Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kryštalická mriežka POTRAVÍN
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=5099
Stránka 11

Autor:  SemTamTuPrídem [ úte pro 27, 2016 12:45 am ]
Předmět příspěvku:  Kryštalická mriežka POTRAVÍN

Ahojte.
Niekde som cital, ze ked nezjeme varene jedlo "za cerstva" kym je este teple, tak vraj nemavratne straca urcitu cast CCHI....
A co tak varene jedlo, ktore si ZAMRAZIME a potom ROZMRAZIME a ohrejeme tak na 35-40 stupnov a zjeme???.... Bude tam vytvorena a zachovana krystalicka mriezka rovnako ako v pripade vody, ktoru by sme zamrazili a nechali volne odmrazit (alebo jej dopomohli vo vodnom kupeli ci pomalym zohrievanim na malom plyne) no jej teplota by nepresiahla 40 stupnov ? Priniesla by tak uprava potraviny (KLUDNE AJ SUROVEJ, napr. zamrazit kefir s rozmixovanym bananom a potom odmrazit a zjest) nejake benefity - bola by takto upravena potrava este lepsie stravitelna?...
Mozno ta namaha by za to nestala, ale.....skusit to by nemuselo byt odveci....
Vie sa niekto (nie podpichovacny) k tomu vyjadrit ?...

Autor:  Jarda [ ned led 08, 2017 2:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kryštalická mriežka POTRAVÍN

SemTamTuPrídem píše:
Ahojte.
Niekde som cital, ze ked nezjeme varene jedlo "za cerstva" kym je este teple, tak vraj nemavratne straca urcitu cast CCHI....
A co tak varene jedlo, ktore si ZAMRAZIME a potom ROZMRAZIME a ohrejeme tak na 35-40 stupnov a zjeme???.... Bude tam vytvorena a zachovana krystalicka mriezka rovnako ako v pripade vody, ktoru by sme zamrazili a nechali volne odmrazit (alebo jej dopomohli vo vodnom kupeli ci pomalym zohrievanim na malom plyne) no jej teplota by nepresiahla 40 stupnov ? Priniesla by tak uprava potraviny (KLUDNE AJ SUROVEJ, napr. zamrazit kefir s rozmixovanym bananom a potom odmrazit a zjest) nejake benefity - bola by takto upravena potrava este lepsie stravitelna?...
Mozno ta namaha by za to nestala, ale.....skusit to by nemuselo byt odveci....
Vie sa niekto (nie podpichovacny) k tomu vyjadrit ?...

Tak veškerá voda i obsažená v potravině se pochopitelně mění zmrazením a rozmrazením, ale také trhá buněčné struktury tedy v mnoha směrech mění vlastnosti potraviny.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/