Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Šedivění ovoce https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=5837 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | Igi [ pát zář 18, 2020 11:43 am ] |
Předmět příspěvku: | Šedivění ovoce |
Brávám si do práce na snídani většinou rozmixované ovoce, nejčastěji jablka, hrušky, když je tak švestky ze zahrádky. Do rozmichovaného ovoce přidávám práškovou kyselinu askorbovou aby to neoxidovalo a dá se to přes noc do ledničky a ráno si to vezmu do práce. Když jsem zároveň přidával i hydrogenuhličitan draselný, tak to je šumělo a nic víc se nestalo. Když ale hydrogen. draselný nedávám přímo a přidávám si ho až v práci (když je to kyselé, nedělá mi to dobře na zuby), tak to začne také šumět ale na povrchu se vytváří šedá hmota, je jedno jaké je to ovoce, vždy je to šedé. Zajímalo by mě co tam vzniká. Nevíte někdo? Je to oxidace nebo něco jiného? Může to souviset s tím, že jsem začal do svačiny přidávat práškový glutamin? Děkuji. |
Autor: | Jarda [ pát zář 18, 2020 12:15 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Šedivění ovoce |
Igi píše: Brávám si do práce na snídani většinou rozmixované ovoce, nejčastěji jablka, hrušky, když je tak švestky ze zahrádky. Do rozmichovaného ovoce přidávám práškovou kyselinu askorbovou aby to neoxidovalo a dá se to přes noc do ledničky a ráno si to vezmu do práce. Když jsem zároveň přidával i hydrogenuhličitan draselný, tak to je šumělo a nic víc se nestalo. Když ale hydrogen. draselný nedávám přímo a přidávám si ho až v práci (když je to kyselé, nedělá mi to dobře na zuby), tak to začne také šumět ale na povrchu se vytváří šedá hmota, je jedno jaké je to ovoce, vždy je to šedé. Zajímalo by mě co tam vzniká. Nevíte někdo? Je to oxidace nebo něco jiného? Může to souviset s tím, že jsem začal do svačiny přidávat práškový glutamin? Děkuji. S jistotou nedovedu odpovědět, ale odhadl bych to nejpravděpodobněji na reakci s tím glutaminem. Prostě vyzkoušejte ho tam nedat co směs udělá bez něj a pokud se zbarvení neobjeví máte jasno. Pak bych ho tam asi vůbec nedával a spíše vypil samostatně jako svačinu. |
Autor: | boker [ sob led 16, 2021 11:14 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Šedivění ovoce |
Omlouvám se za hloupý dotaz.. Máme ve stodole 3 pytle krásných jablek, které jsme chtěli moštovat. Ale bez mého přičinění byly umyté v lavoru, který byl na jaře 2x natřený barvou Hammerite.(slouží k zachytávání vody, tak ať vydrží) Potom jsem je už nechtěl použít. A zrovna dojídáme jablka jiná a já kolem těch pytlů chodím a nechce se mi je vyhodit. Pokud bych je poctivě loupal, vidíte v tom problém? Myslím že 20-30 postřiků ovoce v sadech u nás za lesem asi také není to pravé ořechové.. Jen tak prosím o krátkou reakci, díky |
Autor: | Jarda [ sob led 16, 2021 7:54 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Šedivění ovoce |
boker píše: Omlouvám se za hloupý dotaz.. Máme ve stodole 3 pytle krásných jablek, které jsme chtěli moštovat. Ale bez mého přičinění byly umyté v lavoru, který byl na jaře 2x natřený barvou Hammerite.(slouží k zachytávání vody, tak ať vydrží) Potom jsem je už nechtěl použít. A zrovna dojídáme jablka jiná a já kolem těch pytlů chodím a nechce se mi je vyhodit. Pokud bych je poctivě loupal, vidíte v tom problém? Myslím že 20-30 postřiků ovoce v sadech u nás za lesem asi také není to pravé ořechové.. Jen tak prosím o krátkou reakci, díky Nepředpokládám že by tím umytím v lavoru s půl roku starým nátěrem vznikal nějaký zásadní problém. Dokonale zaschlá a vytvrzená barva nijak výrazně žádné kontaminační látky nevylučuje a podle mě by ani to loupání nebylo nutné. |
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |