Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Želatina
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=18&t=646
Stránka 11

Autor:  Veverka [ čtv bře 18, 2010 4:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Želatina

Toto mi napadlo dnes v souvislosti s ovocem a dortíky. Jaká želatina je vhodná a pokud vůbec nějaká.

Autor:  Sybilla [ čtv bře 18, 2010 4:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Želatina

Veverka píše:
Toto mi napadlo dnes v souvislosti s ovocem a dortíky. Jaká želatina je vhodná a pokud vůbec nějaká.

Agar-Agar, známa v Japonsku ako kanten, je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Mimo to je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Môže byť použitá na dezerty – želé alebo korenené zeleninové aspiky. Neutrálna chuť agar-agaru neovplyvní prirodzenú arómu ovocia alebo zeleniny.

Autor:  Jarda [ čtv bře 18, 2010 5:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Želatina

Veverka píše:
Toto mi napadlo dnes v souvislosti s ovocem a dortíky. Jaká želatina je vhodná a pokud vůbec nějaká.

Ano ta řasa Agar-Agar je velice dobrá a dá se přidávat prakticky do čehokoliv, kde potřebujeme něco zahustit želatinou. Nemá žádnou vlastní chuť a neovlivní tedy nijak žádné jídlo.

Autor:  Veverka [ čtv bře 18, 2010 8:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Želatina

Jarda píše:
Ano ta řasa Agar-Agar je velice dobrá a dá se přidávat prakticky do čehokoliv, kde potřebujeme něco zahustit želatinou. Nemá žádnou vlastní chuť a neovlivní tedy nijak žádné jídlo.

\":D\" Tak to jsem ráda. Používám to a jak jsem zpitomělá, nebyla jsem si jista, zda je to správné, či nee. \":D\" \":D\"

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/