Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Nebezpečná vláknina
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=4938
Stránka 11

Autor:  Petiq [ čtv kvě 12, 2016 4:37 pm ]
Předmět příspěvku:  Nebezpečná vláknina

Ahoj,

hroutím se tu úzkostí, protože mám pocit, že jsem si změnou životního stylu přivodil blokádu tenkého střeva. Začal jsem víc jíst oves s luštěninami, ale zřejmě jsem ho vařil jen do křupava (ale byl přednamočený) a asi málo piju, k tomu jsem ho občas nedbale rozkousal... je hrozné, jak člověk zapomene řešit zásadní věci a vzpomene si, když je už asi pozdě. Sníst to jde, chutná to a nakonec to přece nějak vyleze, že.

Druhá strašná věc byla moje ranní smoothie kam jsem toho dal prostě hrozně moc, 4 menší mrkve, jablko, grep a 100gr římského salátu, ne moc vody, říkal jsem si, že ty ingredience jí samy mají dost. A protože to bylo hořké, dal jsem tam ještě 2 banány. Pak už se to dalo pít, ale... je to strašná nálož, proč mi to nedošlo dřív...

A ten večer jsem už zvracel...

Od té doby jsem toho pročetl hodně a této problematice a mám skoro fobii z vlákniny... z vlákniny, když není dost hydratovaná...

Tak dávejte pozor lidi...

BTW největší paradox je, že mixér na smoothie jsem koupil i když mám doma roky Omega šťavič. Ten šťavič člověka omrzí a trvá to, kdežto mixér je hned a ještě jsem si myslel, že pít to i s vlákninou je lepší. Asi Osud no... měl jsem zůstat u kaiserek s eidamem dvacítkou... \":?\"

Autor:  SemTamTuPrídem [ čtv kvě 12, 2016 10:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

Mäso, maslo, mast, varena klicena strukovina, vyvary z kosti, kvasena zelenina....Plus ENZYM9VE TABLETKY k tomu (lebo to nebudes chciet jest surove - mäso a zivocisne tuky).TO JE CESTA. Skus, a pridu LEPSIE CASY... Ver mi, Petiq. Sam sa presvedcis.

Autor:  martina72 [ pát kvě 13, 2016 9:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

STTP, von si dělá srandu ...

Autor:  Petiq [ sob kvě 14, 2016 3:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

Ahoj,

bohužel nedělám... jsem opravdu tak strašně blbej.... \":(\"

Koule byla dlouho na místě, ale včera mně probudila k ránu, vylezla z tenkého a prošla celým tlustým střevem a zastavila se před tou finální kličkou. Je dost velká a tvrdá. Podle toho, co ze mně leze, je to to smoothie. Co jsem hledal, tak na fytobezoáry zabírá enzym celuláza, ale ta se nikde neprodává. Možná ji mají dokroři, ale taky se mi možná jenom vysmějou... taky jsem našel studii, že prý funguje Coca-Cola, mám dát klystýr s Colou? \":)\"
Zkusím dneska ještě jednu láhev Zaječické hořké... nebo radši Guttalax?

Proč jsem nezůstal u odšťavňovače? \":(\"

Autor:  martina72 [ ned kvě 15, 2016 10:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

Tak dobře, neděláte si srandu.
Oves s luštěninami se nejí dohromady, to jste, dle mého názoru, cvok a nemáte žádnou schopnost ucítit na jazyku, v žaludku, ve střevě, v mysli, co vaše tělo chce či nechce. Luštěniny se s obilninami nekombinují. Maso s luštěninami či maso s obilninami také ne. Může, ale není to tak na pohodu.
Luštěnin jezte co nejméně, berte je jako chuťovku, ne jako základní potravinu.
O té kouli, co z vás údajně lezla, nic nevím a je mi to fuk a obecně je to taky fuk. Stalo se. Potrápilo vás to a je to pryč, byla to ojedinělá příhoda, kterou nezveličujte. Coca Colu nepijte vůbec, ta je pro kompletně zdravé lidi, ve smyslu těla i psychiky, a jen jako mlsek.
Vaše zmíněná porce "smoothie" (proč tomu, proboha, tak říkáte, čeština takové slovo vůbec nepotřebuje) je zcela v pohodě a chlastejte si to jak chcete, za předpokladu, že jste úplně čistý, v pohodě, nalačno a že to nekombinujete s ničím jiným. Mi by to velmi chutnalo a pil bych to denně (také jsem to dělal, řadu měsíců). Modifikace - změna poměrů zmíněného, střídání různých druhů jablek, proložit okurkou nebo červenou řepou, musí to být strašně dobré.
Ve smoothie problém není, vy nejste v pořádku.

