krasnagadgetka píše:
Pane Jardo prosím Vás,
koupila jsem si u Vás schizandru, začala jsem s třemi kuličkami 3x denně, necítila jsem žádné zlepšení, tak jsem začala dávat 5 kuliček 3x denně, ale někdy mi po ní bylo špatně, hodně mi bušilo srdce, hlavně večer a když jsem si jí dala na lačno, měla jsem pocit, že omdlím, většího množství se bojím, čím to může být? Jak ji tedy užívat? Pravděpodobně trpím adrenální únavou. Kolik kuliček kolikrát denně, musí se jíst po jídle? Jak dlouho užívat bez přestávky? Stačí ji rozkousat nebo musím namlýt?
Moc děkuji.
U schizandry obecně platí že malé dávky aktivují a velké zklidňují, tedy je opravdu dosti nesmyslné brát malou dávku večer, tedy aktivovat se a mít problém. Další problém nyní představuje že na trhu je místo té normální schizandry varianta Dongbei, která je výrazně lehčí a na stejný účinek je třeba ji dávat z hlediska počtu kusů troj, až pětinásobek, prostě stejnou váhu, tedy pokud jste použila tuto je ta dávka opravdu pouze stimulační nikoliv tlumící. Mám známého který si dává v zátěžové situaci cca 60 normálních plodů, nebo adekvátní násobek varianty Dongbei a maká to skvěle, nicméně malé dávky ho také zbytečně aktivují a nesedí mu to. Vyzkoušejte hned po snídani vzít větší množství normálních tak 10 ks a Dongbei klidně 30 kusů a uvidíte zda to bude mít potřebný efekt, předpokládám že ano. Jinak doba působení je od dvou do osmi hodin, to si musíte vypozorovat a dle toho nastavit další dávky a lze ji brát při potížích i v noci. Celkové denní množství bych zbytečně nehonil moc nad jednu kuličku na kilo váhy a den u té normální varianty a nad pětinásobek ve variantě Dongbei. Každopádně toxická dávka je ještě mnohem vyšší a uvádí se že je někde okolo 150 g plodů za den. Osobně jsem kuličky nikdy nepočítal, prostě nasypu trochu do hrsti a šoupnu to tam a nikdy nebyl problém.