nofingers píše:
Dobry den, mohl bych Vas poprosit o nejaky presny postup (recept) pouziti bobkoveho listu? Jediny recept o kterem jsem slysel byl odvar, ktery se nejakou dobu nechava vyluhovat v termosce. Nekde jsem take cetl, ze BL je dobry na odplisneni organismu. Jak ho nejlepe pouzit, aby si clovek nakonec neprihorsil? Diky Petr
Recept není nikterak složitý, ale je třeba ho dodržovat a být dost opatrný. Jde skutečně o odvar z bobkového listu a osobně mám vyzkoušený postup popisovaný panem Cingrošem v knize Sám sobě doktorem. Nejdříve dokonale vyčistíme pomocí klystýrů střeva, osobně doporučuji alespoň 14 dní denního vyplachovaní a teprve potom můžeme začít s uvedenou kůrou. Na celou roční kůru, budete potřebovat cca 30 g bobkového listu. Vždy večer, před dnem procedury, si připravíme odvar z 5 g bobkového listu, který vaříme 10 minut v 3 dcl vody. Potom necháme odvar luhovat přes noc v termosce, přecedíme a drobnými doušky upíjíme v průběhu 12 hodin tak, abychom poslední dávku vypili do 20,00hod. Před spaním si uděláme klystýr, aby se dobře odváděly toxiny z těla správnou cestou a nedocházelo ke zbytečně velkému zahleňování horních cest dýchacích. Poté tři dny pauza a znovu opakovat celý postup, dále týden pauza a zase zopakovat. Následně je vhodné znovu opakovat proceduru každé čtvrtletí, nebo podle osobních pocitů. Je možné postupovat i jinak, razantněji, kdy se uvedený odvar pije vždy 0,5-1 dcl cca 15 minut před jídlem po dobu až 14 dnů. Osobně doporučuji v průběhu celé očisty dodržovat vitariánskou stravu a pravidelně čistit střeva od vyloučených toxinů, čím více tím lépe.
Upozornění pro ty, co neradi čtou a přemýšlí, !!! rozhodně nepít větší množství odvaru naráz, může to vyvolat krvácení !!!