Autor:  Jarda [ ned kvě 29, 2016 8:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

Petiq píše:
Ahoj,

hroutím se tu úzkostí, protože mám pocit, že jsem si změnou životního stylu přivodil blokádu tenkého střeva. Začal jsem víc jíst oves s luštěninami, ale zřejmě jsem ho vařil jen do křupava (ale byl přednamočený) a asi málo piju, k tomu jsem ho občas nedbale rozkousal... je hrozné, jak člověk zapomene řešit zásadní věci a vzpomene si, když je už asi pozdě. Sníst to jde, chutná to a nakonec to přece nějak vyleze, že.

Druhá strašná věc byla moje ranní smoothie kam jsem toho dal prostě hrozně moc, 4 menší mrkve, jablko, grep a 100gr římského salátu, ne moc vody, říkal jsem si, že ty ingredience jí samy mají dost. A protože to bylo hořké, dal jsem tam ještě 2 banány. Pak už se to dalo pít, ale... je to strašná nálož, proč mi to nedošlo dřív...

A ten večer jsem už zvracel...

Od té doby jsem toho pročetl hodně a této problematice a mám skoro fobii z vlákniny... z vlákniny, když není dost hydratovaná...

Tak dávejte pozor lidi...

BTW největší paradox je, že mixér na smoothie jsem koupil i když mám doma roky Omega šťavič. Ten šťavič člověka omrzí a trvá to, kdežto mixér je hned a ještě jsem si myslel, že pít to i s vlákninou je lepší. Asi Osud no... měl jsem zůstat u kaiserek s eidamem dvacítkou... \":?\"

No jak vidím již jste se s tím popral a problém podle všeho vyřešil, tedy pro další adepty podobných pokusů, hodně vlákniny ve stravě musí být automaticky zapito velkým množstvím vody, jinak se opravdu může vytvořit excelentní zácpa. Pít můžete pochopitelně i když již zácpu máte, osobně bych pil jako velbloud u oázy. Pokud jste takto dospěl k závěru že: "měl jsem zůstat u kaiserek s eidamem dvacítkou", tvrdím nechte si čas na rozmyšlenou, to je totiž podobná blbost jenom z druhá strany spektra.

Autor:  krasnagadgetka [ čtv říj 26, 2017 10:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

Je pravda pane Jardo, že střevní bakterie rozkládají lignin na toxické fenoly, které poškozují ledviny? Lignin je třeba v jablku, aloe vera.
Děkuji.

Autor:  Xion [ pát říj 27, 2017 1:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

Zavisi od toho, aka je ta vlaknina. Mne najhorsie zacpy robi mak. Ale iba, ked ho zjem vela, a neskombinujem s niecim co ma jemnu vlakninu. Typicky priklad je makova strudla, kde je hlavne mak a trochu cesta. Napriklad makovy zavin mi uz nerobil zacpy ani ked som ho zjedol vo vacsom mnozstve. Iba cisty mak. Prvy krat sa mi to stalo, ked som si dal 3 makove ladu, to je taky indicky dezert, ktory je skoro cisto z maku. Potom som si to vsimol aj pri makovych strudlach.

K tej strudli, aj ked som zjedol 3 velke makove strudle, co uz na zapchu staci, staci k tomu zjest 1 jablcko a nejaky tuk a viac v ten den pit, a uz je pohodicka. Tiez som mal strach ako to zo mna vyjde a par krat som sa poriadne natrapil. Odvtedy si davam na mak velky pozor, vzdy aby bol pomiesany z niecim. Tie zazitky na wecku boli katastrofalne.

S ovsom sa mi to nestalo, ale je mozne, ze niekomu to funguje v creve inak.
Banan ta snad nezacpava, ten je na stolicu praveze vyborny. Mne vzdy len pomohol.
Najhorsie su veci, ktore "zacementuju", podla mna chlieb, psenicna muka, a mak. Nejde o mnozstvo vlakniny ale o typ. Samotny chlieb ale nestaci, treba tam dat este nieco ako mak.

Normalne do toho co ta zacpava pridaj lanove semienka, daj si lyzicu kokosoveho tuku, a nejake ovocie, jablka mi riedia stolicu najlepsie. A vela pi v ten den, ked jes nieco take "rizikove"

Autor:  Jarda [ sob říj 28, 2017 4:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

krasnagadgetka píše:
Je pravda pane Jardo, že střevní bakterie rozkládají lignin na toxické fenoly, které poškozují ledviny? Lignin je třeba v jablku, aloe vera.
Děkuji.

Za určitých okolností to patrně možné je, nicméně pokud by to bylo vyloženě fatální tak je lidstvo již téměř vyhubeno, pokuste se popřemýšlet co mají skoro denně k jídlu malé děti. Většinou je to přesnídávka z jablek a nic jim není.

