Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 12:36 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát dub 07, 2017 7:58 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Ahojte.
To, že v strukovinách/luštěninách je viac bielkovín a o čosi menej sacharidov než v obilninách je mi jasné...
Zaujíma ma však, kde je viac vitamínov/minerálov, či v klíčených strukovinách, alebo v klíčených obilninách.
Obilniny klíčia podstatne horšie (asi až na pohánku) než klíčené strukoviny typu mungo fazuľa, adzuki fazuľa, šošovica/čočka... Majú preto oveľa väčšiu tendenciu viac zahnívať, a možno každé druhé obilné zrno neklíči, alebo klíči minimálne (na rozdiel od ukážkovo klíčiacej mungo fazule, alebo šošovice).
Čo sa týka beta-glukánov, existuje nejaká strukovina vhodná na klíčenie, ktorá ich obsahuje ? Ovos je na beta-glukány bohatý, ale...akonáhle prejde kvasením (hoci nenaklíčený) trvajúcom 12 hodín v teplote 40-45 stupňov celzia (s menším nožstvom rozdrvenej pohánky - fytáza), nechutí mi, chutí hnusne horko...alebo horko-kyslo. Preto sa ovsa vzdávam, nakoľko mi chutí jedine v kombinácii s kefírom a banánmi, to vypozoroval som, že táto kombinácia ma žiaľ ZAHLIEŇOVALA.
Čo má teda viac vitamínov/minerálov na 100g (teda na rovnaké množstvo)... ? Strukoviny v bio kvalite, alebo obilniny/pseudoobilniny v bio kvalite ?
I keď myslím, že viac tu asi pôjde o bielkoviny, lebo, pretože k kefíre, mäse, vajíčkach, masle, kostnom, kĺbovom, kožnom vývare (ktorý mám každý deň - v ňom varím jedlo) mám vitamínov a minerálov DOSŤ, takže....

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob dub 08, 2017 7:41 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Někde jsem četl, že klíčky obsahují nejvíce lektinů a je to přirozené - chrání nadzemní část rašícího semene před hlodavci. Na luštěninách je něco špatně, při mé propustnosti střev mi po hrachové kaši svědila kštice. Z luštěnin je zajímavá obsahem sacharidů, bílkovin a vlákniny, fytoestrogenu a Vitamínu K2, snižujících riziko osteoporózy a kalcifikace cév, fermentovaná sója coby pochutina přispívající k dlouhověkosti - dá se koupit startovací kultura i hotový tempeh. Sója má i své nevýhody - ve sto letech po ní hrozí šeroslepost v důsledku antinutričních látek ovlivňujících vstřebávání / využití Vitamínu A, pokud nepočítám glyfosát v geneticky modifikovaných Monsanto Babiš plodinách a Omega-6 rostlinný olej v samotných sójových bobech. Zároveň není pravda, že by se v Asii nekonzumovaly nefermentované sójové produkty - tofu a sójové mléko.

http://toxicology.cz/modules.php%20name=News&file=article&sid=935
http://eurodenik.cz/zdravi/soja--kdy-prospiva-a-kdy-naopak-skodi

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne ned dub 09, 2017 2:26 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob dub 08, 2017 8:45 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat : a kebyze vyklicenu strukovinu nie len uvarim, ale aj vykvasim (no uz radsej nie v kefire, v kefire len ovocie v izbovej teplote, ci marinovat bravcove mäso v chladnicke 3 a viac dni) 12 hodin v izbovej teplote, alebo 6 hodin v jogurtovaci (1,5L nadoba)?
Soja obsahuje okrem ineho kopu fytoestrogenu... A tempeh si urcite nechcem vyrabat. Mimochodom K2 vitamin ma mlieko a maslo od krav, koz, oviec pasucich sa na luke. A to jz nehovorim o kecire z toho urobenom, alebo o bryndzi \</div

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob dub 08, 2017 9:55 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Do 5% sóji v krmné směsi - nebylo specifikováno jestli váhy nebo kalorické hodnoty, byl u laboratorních myší zjištěn protektivní účinek, jak u samců, tak samic. Co se týče dlouhověkosti, tak javánský tempeh ke každému jídlu bude mít srovnatelné účinky s kavkazským kefírem a bulharským jogurtem.

Uniká mi smysl kvašení luštěnin, když neobsahují lepek, ale pokud chceš varem rychleji dosáhnout rozpadu - denaturace bílkovin a přeměny sacharidů, tak si i kvůli vyššímu obsahu vlákniny zvol červenou čočku. Chtělo by to zajít si pro inspiraci do indické restaurace a zaměřit se i na harmonizující koření.

http://www.jimehlavou.cz/cz/vegetarianstvi/clanek/288/jak-spravne-upravit-lusteniny.html

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Naposledy upravil Alopat dne ned dub 09, 2017 12:50 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob dub 08, 2017 10:27 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
kvasenie strukovin, tak ako obilovin, je kvoli odstraneniu antinutrientov, teda aktivuje sa fytaza, ktora odbura fyticku kyselinu a pevne vazby na mineraly, vdaka ktorym sa stanu stravitelnejsimi.
Fytaza potrebuje na svoju pracu pH pod 5.5, idealne rozmedzie je 4.5-5.5. Teda ked ju nechas posobit pri ph vody 6.5-7, alebo nebodaj alkalicku vodu pouzijes, tak sa vobec neaktivuje.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 09, 2017 12:27 am 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Enzym fytáza samozřejmě pracuje i během kvašení, což znamená, že lze získat více inositolu a alkalických minerálů, ale na to by stačilo i obyčejné vlhko a teplo. Nevěřím tomu, že by semeno nevzešlo v neutrální půdě a zrovna tak nevěřím tomu, že oves nemá fytázu - spíše se hovoří o tom, že jí má několikanásobně méně než žito. Nicméně souhlasím, že uváděné Ph může působit jako katalyzátor a nemám nic ani proti kombinaci ovsa a pohanky. Za ideálnější zdroj sacharidů a vlákniny však stále považuji celozrnný žitný kváskový chléb - no nechť to Semtamtupridem zkusí a poté uvidíme, následně vařenou máčenou rýži natural, brambory vařené vcelku, na loupačku v pařáku nebo na kostky na páře a někdo tady jí syrové brambory a ovocné saláty. Ještě jsem neochutnal pohankovou a ovesnou kaši, tolik asi k těm zdravějším cukrům, které mě napadají. Beta-glukany bych v luštěninách nehledal.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 09, 2017 10:40 am 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
Alopat : celozrný žitný/ražný kváskový chlieb..... To aby som si ho robil doma, z doma namletej raže.... TAkže neprichádza do úvahy. V obchode chlieb vyrobený zo zvetranej múky kupovať nebudem. Takže smola, keď som bol bez chleba (od roku 2007 som ani iný než celozrný kváskový špaldovo-ražný či špaldový ani nejedával, ale bol z obchodu...) doteraz asi 4-5 rokov, budem aj naďalej, a...nejak mi to nevadí. Nevyhovuje mi tá konzistencia chleba ako takého, či už je z droždím, alebo kváskový.... Najlepšie sa mi konzumuje klíčená a potom pol dňa (v izbovej teplote) kvasená, a pred jedením uvarená celistvá ryža natural (jazmínová), čo sa týka klíčených obilnín. Hoci, asi je z nich najchudobnejšia na živiny (v porovnaní s ovsom, pohánkou, možno aj ražou), ale...
Takže to vidím na striedanie klíčenej ryže natural (hlavne jazmínová), klíčenej pohánky, klíčeného munga a klíčenej šošovice, pričom pohánku vykvasím 24 hodín (rozmixovanú) v izbovej teplote, a klíčenú mungo či šošovicu 12 hodín v jogurtovači či v jogurtovačoch (podľa množsva, mám dva jogurtovače) pri teplote nejakých 45 stupňov celzia.
Asi v tomto prípade bude fakt najlepšie striedať.... A to hlavne pre pestrosť v chutí. Keby som bol vegán (našťastie nie som), viac by som riešil to, ktoré obilniny/strukoviny dodajú čo najviac vitamínov, minerálov a podobne. Nakoľko ale čerpám najviac vitamínov a minerálov (o kvalitných tukoch a bielkovinách ani nehovorím...) zo živočíšnych potravín vysokej kvality, tak sa u klíčených obilnín a klíčených strukovín budem riadiť skôr heslom "raz jedno, raz druhé, pre pestrosť, aby nebol stereotyp" \":)\"
Zas nemám rád každý deň iné jedlo, takže napr. prakticky jeden týždeň ryža natural, druhý týždeň mungo, tretí pohánka, štvrtý šošovica.... Všetko klíčené, kvasené, a samozrejme varené.

