SemTamTuPrídem píše:
Ahojte.
Niekde som cital, ze ked nezjeme varene jedlo "za cerstva" kym je este teple, tak vraj nemavratne straca urcitu cast CCHI....
A co tak varene jedlo, ktore si ZAMRAZIME a potom ROZMRAZIME a ohrejeme tak na 35-40 stupnov a zjeme???.... Bude tam vytvorena a zachovana krystalicka mriezka rovnako ako v pripade vody, ktoru by sme zamrazili a nechali volne odmrazit (alebo jej dopomohli vo vodnom kupeli ci pomalym zohrievanim na malom plyne) no jej teplota by nepresiahla 40 stupnov ? Priniesla by tak uprava potraviny (KLUDNE AJ SUROVEJ, napr. zamrazit kefir s rozmixovanym bananom a potom odmrazit a zjest) nejake benefity - bola by takto upravena potrava este lepsie stravitelna?...
Mozno ta namaha by za to nestala, ale.....skusit to by nemuselo byt odveci....
Vie sa niekto (nie podpichovacny) k tomu vyjadrit ?...
Tak veškerá voda i obsažená v potravině se pochopitelně mění zmrazením a rozmrazením, ale také trhá buněčné struktury tedy v mnoha směrech mění vlastnosti potraviny.