Xion píše:
SemTamTuPrídem píše:
V tomto prípade je to takmer nutné... Keď chýba živočíšna bielkovina.
Ale toto plnohodnotné jedlo rozhodne nie je...
Bielkoviny zo sosovice plus bielkoviny z celozrnnych obilovin, vytvaraju plnohodnotnu bielkovinu, teda su zastupene vsetky esencialne aminokyseliny, a to vo velmi dobrych pomeroch. Zivocisne bielkoviny nutne niesu, telo s nimi robi to iste, rozlozi ich na aminokyseliny, tie vstrebe a vytvara si z nich vlastne bielkoviny. Je uplne jedno, ci pochadzaju zo zivocisneho alebo rastlinneho zakladu.
Riadny hlod si napísal, Xion... Ak chce človek prijať dennú dávku bielkovín 1g/kg telesnej hmotnosti (do menšieho množstva by som nešiel, hlavne u tých, ktorý sa nevenujú urinoterapii), tak mu neostáva iné, než ju prijímať hlavne zo živočíšnych potravín, keďže na to aby napr. 80 kilový muž prijať 80g bielkovín z rastlinných potravín, potreboval by DENNE skonzumovať napríklad (vážené v surovom stave) : 200g strukovín, 100g ovsa, 70g orechov/semien. To je v tom prípade každé jedno jedlo VEGÁNSKE...
Vegánske jedlo je jedlo, ktoré spôsobuje úpadok ľudského zdravia. Ak človek nezačleňuje do jedla živočíšne bielkoviny, utrpí tým jeho zdravie, u niekoho skôr, u niekoho neskôr, a keby to robilo niekoľko rodov za sebou, úpadok by bol až katastrofálny...
To, že kombinácia obilnín a strukovín zaistí dokonalý aminokyselinový profil, to je len PRIANIE vegánov, ktorí si vedia oddôvodniť čokoľvek, a trpia tým najväčším sebaklamom v oblasti stravovania...
Aj keby kvasili/fermentovali každé jedno zrno, semeno/orech, nič to nemení na tom, že táto strava bude NEPLNOHODNOTNÁ. Navyše úplne chudobná na nasýtené tuky, plná omega6, plná sacharidov, alebo ak nie sacharidov (s tými zrnami v spomenutom množstve sa dá zmestiť do 150g sacharidov/deň), tak úplne bez enzýmov, minerálov dostupných v živočíšnych potravinách, a s úplným nedostatkom K2 vitamínu, vitamínu A, D, atď.
XION, poradil si mi v enzýmoch (ale ako vidíme, nie tak dobre, keďže to čo si mi poradil si po tom ako som si to objednal aj vyvrátil - napísal si, že si sa pomýlil...), venoval si mi čas, o.k., beriem. Ale píšeš bludy, pretože ty si ten typ, ktorý potrebuje VERIŤ, a potrebuje určitý SYSTÉM vytvorený na viere, že sa dá dlhodobo plnohodnotne stravovať aj na vegánskej strave.
JE TO BLUD, nedá sa to.
Všetky najzdravšie prírodné spoločenstvá ľudí konzumujú čo najviac živočíšnych tukov a bielkovín, a tie s najchatrnejším zdravím konzumujú najmenej živočíšnych tukov a bielkovín....
Takže už s takýmito "vegánskymi radami" páľ do riti, už stačilo tvojich dezinformácií...