Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Želatina https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=646 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | Veverka [ čtv bře 18, 2010 4:00 pm ] |
Předmět příspěvku: | Želatina |
Toto mi napadlo dnes v souvislosti s ovocem a dortíky. Jaká želatina je vhodná a pokud vůbec nějaká. |
Autor: | Sybilla [ čtv bře 18, 2010 4:13 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Želatina |
Veverka píše: Toto mi napadlo dnes v souvislosti s ovocem a dortíky. Jaká želatina je vhodná a pokud vůbec nějaká. Agar-Agar, známa v Japonsku ako kanten, je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Mimo to je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Môže byť použitá na dezerty – želé alebo korenené zeleninové aspiky. Neutrálna chuť agar-agaru neovplyvní prirodzenú arómu ovocia alebo zeleniny. |
Autor: | Jarda [ čtv bře 18, 2010 5:20 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Želatina |
Veverka píše: Toto mi napadlo dnes v souvislosti s ovocem a dortíky. Jaká želatina je vhodná a pokud vůbec nějaká. Ano ta řasa Agar-Agar je velice dobrá a dá se přidávat prakticky do čehokoliv, kde potřebujeme něco zahustit želatinou. Nemá žádnou vlastní chuť a neovlivní tedy nijak žádné jídlo. |
Autor: | Veverka [ čtv bře 18, 2010 8:35 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Želatina |
Jarda píše: Ano ta řasa Agar-Agar je velice dobrá a dá se přidávat prakticky do čehokoliv, kde potřebujeme něco zahustit želatinou. Nemá žádnou vlastní chuť a neovlivní tedy nijak žádné jídlo. Tak to jsem ráda. Používám to a jak jsem zpitomělá, nebyla jsem si jista, zda je to správné, či nee. |
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |