Tamariška : Nebol som v Bille asi už pol roka, neviem už aká to bola značka, vajíčka som kupoval inde, v Bille mali len 6 kusové vajíčka za 2€, ja som kupoval (a kupujem väčšinou, ak ich majú, v jednom obchode) BIO vajíčka 10ks za 3€, ktoré sú aj o trochu väčšie než tie z Billy... Takže podstatne výhodnejšia cena...
ctihodnymuz píše:
A propos, na co potřebuješ vejce, proč je vůbec řešíš? Já třeba vejce nejím skoro vůbec .... A to jsem měl roky a roky takových deset až dvanáct slepic.
Aby som to mal trochu pestrejšie... Preto. Navyše je to živočíšna bielkovina vysokej kvality, kvalitné tuky (ak je to bio, či z voľného výbehu). Inak, ja som v tom, že "voľný výbeh" znamená, že sliepky žerú aj trávu, a sú na dennom svetle... Mi nevrav, že to tak nie je... že keď si kúpim vajcia napríkald v Tescu "Tesco Tradičné vajcia z voľného výbehu", tak že tie sliepky sú zavreté v tom hangári či ako sa tomu hovorí, a voľný výbeh majú len tam, a k tomu žerú len zrno... Tomu sa mi nechce veriť... Ak to tak je, vajíčka vylúčim, a o to viac sardiniek (nie z konzervy, ale kúpené chladené) budem jesť... Alebo si dám miesto tých vajec porciu bryndze nie raz týždenne, ale dva krát. Hoci asi skôr by som zvýšil množstvo sardiniek z 330-350g týždenne na tých 660-700g - v prípade, že by som tých 10 vajec (ktoré zjem v jeden deň v jednom jedle) prestal jesť...
Viem, že vajíčka ako také (aj kebyže sú BIO) nie sú pre zdravie nevyhnutné nutné, a viem aj to, že chladené sardinky (aj s hlavou, vnútornosťami) môžu byť výživovo lepšiou voľbou... Môžu, ale nemám istotu... Tie vajíčka raz týždenne jem rád...
Tak si budem odteraz kupovať vždy len BIO vajíčka z voľného výbehu, tie musia jesť aj trávu, a byť na dennom svetle...
Alebo mi radíš radšej jesť sardinky 2x týždenne, a vajíčka vylúčiť ? Rád sa nad tým zamyslím...