Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Produkty z kozieho mlieka
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=524
Stránka 17

Autor:  Mat [ čtv led 14, 2010 8:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Produkty z kozieho mlieka

Je možné pridat do toho kozieho jogurtu ovocie a med súčasne?
Alebo sa to tam vobec nehodí? Alebo bud iba ovocie alebo iba med?
Mám na mysli konkrétne čučoriedky,maliny,ostružiny, brusnice - všetko mrazeneé v bio kvalite rozmixované a zamiešané do jogurtu, prípadne čerstvé ovocie - banány,jablko,ananás atd.
Tá chut samotná(myslím nie ako súčast sírnej patlaniny) teda "nic moc".
A napadlo ma či sa to nedá nejako dochutit, len som si nie istý či sa to znesie.
Ďakujem

Autor:  Jarda [ čtv led 14, 2010 9:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Mat píše:
Je možné pridat do toho kozieho jogurtu ovocie a med súčasne?
Alebo sa to tam vobec nehodí? Alebo bud iba ovocie alebo iba med?
Mám na mysli konkrétne čučoriedky,maliny,ostružiny, brusnice - všetko mrazeneé v bio kvalite rozmixované a zamiešané do jogurtu, prípadne čerstvé ovocie - banány,jablko,ananás atd.
Tá chut samotná(myslím nie ako súčast sírnej patlaniny) teda "nic moc".
A napadlo ma či sa to nedá nejako dochutit, len som si nie istý či sa to znesie.
Ďakujem

Tak tady si nejsem jistý, ale já bych tam ten med nedával. Osobně mám vyzkoušené, že med s ovocem není zrovna ideální a pokud ještě trávení zbrzdíte tím jogurtem, tak je to opravdu asi špatně. Mléko a jakékoliv výrobky z něho, není vhodné s ničím míchat, protože se mléčná bílkovina špatně tráví.

Autor:  Mat [ čtv led 14, 2010 9:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Pochopil som.
Takže ked by som to dal npar ráno(to som ešte neskúsil, jedol som to po obede cca 3h), tak počkám napr. 4h a možem sa najest?
Ďakujem

Autor:  Jarda [ čtv led 14, 2010 9:41 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Mat píše:
Pochopil som.
Takže ked by som to dal npar ráno(to som ešte neskúsil, jedol som to po obede cca 3h), tak počkám napr. 4h a možem sa najest?
Ďakujem

Ano, chce to běžné odstupy jako při každém jiném jídle, jinak nevytrávíte a potrava začne v těle kvasit.

Autor:  ixi [ pát led 15, 2010 9:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Je možné přidávat do kozího jogurtu trochu hořkého kakaa nebo mletých oříšků?

Autor:  Jarda [ pát led 15, 2010 5:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

ixi píše:
Je možné přidávat do kozího jogurtu trochu hořkého kakaa nebo mletých oříšků?

Ano, ani s jedním nebývá problém, ale já doporučuji, pokud již jí člověk mléčné produkty, tak by je měl jíst pokud možno samotné, pak je naprostá jistota, že se to nebude v organizmu nějak šprajcovat. U toho kakaa ale nevidím nejmenší problém a ořechy podle snášenlivosti.

Autor:  Mat [ ned led 24, 2010 7:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Aké požiadvky treba mat na to kozie mlieko?
To, že má byt nepasterizované, to je jasné, ale čo ešte?
Treba dbat na to aby to bolo čerstvo nadojené predo mnou, potom uzatvorené napr. v PET-ke a umiestnené hned do chladu.
Alebo to vydrží určitú dobu v teple(prenos)?
Treba do toho zamiešat aj cesnak(salmonela)?
Ďakujem

Autor:  Jarda [ pon led 25, 2010 9:13 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Mat píše:
Aké požiadvky treba mat na to kozie mlieko?
To, že má byt nepasterizované, to je jasné, ale čo ešte?
Treba dbat na to aby to bolo čerstvo nadojené predo mnou, potom uzatvorené napr. v PET-ke a umiestnené hned do chladu.
Alebo to vydrží určitú dobu v teple(prenos)?
Treba do toho zamiešat aj cesnak(salmonela)?
Ďakujem

Čerstvě kozí mléko, jde konzumovat cca do 4 hodin od nadojení, pak energetická hodnota prudce klesá a je mnohem vhodnější si z něho vyrábět pomocí kefírové houby kefír. Zde je přítomno velké množství laktobacilů a v nich salmonela žít nedokáže, čili není se čeho obávat. Jinak čerstvé mléko s česnekem není špatné, ale určitě není nutné ho takto ošetřovat. To blbnutí s pasterizací není v zájmu zdraví populace, jak se všude tvrdí, ale v zájmu trvanlivosti a profitu výrobců.

Autor:  Mat [ stř led 27, 2010 12:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Zrejme to spravím tak, že ho dám pri prenose do prenosnej chladničky.
Ten kefír ma zaujal, momentálne zhánam kefírovú hubu a aj to mlieko.
Je možné zhrnút postup pri výrobe kefíru do nejakého stručného celku alebo je lepšie ho nštudovat z iného zdroja a prípadne(pri nejasnostiach) skonzultovat?
Ďakujem

Autor:  Jarda [ stř led 27, 2010 5:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Mat píše:
Zrejme to spravím tak, že ho dám pri prenose do prenosnej chladničky.
Ten kefír ma zaujal, momentálne zhánam kefírovú hubu a aj to mlieko.
Je možné zhrnút postup pri výrobe kefíru do nejakého stručného celku alebo je lepšie ho nštudovat z iného zdroja a prípadne(pri nejasnostiach) skonzultovat?
Ďakujem

To není nutné, na krátký převoz se mléko chladit rozhodně nemusí.
Na internetu je mnoho bludů a je potřeba se jim vyhnout. Čím méně se s tím budete párat, tím lépe to bude fungovat. Houbu prostě zalijete v zavařovací sklenici mlékem, klidně i studeným přímo z ledničky, zamícháte umělohmotnou lžící a necháte stát v pokojové teplotě, někde na kuchyňské lince. Občas to umělohmotnou lžící promícháte a již po cca 12 hodinách se kefír vytváří, podle množství použité houby. Poté je vhodné ho již nechat dojít dalších 12 hodin v ledničce, což zajistí vyšší kyselost a lepší hustotu. Hotový kefír promícháte opět pouze umělohmotnou lžící a scedíte přes umělohmotné síto na nudle. Houbu, bez jakéhokoliv promývání vodou, dáte zpět do sklenice, zalijete dalším mlékem a celý proces se stále opakuje. Pokud houbu, nebo sklenici omýváte vodou, tak odstraňujete ten sliz, který se jmenuje „kefíran“ a je to to nejzdravější, co se v tom kefíru vyskytuje. Umí dokonce odstranit i rakovinu tlustého střeva, což zase tak mnoho potravin neumí.

Autor:  Sybilla [ stř led 27, 2010 8:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

[quote="Mat":kr1wh0th]
Ten kefír ma zaujal, momentálne zhánam kefírovú hubu a aj to mlieko.
Je možné zhrnút postup pri výrobe kefíru do nejakého stručného celku alebo je lepšie ho nštudovat z iného zdroja a prípadne(pri nejasnostiach) skonzultovat?
Ďakujem[/quote:kr1wh0th]
Tie kefírky ti dám, ak chceš.
Postup na výrobu mliečneho kefíru je stručne a celkom dobre: tu:

Autor:  Mat [ stř led 27, 2010 9:08 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Jarda píše:
To není nutné, na krátký převoz se mléko chladit rozhodně nemusí.
Na internetu je mnoho bludů a je potřeba se jim vyhnout. Čím méně se s tím budete párat, tím lépe to bude fungovat. Houbu prostě zalijete v zavařovací sklenici mlékem, klidně i studeným přímo z ledničky, zamícháte umělohmotnou lžící a necháte stát v pokojové teplotě, někde na kuchyňské lince. Občas to umělohmotnou lžící promícháte a již po cca 12 hodinách se kefír vytváří, podle množství použité houby. Poté je vhodné ho již nechat dojít dalších 12 hodin v ledničce, což zajistí vyšší kyselost a lepší hustotu. Hotový kefír promícháte opět pouze umělohmotnou lžící a scedíte přes umělohmotné síto na nudle. Houbu, bez jakéhokoliv promývání vodou, dáte zpět do sklenice, zalijete dalším mlékem a celý proces se stále opakuje. Pokud houbu, nebo sklenici omýváte vodou, tak odstraňujete ten sliz, který se jmenuje „kefíran“ a je to to nejzdravější, co se v tom kefíru vyskytuje. Umí dokonce odstranit i rakovinu tlustého střeva, což zase tak mnoho potravin neumí.

Ako sa to dá kombinovat?
Myslím ako sa to znáša s jedlami typu pohanka,quinoa,amarant,ryža. Dá sa to vypit napr. 30min. po jedle alebo tesne pred jedlom ako šťava? Alebo radšej ráno na lačno?
Ďakujem

Autor:  Jarda [ stř led 27, 2010 9:36 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Mat píše:
Ako sa to dá kombinovat?
Myslím ako sa to znáša s jedlami typu pohanka,quinoa,amarant,ryža. Dá sa to vypit napr. 30min. po jedle alebo tesne pred jedlom ako šťava? Alebo radšej ráno na lačno?
Ďakujem

Ideální je vypít ho samotný mezi jídly, jako přesnídávku, ale jinak se to snáší celkem dobře.

Autor:  Mat [ stř led 27, 2010 10:02 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Ok.
Ďakujem

Autor:  Xion [ úte úno 02, 2010 9:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Produkty z kozieho mlieka

Neviete odhadnut, aku trvanlivost ma kozi nepasterizovany jogurt? Skusam ho vyrobit sam, a chcem si z neho robit SP, rad by som si urobil mnozstvo na 7 dni, a posledny den zo zvysku jogurtu urobil novy jogurt do cerstveho mlieka. Islo by to takto aj dlhodobo?

Stránka 17 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/