Je to pár dní co vyšla velice zajímavá kniha, která by asi neměla chybět v knihovničce lidí, kteří to se svým zdravím myslí vážně.
TISKOVÁ ZPRÁVA k vydání titulu SÍLA PŘÍRODNÍ FERMENTACE: Praha, 12. leden 2015 Nakladatelství Grada vydává nový titul, tentokrát z oblasti zdravého životního stylu. Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin, jež jsou základem našeho jídelníčku již po tisíce let. Kniha se vrací zpět k tradicím a historii, aby přinesla návod na moderní životní styl: snadno připravitelné, levné, zdravé a hlavně doma – bez chemie – vyrobené pokrmy a nápoje.
SÍLA PŘÍRODNÍ FERMENTACE: JEDIČNÁ CHUŤ A LÉČIVÁ SÍLA ŽIVÝCH KULTUR Sandor Ellix Katz
Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.
Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.
256 stran, formát 147 x 207, brožovaná, 297 Kč
Přílohy: |
Kniha.jpg [ 93.66 KiB | Zobrazeno 6687 krát ]
|
|