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon kvě 22, 2017 12:42 am 
Offline

Registrován: úte kvě 24, 2016 10:48 pm
Příspěvky: 408
Alopat píše:
Enzym fytáza samozřejmě pracuje i během kvašení, což znamená, že lze získat více inositolu a alkalických minerálů, ale na to by stačilo i obyčejné vlhko a teplo. Nevěřím tomu, že by semeno nevzešlo v neutrální půdě a zrovna tak nevěřím tomu, že oves nemá fytázu - spíše se hovoří o tom, že jí má několikanásobně méně než žito. Nicméně souhlasím, že uváděné Ph může působit jako katalyzátor a nemám nic ani proti kombinaci ovsa a pohanky. Za ideálnější zdroj sacharidů a vlákniny však stále považuji celozrnný žitný kváskový chléb - no nechť to Semtamtupridem zkusí a poté uvidíme, následně vařenou máčenou rýži natural, brambory vařené vcelku, na loupačku v pařáku nebo na kostky na páře a někdo tady jí syrové brambory a ovocné saláty. Ještě jsem neochutnal pohankovou a ovesnou kaši, tolik asi k těm zdravějším cukrům, které mě napadají. Beta-glukany bych v luštěninách nehledal.

S těmi syrovými bramborami nevím nevím. V ČR jsou plné solaninu a ještě obsahují i další jedovaté látky, lektiny, které způsobují shlukování červených krvinek nebo bílkoviny, které blokují činnost trávicích enzymů, proteináz. Tyto látky se však vařením ničí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 03, 2017 8:27 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
O to právě jde, že syrová brambora obsahuje Vitamín C, draslík a foláty, které se ničí vařením, u posledně jmenovaného z 95%, tedy do mrtě. Je docela dobře možné, že právě tato kombinace vitamínů a zejména kyselina listová stojí za aktivitou podobnou ženským hormonům, resp. za methylací, genovou expresí a výrobou celé řady hormonů skrze metabolismus hormonů a homocysteinu, syntézu DNA při tvorbě červených krvinek a svalů atp. a správnou funkci nervového systému.

Solanin se vařením neničí, ale část možná přechází do vody a jako protijed se používá kmín a loupání. Je jasné, že každý bude na tento jed jinak citlivý a většina z nás si na něj vypěstovala odolnost. Beru na vědomí, že rozdíl mezi lékem a jedem tvoří dávka. Spolu s druhým z přítomných lilkovitých jedů chanoninem pak vykazuje léčebný až protirakovinný účinek a vzhledem k tomu, že se jedná o saponiny nejspíše i jaterně čistící efekt podobně jako Yucca.

Homeopatická tinktura ze syrových brambor působí podle Janči jako "zdroj ženských hormonů"
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=82781#p82781

Citace: "Dr. Carlton Fredericks věří, že kyselina listová má estrogenu podobný účinek a může pomoci s menopauzální symptomy v dávce 40-60 mg denně (pokud je brána společně s bórem). Dr. Robert Atkins ohlásil, že používá tuto dávku spolu s Pantethinem (derivát vitamínu B5 - kyseliny pantothenové, esenciálními mastnými kyselinami, a cukr omezující dietou pro kolitidy, Crohnovu chorobu a jiná bolestivá zánětlivá onemocnění střev. Vykazuje 85 procentní úspěšnost. A 50 mg denně (ve formě methylesteru kyseliny listové) může léčit deprese stejně účinně jako starší tricyklické léčivo amitripytline, podle jedné studie. Někteří lékaři používají kyselinu listovou úspěšně v dávce 20 mg nebo více, bez vedlejších účinků při léčbě poporodní deprese."

http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=3038
http://www.inchem.org/documents/jecfa/jecmono/v30je19.htm
http://www.uspesna-lecba.cz/mineraly-a-stopove-prvky/vitaminy/kyselina-listova/
https://www.drlam.com/blog/folic-acid-deficiency/1245/
https://www.yourhormones.com/
http://theheartysoul.com/signs-of-excess-estrogen/
http://www.livestrong.com/article/354305-which-vitamins-increase-estrogen/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19064560

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 03, 2017 11:52 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
[quote="Alopat":2l33b30q]Enzym fytáza samozřejmě pracuje i během kvašení, což znamená, že lze získat více inositolu a alkalických minerálů, ale na to by stačilo i obyčejné vlhko a teplo. Nevěřím tomu, že by semeno nevzešlo v neutrální půdě a zrovna tak nevěřím tomu, že oves nemá fytázu - spíše se hovoří o tom, že jí má několikanásobně méně než žito. Nicméně souhlasím, že uváděné Ph může působit jako katalyzátor a nemám nic ani proti kombinaci ovsa a pohanky. Za ideálnější zdroj sacharidů a vlákniny však stále považuji celozrnný žitný kváskový chléb - no nechť to Semtamtupridem zkusí a poté uvidíme, následně vařenou máčenou rýži natural, brambory vařené vcelku, na loupačku v pařáku nebo na kostky na páře a někdo tady jí syrové brambory a ovocné saláty. Ještě jsem neochutnal pohankovou a ovesnou kaši, tolik asi k těm zdravějším cukrům, které mě napadají. Beta-glukany bych v luštěninách nehledal.[/quote:2l33b30q]
Nie, iba behom kvasenia, enzymi maju svoje urcite pH, ktore ich privedie k cinnosti, a pri inych podmienkach uz nepracuju, teda su deaktivovane. Pri kliceni, prebieha uplne iny proces, kedy sa tie ziviny stavaju dostupne, a nemusi ani klesnut pH. Preto to funguje aj v neutralnej pH, a dojde k poklesu fytickej kyseliny.

Demonstruje to tato tabulka, na ktorej vidiet, ze pri kliceni dochadza k redukcii fytickej kyseliny a to napriek tomu, ze ryza ziadnu fytazu neobsahuje (dokaz uvediem nizsie)
https://www.kitchenstewardship.com/phyt ... mentation/

Dalej aktivitu fytazy demonstruje tato tabulka: (mozes si pozriet, ze ryza ma minimalne hodnoty)
https://www.kitchenstewardship.com/germ ... ns-wisdom/

Ako vidis, vitazi na plnej ciare raz. Este ako tak vysoke hodnoty maju pesnica, spalda, jacmen a pohanka. Zvysok vykazuje minimalne hodnoty, teda zanedbatelne. To preto, ze tam dokopy ziadna fytaza nieje. Teda mnoztvo fytazy je tak zanedbatelne, ze aj ked dosiahnes idealne pH, dojde len k malemu odburaniu pri kvaseni. Klicenie ale odbura znacnu cast fytickej kyseliny aj tak (ako vidno aj z prvej aj z druhej tabulky... z toho vidno, ze pri kliceni prebiehaju ine procesy, ktore ju odburavaju.

Co sa tyka toho, ze fytaza pracuje aj pri inych Ph, mozes pozriet tento graf, ze nie

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 04, 2017 1:29 pm 
Offline

Registrován: čtv lis 03, 2016 10:24 am
Příspěvky: 349
Ku klíčení ještě tolik, že při něm probíhá v podstatě zázrak. To, co lze měřit v podobě obsahu minerálů, sacharidů, bílkovin, prvků, barev, tvarů, rozměrů, se ve velmi krátké době zcela přemění, kvalitativně přemění. Na zcela jinou záležitost. Na živý organismus.
Jeho usmrcením, požitím a metabolizováním dojde k přijetí něčehož, co nezměříte .... něčehož, o čem si myslím, že je hodně fajn.
Následuje (nabízí se) ovšem úvaha na téma, zda "usmrcení a rozklad živoucího" není příliš krkolomná cesta ku získání toho hlavního, co jest ku životu potřeba.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát čer 09, 2017 9:45 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Tato videa se budou zamlouvat Xionovi.
74 Year Old Discovers the Fountain of Youth in Her Garden looks 40
https://www.youtube.com/watch?v=tDVBUUfsP8k
74 Year Old who looks 40 Reveals Her Beauty Secrets that Make You Look & Feel Younger
https://www.youtube.com/watch?v=hqcNKSswiNY
Annette Larkins (74 yrs): "What I Eat in a Day" (Interview) Part 1
https://www.youtube.com/watch?v=G_eM6eE1feg

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát čer 09, 2017 10:43 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 19, 2015 7:48 am
Příspěvky: 703
Bydliště: KOŠICE
[quote="Alopat":1wis2qqs]Tato videa se budou zamlouvat Xionovi.
74 Year Old Discovers the Fountain of Youth in Her Garden looks 40
https://www.youtube.com/watch?v=tDVBUUfsP8k
74 Year Old who looks 40 Reveals Her Beauty Secrets that Make You Look & Feel Younger
https://www.youtube.com/watch?v=hqcNKSswiNY
Annette Larkins (74 yrs): "What I Eat in a Day" (Interview) Part 1
https://www.youtube.com/watch?v=G_eM6eE1feg[/quote:1wis2qqs]
Uz len nejaky dokaz ze ma 74..... \":lol:\"
Asi tak, ako ten cernoch (ci egyptan) na 1hod okne na jedlo denne, ktory vpocas tohto stravovacieho protokolu v powerliftingu spravil rekordy (vyse 300kg na mrtvy tah v jeho hmotnostnej kategorii), a to udajne este bez steroidov...a konkurenciou mu boli muzi konzumujuci 5-10 nasobne viac kalorii ako on, a k tomu beruci steroidy...
Rozpravky starej matere...netreba tomu verit \</div

_________________
Mnohých poteším, pár jednotlivcov nie. Opúšťam toto fórum, teraz ale už navždy, a nebudem ani čítať príspevky. Držte sa. :-)
Majte sa čo najlepšie, pán Jarda :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát čer 09, 2017 11:41 pm 
Offline

Registrován: úte úno 19, 2013 2:43 am
Příspěvky: 1973
Dobrý postřeh, nadnárodní korporace vedou válku proti bílé rase a Slovanům zvlášť.

_________________
http://www.aeronet.news
https://protiproud.info/
https://www.parlamentnilisty.cz/
https://vk.com/irenaaneri
https://www.naturalnews.com/





Citát: "Nemoc je okem viditelná a elektroakupunkturou měřitelná, i když nemocniční laboratoř mlčí."


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 10, 2017 9:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
SemTamTuPrídem píše:
Ahojte.
To, že v strukovinách/luštěninách je viac bielkovín a o čosi menej sacharidov než v obilninách je mi jasné...
Zaujíma ma však, kde je viac vitamínov/minerálov, či v klíčených strukovinách, alebo v klíčených obilninách.
Obilniny klíčia podstatne horšie (asi až na pohánku) než klíčené strukoviny typu mungo fazuľa, adzuki fazuľa, šošovica/čočka... Majú preto oveľa väčšiu tendenciu viac zahnívať, a možno každé druhé obilné zrno neklíči, alebo klíči minimálne (na rozdiel od ukážkovo klíčiacej mungo fazule, alebo šošovice).
Čo sa týka beta-glukánov, existuje nejaká strukovina vhodná na klíčenie, ktorá ich obsahuje ? Ovos je na beta-glukány bohatý, ale...akonáhle prejde kvasením (hoci nenaklíčený) trvajúcom 12 hodín v teplote 40-45 stupňov celzia (s menším nožstvom rozdrvenej pohánky - fytáza), nechutí mi, chutí hnusne horko...alebo horko-kyslo. Preto sa ovsa vzdávam, nakoľko mi chutí jedine v kombinácii s kefírom a banánmi, to vypozoroval som, že táto kombinácia ma žiaľ ZAHLIEŇOVALA.
Čo má teda viac vitamínov/minerálov na 100g (teda na rovnaké množstvo)... ? Strukoviny v bio kvalite, alebo obilniny/pseudoobilniny v bio kvalite ?
I keď myslím, že viac tu asi pôjde o bielkoviny, lebo, pretože k kefíre, mäse, vajíčkach, masle, kostnom, kĺbovom, kožnom vývare (ktorý mám každý deň - v ňom varím jedlo) mám vitamínov a minerálov DOSŤ, takže....

Proč se nepodíváte do nutričních tabulek, tam to máte uvedené docela přesně a nemusíte to složitě zkoumat. Klíčením se sice proberou další látky které usnadní trávení, ale obsah minerálů a vitamínů bude předpokládám dost podobný.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz