Dobrý den, opravdu děkuji, že jste odpověděl. Slazené štávy vůbec nepijeme - aspon že to
...
Z mléčných výrobků jíme docela dost sýry - tavené však vůbec, jíme spíš tvrdé sýry - parmezán, eidam, niva, camambert, mléko nepijeme vůbec, jíme ješě Lučinu a cotage. Jíme taky jogurty - snažíme se jenom bio. Vyměníme jogurty ráno za vegetariánské pašičky co mají ve zdravé výživě.
Čím máme nahradit bílej chleba? nemumíme si bez něj snad ani život představit. Jeho konzumaci se alespon pokusíme omezit...
Cukr jako takový moc nejíme (možná v černé čokoládě, nebo v laskominách kerými občas hřešíme) jinak se snažíme sladit medem, melasou nebo umělým sladidlem pro diabetiky.
Sůl je konkrétně můj veliký problém - jsem závislá na soli a chili, snažím se omezovat a solit co nejmín, pak však dostanu záchvat a sním pytlík přesolených buráků...
Maso nejíme nijak ve velkém množství, snažím se omezovat a daří se nám to, nahrazuji zeleninovými karbanátky, kašemi (jáhelnou, pohankovou, zapékanámi bramborami, těstovinovými saláty seitanem...
Vodu pijeme z kohoutku nebo jemně perlivou, manžel občas pivo, já nelakoholické nepaserizované pivo, na oslavách pár panáků - neopíjíme se však ..Náš velký hřích je kouření...nemohu se ho zbavit...určitě mi díky tomu chybí nějaké láky, je to děsnej zlozvyk ...co můžu doplnit abych vliv kouřenní aspon zmenšila? Snažím se omezit alespon poče cigaret - už jsem zmenšila z 15 cigaret na 10, tak snad to půjde i dál...
Chtěla jsem se zeptat - proč máte názor že kupované šávy jsou bezcenné? Já kupuji bio šávy a měla sem pocit, že mi třeba mrková prosívá...mají řepu, zelí, rajčata, mrkev + kys. mléčná, jsou bio. Myslím, že doplním alespoň nějaké látky...nevím..
Ošistu těla určiě zařadíme - příští týden se na to chystáme- jeden týden střeva, další játra...
Zásadotvorné potraviny - tak to fakt dík za radu, určitě zařadíme - jak je to s množstvím, jak často to jíst?
Děkuji za odpověd, díky za Váš čas
Šodova