Autor:  Jarda [ sob říj 28, 2017 4:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

Xion píše:
Zavisi od toho, aka je ta vlaknina. Mne najhorsie zacpy robi mak. Ale iba, ked ho zjem vela, a neskombinujem s niecim co ma jemnu vlakninu. Typicky priklad je makova strudla, kde je hlavne mak a trochu cesta. Napriklad makovy zavin mi uz nerobil zacpy ani ked som ho zjedol vo vacsom mnozstve. Iba cisty mak. Prvy krat sa mi to stalo, ked som si dal 3 makove ladu, to je taky indicky dezert, ktory je skoro cisto z maku. Potom som si to vsimol aj pri makovych strudlach.

K tej strudli, aj ked som zjedol 3 velke makove strudle, co uz na zapchu staci, staci k tomu zjest 1 jablcko a nejaky tuk a viac v ten den pit, a uz je pohodicka. Tiez som mal strach ako to zo mna vyjde a par krat som sa poriadne natrapil. Odvtedy si davam na mak velky pozor, vzdy aby bol pomiesany z niecim. Tie zazitky na wecku boli katastrofalne.

S ovsom sa mi to nestalo, ale je mozne, ze niekomu to funguje v creve inak.
Banan ta snad nezacpava, ten je na stolicu praveze vyborny. Mne vzdy len pomohol.
Najhorsie su veci, ktore "zacementuju", podla mna chlieb, psenicna muka, a mak. Nejde o mnozstvo vlakniny ale o typ. Samotny chlieb ale nestaci, treba tam dat este nieco ako mak.

Normalne do toho co ta zacpava pridaj lanove semienka, daj si lyzicu kokosoveho tuku, a nejake ovocie, jablka mi riedia stolicu najlepsie. A vela pi v ten den, ked jes nieco take "rizikove"

Ten mák to nemusí dělat pouze vlákninou, je to jeden z nejbohatších zdrojů vápníku a ten také dosti silně staví.

Autor:  JednorazovyNICK [ úte říj 31, 2017 8:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

Jarda píše:
Ten mák to nemusí dělat pouze vlákninou, je to jeden z nejbohatších zdrojů vápníku a ten také dosti silně staví.

Avšak využiteľnosť takého vápniku bude koľko ? Desať percent ? \":D\"
Mak je blud, ktorý stojí za to možno raz mesačne (lebo s cukrom je výsostne chutný, ale mak som nejedol roky)... Mega bohatý na omega6, kyselinu šťaveľovú... Proste oničom... Ale áno, s cukrom chutí výborne... No rád odolám.
\":)\"

Autor:  JednorazovyNICK [ úte říj 31, 2017 8:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

Jarda píše:
krasnagadgetka píše:
Je pravda pane Jardo, že střevní bakterie rozkládají lignin na toxické fenoly, které poškozují ledviny? Lignin je třeba v jablku, aloe vera.
Děkuji.

Za určitých okolností to patrně možné je, nicméně pokud by to bylo vyloženě fatální tak je lidstvo již téměř vyhubeno, pokuste se popřemýšlet co mají skoro denně k jídlu malé děti. Většinou je to přesnídávka z jablek a nic jim není.

Ja som čítal, že škodlivý je SUROVÝ pektín... Takže ak niekto chce jesť jablká vo veľkom, určite NIE SUROVÉ... Ideálne podusiť (samozrejme vodu nevyliať, to by urobil len...), s klinčekmi dvoma, alebo so škoricou. A ešte najideálnejšie - radšej si miesto neho dať niečo výživnejšie. No ale ako dezert...miesto cukríkov...určite áno.

Autor:  ctihodnymuz [ úte říj 31, 2017 8:14 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

Takže jako co? Myslíš si, že ti uškodí tři vypitá jablka denně (čerstvě odšťavená spolu s nějakou tou mrkví)?
(pil jsem to po operaci slinivky docela dlouho)

Autor:  JednorazovyNICK [ úte říj 31, 2017 9:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

ctihodnymuz píše:
Takže jako co? Myslíš si, že ti uškodí tři vypitá jablka denně (čerstvě odšťavená spolu s nějakou tou mrkví)?
(pil jsem to po operaci slinivky docela dlouho)

Myslím, že ten pektín je hlavne v tej drti čo ostane...
Navyše, nejaké malé deti bežne zjedia 3 jablká denne.... Nejaké 20-30 kilové deti.... A to už je PRÍLIŠ... Ale čo narobím, že ?

Autor:  Jarda [ stř lis 01, 2017 3:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Nebezpečná vláknina

JednorazovyNICK píše:
Avšak využiteľnosť takého vápniku bude koľko ? Desať percent ? \":D\"
Mak je blud, ktorý stojí za to možno raz mesačne (lebo s cukrom je výsostne chutný, ale mak som nejedol roky)... Mega bohatý na omega6, kyselinu šťaveľovú... Proste oničom... Ale áno, s cukrom chutí výborne... No rád odolám.
\":)\"

Tak jistě na denní konzumaci asi nebude představovat nějaký ideál, ale sem tam proč ne, zase tolik škody v těle nenadělá.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/