Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je stř čer 19, 2024 12:58 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned říj 17, 2021 2:42 pm 
Offline

Registrován: sob srp 22, 2020 1:41 pm
Příspěvky: 777
Ahojte.
Po rokoch nám novú otázku na danú tému.
Čítal som už dávnejšie, že klíčené obilniny/strukoviny sú vyslovene JINOVÉ (nepíšem že extrémne, ale značne).... Dá sa to nejak "vyladiť" tým, že by sa dlho varili, do toho sa pridalo chilli alebo zázvor, a jedlo by sa to s dostatkom tuku (napr. maslo) + s vajíčkami/sardinkami?
VEĽMI mi chutí naklíčená mungo fazuľa v spomínaných jedlách, ale nechcem sa "ochladzovať" na zimu.... Naklíčené varené mungo mi chutí oveľa viac než nenaklíčené...A aj obsahom prospešných látok bude niekde inde \":-)\"

_________________
Je čas odtiaľ odísť, posunúť sa z virtuálnej virtuality (internet) do virtuálnej reality (život mimo obrazovku).
Vyhrávam tým, že odtiaľ odchádzam.
NIČ PROTI TOMUTO FÓRU. Ale nie je vhodné, aby som sem prispieval a ukrajoval si z drahocenného času.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon říj 18, 2021 5:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28310
Bydliště: Poděbrady
Xrazovy_nick píše:
Ahojte.
Po rokoch nám novú otázku na danú tému.
Čítal som už dávnejšie, že klíčené obilniny/strukoviny sú vyslovene JINOVÉ (nepíšem že extrémne, ale značne).... Dá sa to nejak "vyladiť" tým, že by sa dlho varili, do toho sa pridalo chilli alebo zázvor, a jedlo by sa to s dostatkom tuku (napr. maslo) + s vajíčkami/sardinkami?
VEĽMI mi chutí naklíčená mungo fazuľa v spomínaných jedlách, ale nechcem sa "ochladzovať" na zimu.... Naklíčené varené mungo mi chutí oveľa viac než nenaklíčené...A aj obsahom prospešných látok bude niekde inde \":-)\"

Tak určitě se dá jak vařením tak kořením zcela zásadně měnit a formovat působení potravin z pohledu JIN a JANG tedy pokud vám uvedené kombinace trávení vezme neměl by v tom být problém. Osobně bych živočišné a rostlinné zdroje bílkovin raději nekombinoval protože tím se u většiny lidí dost brzdí trávení. Chuťově jde sice o dobrá jídla například čočka, vejce, kyselá okurka nicméně bez toho vejce je daleko snadněji stravitelná.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob lis 06, 2021 2:25 pm 
Offline

Registrován: sob srp 22, 2020 1:41 pm
Příspěvky: 777
Mám otázku ohľadom klíčenej guľatorznej ryže natural...
Klíčim si ju pár týždňov (jej jinovú energiu potom "upravím" vhodnými kombináciami s koreninami)....Samozrejme potom varím. Ale má divný pach.... Každá strukovina ktorú klíčeim (mungo, šošovica) má inú vôňu vyklíčená, a inú nevyklíčená. Rovnako pri varení to cítiť najviac - klíčená šošovica a klíčené mungo voňajú pri varení úplne inak, než keď sú neklíčené. Ale klíčená ryža (3x denne preplachovaná, nič tam nehnije ani nekvasí, vodu vždy dobre odlejem) mi proste páchne.... Otázka znie.... JE TO JEJ PRIRODZENÝ PACH? ... Už nie je leto, v kuchyni nemám horúco...takže to naisto nebude ani hnitie, ani kvasenie (a hlavne - tvrdá ryža ťažko hnije, to nie je klíčený ovos mľandravej štruktúry)...

_________________
Je čas odtiaľ odísť, posunúť sa z virtuálnej virtuality (internet) do virtuálnej reality (život mimo obrazovku).
Vyhrávam tým, že odtiaľ odchádzam.
NIČ PROTI TOMUTO FÓRU. Ale nie je vhodné, aby som sem prispieval a ukrajoval si z drahocenného času.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned lis 07, 2021 5:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28310
Bydliště: Poděbrady
Xrazovy_nick píše:
Mám otázku ohľadom klíčenej guľatorznej ryže natural...
Klíčim si ju pár týždňov (jej jinovú energiu potom "upravím" vhodnými kombináciami s koreninami)....Samozrejme potom varím. Ale má divný pach.... Každá strukovina ktorú klíčeim (mungo, šošovica) má inú vôňu vyklíčená, a inú nevyklíčená. Rovnako pri varení to cítiť najviac - klíčená šošovica a klíčené mungo voňajú pri varení úplne inak, než keď sú neklíčené. Ale klíčená ryža (3x denne preplachovaná, nič tam nehnije ani nekvasí, vodu vždy dobre odlejem) mi proste páchne.... Otázka znie.... JE TO JEJ PRIRODZENÝ PACH? ... Už nie je leto, v kuchyni nemám horúco...takže to naisto nebude ani hnitie, ani kvasenie (a hlavne - tvrdá ryža ťažko hnije, to nie je klíčený ovos mľandravej štruktúry)...

Tak to netuším s tím zkušenosti nemám.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz