Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Dyňa Hokkaido ( aj v našom klim. pásme )
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=598
Stránka 11

Autor:  NOWOCAYN [ pon bře 01, 2010 3:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Dyňa Hokkaido ( aj v našom klim. pásme )

"Je zdravou a chutnou plodinou. Oranžovú farbu má od slnka, ktoré na ňu svieti celé leto a dáva jej veľa tepla, priateľstva a radosti. Má liečivé účinky na slezinu, slinivku brušnú a žalúdok. Obsahuje väčšie množstvo zinku, karoténu, z ktorého si naše telo vytvára vitamín A, bielkoviny, vápnik, železo a vitamín C. Pre svoj obsah sacharidov je vhodný pre diabetikov. Hokkaido má ľahkú úpravu – stačí dobre umyť a nečistoty odkrojiť. NEŠÚPE SA!" ( text prevzatý zo stránky http://www.planetafood.sk ... nerobím reklamu )
Podľa Gennadija Malachova sa neodporúča kombinovať s ničím, jesť sa má samostatne, varená ( jedol som ju aj surovú - nepríjemne sa je a nechutí dobre ). Varená chutí "mňam", najmä s roztopeným maslom.
Mám otázku : kedže dyňové ( tekvicové ) semiačka sú produktom dyne, tak... by sa mali dať jesť s dyňou bez toho, aby to nejak vadilo, však ? Hneď by to bolo sýtejšie jedlo...a mastnejšie. Napríklad by sme semiačka pomleli a vmiešali do kaše z dajme tomu 12 minút varenej Dyne Hokkaido ( pred varením narezať na menšie kúsky, po varení popučiť ) a dobre by sme to požuli ( tú kašu - je fakt chutná... ).
Mimochodom, je fajn aj s Nori vločkami. Dobrý nápad je tam dodať aj himalájsku soľ. Dobrú chuť ( sezóna bude pokiaľ viem až na konci leta či začiatkom jesene, takže sorry za spravenie chúťok... \":D\" )

Autor:  Jarda [ pon bře 01, 2010 8:58 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Dyňa Hokkaido ( aj v našom klim. pásme )

NOWOCAYN píše:
"Je zdravou a chutnou plodinou. Oranžovú farbu má od slnka, ktoré na ňu svieti celé leto a dáva jej veľa tepla, priateľstva a radosti. Má liečivé účinky na slezinu, slinivku brušnú a žalúdok. Obsahuje väčšie množstvo zinku, karoténu, z ktorého si naše telo vytvára vitamín A, bielkoviny, vápnik, železo a vitamín C. Pre svoj obsah sacharidov je vhodný pre diabetikov. Hokkaido má ľahkú úpravu – stačí dobre umyť a nečistoty odkrojiť. NEŠÚPE SA!" ( text prevzatý zo stránky http://www.planetafood.sk ... nerobím reklamu )
Podľa Gennadija Malachova sa neodporúča kombinovať s ničím, jesť sa má samostatne, varená ( jedol som ju aj surovú - nepríjemne sa je a nechutí dobre ). Varená chutí "mňam", najmä s roztopeným maslom.
Mám otázku : kedže dyňové ( tekvicové ) semiačka sú produktom dyne, tak... by sa mali dať jesť s dyňou bez toho, aby to nejak vadilo, však ? Hneď by to bolo sýtejšie jedlo...a mastnejšie. Napríklad by sme semiačka pomleli a vmiešali do kaše z dajme tomu 12 minút varenej Dyne Hokkaido ( pred varením narezať na menšie kúsky, po varení popučiť ) a dobre by sme to požuli ( tú kašu - je fakt chutná... ).
Mimochodom, je fajn aj s Nori vločkami. Dobrý nápad je tam dodať aj himalájsku soľ. Dobrú chuť ( sezóna bude pokiaľ viem až na konci leta či začiatkom jesene, takže sorry za spravenie chúťok... \":D\" )

Proti vám byl pejsek s kočičkou v pohádce o dortu šéfkuchaři z grandhotelu, opravdu tam chybí jenom to mýdlo a bude to špičkové jídlo. Proč si neumelete naklíčenou pšenici, na to dejte namletý mák, trochu namletých ořechů a trochu medu, je to skoro zadarmo, neuvěřitelně syté a ještě chutné.

Autor:  Xion [ úte bře 02, 2010 3:00 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Dyňa Hokkaido ( aj v našom klim. pásme )

...jablka aj tak netromfne. \":-)\" I tak ju vsak mam rad. \

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/