreepress.cz/zdravi/ram ... dliva.html

Autor:  ravima [ pát čer 07, 2013 8:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

catcher píše:
http://www.czechfreepress.cz/zdravi/rama-buh-s-nama-ovocna-piva-jsou-velmi-skodliva.html

Tak v tomhle článku není pravdivá snad ani jedna věta. Ani jako vtip to není dobré.
Ten článek není o margarínech, ale o "transfigurovaných tucích", kterých je mimochodem v másle minimálně čtyřikrát víc než v margarínech, někdy až desetkrát víc...

Vůbec se nedivím, že se výrobci margarínů proti takovým extrémně šíleným pomluvám brání...

Autor:  prokera [ pát čer 07, 2013 9:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

Jantar píše:
to není argument. Není v tom žádný cukr ani mléko ani ztužený tuky. Naopak jsou v tom Omega 3 a 6 v rozumném poměru. Není důvod aby to bylo škodlivé.

Co jsem si zatím přečetla o margarínech, tak nic z toho mě nepřesvědčilo o jejich vhodnosti. Každý má právo si pochopitelně vybrat, já volím vždy máslo - používalo se stovky let a fungovalo dobře. Nevěřím umělým tukům, které jsou tu pár let, dle mého názoru nemohou mít na zdraví kladný vliv:(...

Autor:  ravima [ pát čer 07, 2013 9:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

prokera: A co si představuješ pod tím, že je to umělé? Máslo se taky vyrábí uměle, nenajdeš ho nikde v přírodě. Výroba margarínů (dnes interesterifikací, nikoliv hydrogenací - to bylo před několika desítkami let a mýty z té doby se bohužel drží dodnes, všechny články proti margarínům se týkají extrémně nezdravých hydrogenovaných tuků, které ale margaríny už strašně dlouho vůbec neobsahují...) - v čem je to přesně umělejší než výroba másla? Vždyť interesterifikace probíhá v přírodě běžně, i v lidském těle.
Výroba másla je srovnatelně umělá, jako výroba margarínů.

Autor:  prokera [ sob čer 08, 2013 11:51 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

Nepopírám, že mohu mít špatné informace. Na netu je toho tolik a každý si stejně nakonec vybere sám podle sebe, co se JEMU zdá pravdivější. Já bohužel neznám způsob, jak zjistit, co je pravda a co mystifikace. Řídím se spíše selským rozumem.

http://www.denik.cz/z_domova/tema_marga ... 80306.html

http://www.denik.cz/z_domova/tema_marga ... 80306.html

To jen namátkou....pro mě dostatečný argument, proč to nejíst. Vystačím si s máslem a oliváčem.

Autor:  catcher [ sob čer 08, 2013 3:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

prokera píše:
Vystačím si s máslem a oliváčem.

Mám to stejně. Kvalitní olivový olej (na čerstvý žitný kváskový chleba neznám nic lepšího), čerstvý lněný, brutnákový, z vlašských ořechů... a občas nějaké máslo z farmy (po přepuštění a sebrání bílkoviny ho používám téměř výhradně na omaštění rozvařené rýže). A stačí to nad hlavu.
Je mi jedno, z čeho ty svoje Ramy dělají, naprosto nemám potřebu používat to jako potravinu. Možná v nouzi jako mazivo na panty, ale jinak ať si to nabijou do špic...

Autor:  pv33 [ sob čer 08, 2013 3:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

Neustale ctu neco o tom co je zdrave a co ne. A nezavisle na tom, ze vim velice dobre na co to skodi, tak temer vsechno obcas porusuju. Ale jsou dve vyjimky. Prvni je Flora, Perla, Rama, jak se nazyva toto vlakno. Ramu jsme doma pouzivali do doby nez jsem si precetl knihu dr Budwigove Lneny olej, ucinna pomoc proti arterioskleroze, infarktu a rakovine. Po precteni jsem vyhodil zbytek Ramy co byla v lednicce a dosel koupit maslo. A od te doby jsem se ji, bez jedine vyjimky, uz nedotknul.

To druhe co rovnez dodrzuju jsou vsechny produkty Light, napriklad cola. A cokoliv kde tusim Aspartam a kde pisou ze to je bez cukru a je to sladke. Tedy Aspartam asi nekde prehlednu, ale kdyz o nem vim, tak ani vyjimecne. Normalni colu s poctivym cukrem:-) si klidne dam, ne ze bych ji vyhledaval, ale Aspartamu se bojim.

Autor:  Jantar [ sob čer 08, 2013 4:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

a Ramách, Perlách a Florách transtuky nejsou už nejmín 20 let. Takže nějaká 30 let stará knížka je v tomto směru k ničemu.

Autor:  m_v [ sob čer 08, 2013 4:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Flora, Perla, Rama...

sú škodlivé

"Margaríny sú vyrábané z rafinovaných olejov a vody. Pomocou emulgátorov E471 (mono- a diglyceridy mastných kyselín) alebo E472a, b, c, d, e, f (čo je to isté len z nejakým doplnkom), vznikne inak neexistujúca hmota, pretože voda a olej sa nedokážu prirodzene spojiť."

"pridajte arómy, soli, protipeniace látky, antioxidanty, farbivá, nejaký konzervant, stabilizátor, umelé vitamíny"

"Vaše telo to nedokáže využiť"

"Lenže rastlinný olej len tak ľahko netuhne, a preto sa používajú rôzne zložité technologické metódy ako frakcionácia, stužovanie a interesterifikácia."

Dobré tuky, zlé tuky - http://martinchudy.blogspot.sk/2013/05/ ... ov-ku.html

Stránka 12 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/