RaDu píše:
Nejkvalitnější prášek z usušeného ovoce Camu camu je 100% čistou formou Camu camu pocházejícího z původní panenské části amazonského deštného pralesa. Camu camu prášek zaručuje bohaté množství komplexního přírodního vitaminu C bez přídavku syntetického vitaminu C.
Camu camu neboli Myciaria dubia je ovoce s největším množstvím vitamínu C na celém světě. Předčí i ovoce Acerola a to nejméně třikrát. Camu camu je keř roustoucí především na březích řek v osamocených oblastech ekosystémů amazonských pralesů. Ovoce z těchto keřů, které dorůstají výšky maximálně 6 metrů, má 2-3 centimetry v průměru. Plody mají purpurově červenou barvu a žlutou dužinu.
K výrobě čistého Camu camu prášku se velice pečlivě sbírají jen nejzralejší čerstvé bobule z keřů rostoucích na březích kolem původních pralesních řek. Poté jsou jednoduše zpracovány, tj. omyty, vypeckovány a následně usušeny za velice nízkých teplot, aby nedošlo ke znehodnocení důležitých živin. Prášek je poté prosíván, čímž se získají ty nejmenší a pro tělo nejvyužitelnější částice. Konečný produkt je tedy 100% čistý usušený prášek s obsahem 12 % přírodního vitamínu C.
Camu Camu je výživově velice bohaté bobulovité ovoce, které obsahuje silné fytochemikálie, včetně aminokyselin serinu, valinu, leucinu a nejvíce vitamínu C ze všech známých rostlin na světě.
Doporučená dávka: 1 čajová lžička (5 g)
Hodnoty na 100 g
Proteiny 1,55 g
Tuky 0,13 g
Vláknina 0,55 g
Vápník 7,4 mg
Železo 0,94 mg
Zinek 3,3 mg
Draslík 9,71 mg
Vitamin B1 0,074 mg
Vitamin B2 0,16 mg
Vitamin B3 0,02 mg
Vitamin C 7,49 g
Doporučené dávkování: jedna lžička denně.
Určitě velice dobré, ale takových rostlin je na světě opravdu docela dost i když ani jedna není samospásná a je třeba je brát pouze jako doplněk stravy na srovnání deficitů.