[quote="johny54":1lj8it79]Existuje nejaka vhoda jaterni dieta, ktera je zaroven prospesna i celkove zdravi?
Na internetu je vetsinou doporucovana bezezbytkova dieta. Co nejmin vlakniny, hodne bilkovin. Ale treba i bile pecivo a mlecne vyrobky.
Da se nejak skloubit strava prospesna strevum a zaroven podporujici oslabena jatra a dodavajici telu dostatek energie?
Nejcasteji jim ryzi, pripadne pohanku se zeleninou. Obcas tunak, nebo file. Ale mam rad a jsem zvyknuty jisty ovesne vlocky s kyskou nebo bilym jogurtem. Do toho si nakrajim banan a posypu skorici. Pak posypu cerstve namletym lnenenym seminkem a ostropestrovym seminkem. Ale nejsem si jisty jestli je to vsechno uplne vhodne.
Pak si ani nejsem jisty jak je to s tim pecivem, obcas snim bile pecivo, pak si zas prectu neco jineho a radsi si koupim celozrne. Ja vim, ze mi asi doporucite nejist zadne, ale je pravda, ze bile pecivo svedci jatrum, ale jinak spis skodi?[/quote:1lj8it79]
Jaterní dieta v tom složení jak ji doporučuje moderní medicína se dá držet chvilku, ale určitě nejde o způsob stravování na delší dobu. Já jsem na svůj věk docela zdráv, ale pokud bych do sebe natlačil ten váš popisovaný trojboj z vloček, tak bych to asi ani neustál. To je šlichta jako pro prase, vy jste se nikdy nezajímal o to že kysané mléčné produkty a obilí zakazuje ajurvéda a jistě ví i proč. Taková směs v těle hnije a kvasí a prakticky se nedá vykadit, tak jak po tom chcete fungovat, ani se nedivím že vám z toho kolabují