Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Kryštalická mriežka POTRAVÍN https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=5099 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | SemTamTuPrídem [ úte pro 27, 2016 12:45 am ] |
Předmět příspěvku: | Kryštalická mriežka POTRAVÍN |
Ahojte. Niekde som cital, ze ked nezjeme varene jedlo "za cerstva" kym je este teple, tak vraj nemavratne straca urcitu cast CCHI.... A co tak varene jedlo, ktore si ZAMRAZIME a potom ROZMRAZIME a ohrejeme tak na 35-40 stupnov a zjeme???.... Bude tam vytvorena a zachovana krystalicka mriezka rovnako ako v pripade vody, ktoru by sme zamrazili a nechali volne odmrazit (alebo jej dopomohli vo vodnom kupeli ci pomalym zohrievanim na malom plyne) no jej teplota by nepresiahla 40 stupnov ? Priniesla by tak uprava potraviny (KLUDNE AJ SUROVEJ, napr. zamrazit kefir s rozmixovanym bananom a potom odmrazit a zjest) nejake benefity - bola by takto upravena potrava este lepsie stravitelna?... Mozno ta namaha by za to nestala, ale.....skusit to by nemuselo byt odveci.... Vie sa niekto (nie podpichovacny) k tomu vyjadrit ?... |
Autor: | Jarda [ ned led 08, 2017 2:31 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kryštalická mriežka POTRAVÍN |
SemTamTuPrídem píše: Ahojte. Niekde som cital, ze ked nezjeme varene jedlo "za cerstva" kym je este teple, tak vraj nemavratne straca urcitu cast CCHI.... A co tak varene jedlo, ktore si ZAMRAZIME a potom ROZMRAZIME a ohrejeme tak na 35-40 stupnov a zjeme???.... Bude tam vytvorena a zachovana krystalicka mriezka rovnako ako v pripade vody, ktoru by sme zamrazili a nechali volne odmrazit (alebo jej dopomohli vo vodnom kupeli ci pomalym zohrievanim na malom plyne) no jej teplota by nepresiahla 40 stupnov ? Priniesla by tak uprava potraviny (KLUDNE AJ SUROVEJ, napr. zamrazit kefir s rozmixovanym bananom a potom odmrazit a zjest) nejake benefity - bola by takto upravena potrava este lepsie stravitelna?... Mozno ta namaha by za to nestala, ale.....skusit to by nemuselo byt odveci.... Vie sa niekto (nie podpichovacny) k tomu vyjadrit ?... Tak veškerá voda i obsažená v potravině se pochopitelně mění zmrazením a rozmrazením, ale také trhá buněčné struktury tedy v mnoha směrech mění vlastnosti potraviny. |
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |