Áno, chlapci, nejedzte kvalitné (čiže nie nejaký šunt) varené hovädzie či bravčové za 7, 8€ či 4, 5€ za svalovinu (vnútornosti budú lacnejšie), ale radšej si kupujte surové sušené mäso, ktoré v skutočnosti vyjde v nesušenom stave asi tak na 20-25€ kg. Super rozhodnutie....vychádzajúce z milného názoru, že varené mäso je škodlivejšie než sušené surové
...
Jediné v čom utrpí varené mäso je to, že pri varení stratí vitamín C, ktorý v ňom je inak dostupný, lebo zvieratá si C-čko v tele samé vytvárajú, na rozdiel od ľudí. V sušenom mäsa sa obsah vitamínu C vzhľadom k pôvodnému nesušenému mäsu samozrejme zníži. A - načo tak trvať na vitamíne C z mäsa, keď si ho vieme zabezpečiť inak, a keď mäso varené je ľahšie stráviteľné ?
Niektorí id*oti tvrdia, že varením sa jeho bielkoviny znehodnotia tak, že ich človek takmer nevie prijať.... AHAAAA....preto z vareného mäsa rastie tak dobre svalovina, že ? Lebo telo bielkoviny nevie prijať....
A o enzýmoch tu láskavo nepíšte - tie vo varenom mäse nie sú potrebné, lebo enzými v mäse surovom slúžia na to, aby sa mäso lepšie strávilo, nakoľko je surové ťažšie stráviteľné, než varené, rovnako ako každá potravina (S VÝNIMKOU MLIEKA A MLIEČNYCH VÝROBKOV)
Tiež veríte všetkým tým blábolom ľudí, ktorí majú VIERU, že pre človeka je vhodná len surová strava (preto si k tomu "vytvoria" teórie, alebo ich už vytvorené opakujú ako papagáje).
Nechcem sa do vás navážať, ale ste DIVNÍ...... Úplne neprirodzení..... Miesto toho, aby ste si kúpili mäso v kvalitnej mäsiarni, alebo od nejakého malo-chovateľa priamo, a to v akýkoľvek všedný deň, tak si
PRAJETE SUŠENÉ MäSO NA VIANOCE , lebo je drahé, a ste ochotní za neho obetovať iné veci čo by ste mohli dostať, miesto toho, aby ste si z neho urobili bežnú potravinu
Toto je už nad moje chápanie.....