Jarda píše:
Osobně jsem si tyto náhražky chleba, kdysi dříve v takovém přechodném období, vyráběl v různých variantách a pokud mohu z vlastní zkušenosti tvrdit, bylo to neuvěřitelné matlání a blbnutí. Výsledek dost pochybný, tvrdý, chleba to stejně nenahradilo a po delším skladování výrazná hořká chuť, čili asi ani nic zdravého. Raději jsem od toho upustil a chleba ze stravy vyloučil zcela a navždy, což vám doporučuji také, protože škodlivější potravina než chleba se hledá opravdu špatně.
No, mně vůbec nejde o to, abych něčím nahradil chleba, nemám na něj chuť. Ale připadá mi to hodně praktické, můžu si to vzít kamkoliv s sebou a jí se to dobře a rychle. Jako matlání a blbnutí mi to nepřipadá, zrovna jsem teď dodělal těsto z pohanky, lněných semínek a mrkve, a bylo to docela rychlé a pohodlné. Akorát se bojím že se ta rozmixovaná lněná semínka zkazí.. no možná jak jsou obalená tou pohankovou hmotou tak se k nim vzduch nedostane, těžko říct..
Viděl jsem ale i recepty založené výhradně na lněném semínku, bez pohanky, což nechápu jak se může nezkazit...
Píšete, že po delším skladování to zhořklo.. můžete prosím upřesnit tu dobu skladování? Také jste na to používal mixovaný len?