Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kamut X Kvaskový chléb
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=3675
Stránka 11

Autor:  Petr96 [ úte čer 25, 2013 11:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Kamut X Kvaskový chléb

Zdravím všechny, myslíte že je zdravější ( nebo spíš méně škodlivé? ), když si dám několikrát do týdne Kváskový chléb nebo by bylo lepší si doma upéct Kamutovou placku?
Kamutová placka: Kamut - naklíčený a poté rozmixovaný + voda, kmín, mořská sůl, trošku oleje ( momentálně kokosový lisovaný za studena ), možná trochu jedlé sody a samozřejmně upéct.
Předem se omlouvám, jestli tady někdy o Kamutu už byla řeč, ale nic jsem nenašel a doufám, že jsem zvolil správné vlákno pro dotaz.

Autor:  Gabriel [ stř čer 26, 2013 9:21 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kamut X Kvaskový chléb

No problem je v tom ze sa to pecie, ale chapem, mnohi maju velky problem s vynechanim chleba a hladaju nahradu.

Celkom zaujimavou nahradou moze byt slane ci sladke pecivo z tzv. "peletovych muk" odtucnenych (mandlova, kokosova, tekvicova, sezamova, lanova, konopna a pod. – to co zostane zo semien po vylisovani oleja sa vysusi a pomelie) tato sa zmiesa s vodou, vajcami, lyzicka sodabikarbony aby sa to nafuklo, trochou masla, ci masti a urobite na sladko (napr. medom, xylitolom), alebo na slano koreninami a upeciete najlepsie v muffinovej forme (staci 1/2 hod. na cca 200C). Su inak aj chutovo vyborne (ked sa este prida cerstvo pomlety mak, mandle, sezam) - som uz vyskusal parkrat rozne verzie - kazdemu to chutilo, ale moc to zas nejem, lebo nepotrebujem nahrazku chleba. Na nete su rozne recepty, hlavne v zahranici.

Nie je to sice nic zive, ale chutne, da sa povedat ze neskodne a dokonca to paradne precisti creva...

Autor:  Elkimek [ stř čer 26, 2013 3:39 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kamut X Kvaskový chléb

Moje máma peče cca měsíc domácí kváskový chleba. Všem se nám spravilo trávení \":)\"

Autor:  martina72 [ stř čer 26, 2013 6:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kamut X Kvaskový chléb

Chléb z kvasu je trivialita, mohl by si ho péci každý.
Trávení to nespraví, jen je prostě chutný.

Autor:  Elkimek [ stř čer 26, 2013 7:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kamut X Kvaskový chléb

martina72 píše:
Chléb z kvasu je trivialita, mohl by si ho péci každý.
Trávení to nespraví, jen je prostě chutný.

A proto se jako lidstvo cpeme pečivem ze zmraženého polotovaru \":)\" Trivialita to je, ale dostat se do toho už ne. Každej radši de a koupí si za dvacku nechutnou šumavu.

Autor:  martina72 [ stř čer 26, 2013 7:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kamut X Kvaskový chléb

Neřešte lidstvo, kdy jste naposledy jedl něco z kvasu?

Autor:  Petr96 [ čtv čer 27, 2013 8:19 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kamut X Kvaskový chléb

Gabriel píše:
No problem je v tom ze sa to pecie, ale chapem, mnohi maju velky problem s vynechanim chleba a hladaju nahradu.

Celkom zaujimavou nahradou moze byt slane ci sladke pecivo z tzv. "peletovych muk" odtucnenych (mandlova, kokosova, tekvicova, sezamova, lanova, konopna a pod. – to co zostane zo semien po vylisovani oleja sa vysusi a pomelie) tato sa zmiesa s vodou, vajcami, lyzicka sodabikarbony aby sa to nafuklo, trochou masla, ci masti a urobite na sladko (napr. medom, xylitolom), alebo na slano koreninami a upeciete najlepsie v muffinovej forme (staci 1/2 hod. na cca 200C). Su inak aj chutovo vyborne (ked sa este prida cerstvo pomlety mak, mandle, sezam) - som uz vyskusal parkrat rozne verzie - kazdemu to chutilo, ale moc to zas nejem, lebo nepotrebujem nahrazku chleba. Na nete su rozne recepty, hlavne v zahranici.

Nie je to sice nic zive, ale chutne, da sa povedat ze neskodne a dokonca to paradne precisti creva...

To zní zajímavě, díky za tip.

Autor:  Jarda [ úte črc 02, 2013 10:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kamut X Kvaskový chléb

Petr96 píše:
Zdravím všechny, myslíte že je zdravější ( nebo spíš méně škodlivé? ), když si dám několikrát do týdne Kváskový chléb nebo by bylo lepší si doma upéct Kamutovou placku?
Kamutová placka: Kamut - naklíčený a poté rozmixovaný + voda, kmín, mořská sůl, trošku oleje ( momentálně kokosový lisovaný za studena ), možná trochu jedlé sody a samozřejmně upéct.
Předem se omlouvám, jestli tady někdy o Kamutu už byla řeč, ale nic jsem nenašel a doufám, že jsem zvolil správné vlákno pro dotaz.

Tak zdravému člověku asi neuškodí i když ani nepomůže. Obilí je vlastně škodlivé skoro pro každého a je otázkou, zda ho vůbec považovat za potravinu. Jinak ve formě chleba vyvolává závislost a to toho nejryzejšího rázu, velice těžko ovladatelnou.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/