Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Kamut X Kvaskový chléb https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=3675 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | Petr96 [ úte čer 25, 2013 11:24 pm ] |
Předmět příspěvku: | Kamut X Kvaskový chléb |
Zdravím všechny, myslíte že je zdravější ( nebo spíš méně škodlivé? ), když si dám několikrát do týdne Kváskový chléb nebo by bylo lepší si doma upéct Kamutovou placku? Kamutová placka: Kamut - naklíčený a poté rozmixovaný + voda, kmín, mořská sůl, trošku oleje ( momentálně kokosový lisovaný za studena ), možná trochu jedlé sody a samozřejmně upéct. Předem se omlouvám, jestli tady někdy o Kamutu už byla řeč, ale nic jsem nenašel a doufám, že jsem zvolil správné vlákno pro dotaz. |
Autor: | Gabriel [ stř čer 26, 2013 9:21 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kamut X Kvaskový chléb |
No problem je v tom ze sa to pecie, ale chapem, mnohi maju velky problem s vynechanim chleba a hladaju nahradu. Celkom zaujimavou nahradou moze byt slane ci sladke pecivo z tzv. "peletovych muk" odtucnenych (mandlova, kokosova, tekvicova, sezamova, lanova, konopna a pod. – to co zostane zo semien po vylisovani oleja sa vysusi a pomelie) tato sa zmiesa s vodou, vajcami, lyzicka sodabikarbony aby sa to nafuklo, trochou masla, ci masti a urobite na sladko (napr. medom, xylitolom), alebo na slano koreninami a upeciete najlepsie v muffinovej forme (staci 1/2 hod. na cca 200C). Su inak aj chutovo vyborne (ked sa este prida cerstvo pomlety mak, mandle, sezam) - som uz vyskusal parkrat rozne verzie - kazdemu to chutilo, ale moc to zas nejem, lebo nepotrebujem nahrazku chleba. Na nete su rozne recepty, hlavne v zahranici. Nie je to sice nic zive, ale chutne, da sa povedat ze neskodne a dokonca to paradne precisti creva... |
Autor: | Elkimek [ stř čer 26, 2013 3:39 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kamut X Kvaskový chléb |
Moje máma peče cca měsíc domácí kváskový chleba. Všem se nám spravilo trávení |
Autor: | martina72 [ stř čer 26, 2013 6:01 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kamut X Kvaskový chléb |
Chléb z kvasu je trivialita, mohl by si ho péci každý. Trávení to nespraví, jen je prostě chutný. |
Autor: | Elkimek [ stř čer 26, 2013 7:38 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kamut X Kvaskový chléb |
martina72 píše: Chléb z kvasu je trivialita, mohl by si ho péci každý. Trávení to nespraví, jen je prostě chutný. A proto se jako lidstvo cpeme pečivem ze zmraženého polotovaru Trivialita to je, ale dostat se do toho už ne. Každej radši de a koupí si za dvacku nechutnou šumavu. |
Autor: | martina72 [ stř čer 26, 2013 7:41 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kamut X Kvaskový chléb |
Neřešte lidstvo, kdy jste naposledy jedl něco z kvasu? |
Autor: | Petr96 [ čtv čer 27, 2013 8:19 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kamut X Kvaskový chléb |
Gabriel píše: No problem je v tom ze sa to pecie, ale chapem, mnohi maju velky problem s vynechanim chleba a hladaju nahradu. Celkom zaujimavou nahradou moze byt slane ci sladke pecivo z tzv. "peletovych muk" odtucnenych (mandlova, kokosova, tekvicova, sezamova, lanova, konopna a pod. – to co zostane zo semien po vylisovani oleja sa vysusi a pomelie) tato sa zmiesa s vodou, vajcami, lyzicka sodabikarbony aby sa to nafuklo, trochou masla, ci masti a urobite na sladko (napr. medom, xylitolom), alebo na slano koreninami a upeciete najlepsie v muffinovej forme (staci 1/2 hod. na cca 200C). Su inak aj chutovo vyborne (ked sa este prida cerstvo pomlety mak, mandle, sezam) - som uz vyskusal parkrat rozne verzie - kazdemu to chutilo, ale moc to zas nejem, lebo nepotrebujem nahrazku chleba. Na nete su rozne recepty, hlavne v zahranici. Nie je to sice nic zive, ale chutne, da sa povedat ze neskodne a dokonca to paradne precisti creva... To zní zajímavě, díky za tip. |
Autor: | Jarda [ úte črc 02, 2013 10:29 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kamut X Kvaskový chléb |
Petr96 píše: Zdravím všechny, myslíte že je zdravější ( nebo spíš méně škodlivé? ), když si dám několikrát do týdne Kváskový chléb nebo by bylo lepší si doma upéct Kamutovou placku? Kamutová placka: Kamut - naklíčený a poté rozmixovaný + voda, kmín, mořská sůl, trošku oleje ( momentálně kokosový lisovaný za studena ), možná trochu jedlé sody a samozřejmně upéct. Předem se omlouvám, jestli tady někdy o Kamutu už byla řeč, ale nic jsem nenašel a doufám, že jsem zvolil správné vlákno pro dotaz. Tak zdravému člověku asi neuškodí i když ani nepomůže. Obilí je vlastně škodlivé skoro pro každého a je otázkou, zda ho vůbec považovat za potravinu. Jinak ve formě chleba vyvolává závislost a to toho nejryzejšího rázu, velice těžko ovladatelnou. |
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |