Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Jód https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=847 |
Stránka 8 z 45 |
Autor: | Host [ sob říj 30, 2010 1:13 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: JAK SPRÁVNĚ MĚŘIT TEPLOTU POD JAZYKEM |
Jarda píše: Správné měření je opravdu základ, ale to si musí každý nastudovat, nebo není nic snazšího, než se zeptat lékaře a s tímto by vám měl dokázat poradit každý lékař. Osobně doporučuji pro přesný náměr dodržet dobu měření 10 minut. Platí to i pro digi teploměr, který mi přesné numero vyhodí už cca během minuty po tom, co ho strčím pod jazyk a zavřu pysky ? http://sklad.obrazku.cz/obr530367_digi.jpg
|
Autor: | Jarda [ sob říj 30, 2010 8:33 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: JAK SPRÁVNĚ MĚŘIT TEPLOTU POD JAZYKEM |
Host píše: Platí to i pro digi teploměr, který mi přesné numero vyhodí už cca během minuty po tom, co ho strčím pod jazyk a zavřu pysky ? http://sklad.obrazku.cz/obr530367_digi.jpg Ten jsem nikdy nepoužíval, čili tam to asi neplatí, protože ten patrně bliká a jak se zastaví, tak máte přesnou teplotu, ale to pouze teoretizuji, doma používám rtuťovou klasiku na kterou nedám dopustit. |
Autor: | muflon [ sob říj 30, 2010 11:24 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jód |
digitální teploměry jsou nepřesný a po cca minutě pípne a konec...už se ani nehne dál... |
Autor: | Host [ ned říj 31, 2010 9:13 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jód |
muflon píše: digitální teploměry jsou nepřesný a po cca minutě pípne a konec...už se ani nehne dál... Co chceš přesnějšího než digitál? Atomový? Po cca 1-2 minutách se teplota stabilizuje a drží, v tomto momentu vím, že je náměr OK. Ikdyž to pak měřím dýl, už se to prakticky nezmění a pokud ano tak o ± 0,1 stupně, což je udávaná přesnost teploměru...
|
Autor: | Host [ ned říj 31, 2010 12:19 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Měření teploty |
muflon píše: Kdo si myslí že měření obejde "počesku" tím co mu vyhovuje(v podpaždí), možná mu pomůže změnit názor na méně pohodlné měření teploty v ústech toto: K tomu způsobu měření teploty by tě mohlo zajímat toto:V návodu k německému přesnému galiovému teploměru(SRN, cena okolo 90kč, viz lékarna.cz) píšou: 1) NORMÁLNÍ teplota pro měření v podpaždí je 36,7 2) ......-"-....................................v ústech.....37,0 3) ......-"-...............................v konečníku......37,6 Minimálně takto vidíme, že hodnoty teploty měřené v různých částech těla se dost liší...a že je potřeba nedělat si všechno po svém, ale řídit se doporučeními pana Jardy....abychom se nakonec dostali při měření v ústech přes kýžených 36,6 v ústech při braní Lugolu nebo jiných forem jódu. V ústech (orální): Orální metoda zpravidla mezi jednotlivým měřením zaznamenává určité rozdíly způsobené nestejnou teplotou v jednotlivých částech ústní dutiny. Vložte teploměr ke kořenu jazyka, senzor měření přitom musí být v pevném kontaktu s tkání. Zavřete ústa a dýchejte pravidelně nosem z důvodu nepřesnosti měření vdechovaného a vydechovaného vzduchu. Minimální doba měření je jedna minuta. Pro porovnání s teplotou v podpaží odečteme 0,3°C. V konečníku (rektální): Jde o nejspolehlivější metodu měření teploty vhodnou zejména pro děti. Zaveďte špičku teploměru cca 2–3 cm do análního otvoru po dobu nejméně jedné minuty. Pro porovnání s teplotou v podpaží odečteme 0,5°C. V podpaží (axilární): Tato metoda není z lékařského hlediska přesná. Doba měření je minimálně 5 minut! |
Autor: | Jarda [ ned říj 31, 2010 10:40 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Měření teploty |
Host píše: Orální metoda zpravidla mezi jednotlivým měřením zaznamenává určité rozdíly způsobené nestejnou teplotou v jednotlivých částech ústní dutiny. Vložte teploměr ke kořenu jazyka, senzor měření přitom musí být v pevném kontaktu s tkání. Zavřete ústa a dýchejte pravidelně nosem z důvodu nepřesnosti měření vdechovaného a vydechovaného vzduchu. Minimální doba měření je jedna minuta. Pro porovnání s teplotou v podpaží odečteme 0,3°C. V konečníku (rektální): Jde o nejspolehlivější metodu měření teploty vhodnou zejména pro děti. Zaveďte špičku teploměru cca 2–3 cm do análního otvoru po dobu nejméně jedné minuty. Pro porovnání s teplotou v podpaží odečteme 0,5°C. V podpaží (axilární): Tato metoda není z lékařského hlediska přesná. Doba měření je minimálně 5 minut! Již jsem to zde popisoval, ale v ústech musíte zajistit plný kontakt s tou jednou velkou cévou na spodku jazyka. Měří se to ihned po probuzení, deset minut se zavřenými ústy a dýchá se nosem. |
Autor: | Host [ čtv lis 04, 2010 10:37 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jód |
Jarda píše: ...a kdy vypijete ten Lugol je celkem jedno, ale dával bych ho tak dvakrát denně. Lze ráno spolu s tabletami hořčíku sezobnout selen a zapít to vodou se solankou z HS, ve které bude nakapán Lugol? Večer budu užívat Lugol sólo, ale ráno nestíhám, tak mě zajímá případné riziko onoho mixu...
|
Autor: | Jarda [ čtv lis 04, 2010 9:17 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jód |
Host píše: Lze ráno spolu s tabletami hořčíku sezobnout selen a zapít to vodou se solankou z HS, ve které bude nakapán Lugol? Večer budu užívat Lugol sólo, ale ráno nestíhám, tak mě zajímá případné riziko onoho mixu... Riziko tam nebude žádné, sám to občas takto dělám, ale že by mě to chutnalo, nemohu tvrdit. |
Autor: | jhemza [ úte lis 09, 2010 3:00 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jód |
V lékárně mi prodali JODISOL - 100 g výrobku obsahuje 3,85 g Povidonium iodinatum a pomocnou látku Ethanol 95%. Lze tento roztok použít na testování obsahu jódu v těle pomocí skvrny na zápěstí? |
Autor: | Jarda [ úte lis 09, 2010 10:52 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jód |
jhemza píše: V lékárně mi prodali JODISOL - 100 g výrobku obsahuje 3,85 g Povidonium iodinatum a pomocnou látku Ethanol 95%. Lze tento roztok použít na testování obsahu jódu v těle pomocí skvrny na zápěstí? Pravděpodobně ano, pokud vím tak jiné barvivo než jód tam nebude a zbytek se opaří těsně po aplikaci. Osobně to ale vyzkoušené nemám, je to pouze teoretická úvaha. |
Autor: | jhemza [ stř lis 10, 2010 7:25 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jód |
Nanesl jsem skvrnu, ale je opravdu dost světlá, ale pozorovatelná, takže to snad splní svůj účel. Pokud ne, tak co konkrétně zakoupit, respektive co požadovat v lékárně abych dostal to co je třeba? |
Autor: | Host [ stř lis 10, 2010 9:30 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jód |
jhemza píše: Nanesl jsem skvrnu, ale je opravdu dost světlá, ale pozorovatelná, takže to snad splní svůj účel. Pokud ne, tak co konkrétně zakoupit, respektive co požadovat v lékárně abych dostal to co je třeba? Lugolův roztok+tablety selenu. Odkazy kde sehnat najdeš i na fóru v inzerci. Deficit má téměř každý protože jód v našich končinách v jídelníčku dlouhodobě chybí. Navíc je dobrý i proti candidě... |
Autor: | Jarda [ stř lis 10, 2010 9:47 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jód |
jhemza píše: Nanesl jsem skvrnu, ale je opravdu dost světlá, ale pozorovatelná, takže to snad splní svůj účel. Pokud ne, tak co konkrétně zakoupit, respektive co požadovat v lékárně abych dostal to co je třeba? Pokud ji vidíte a uvidíte i po 8 hodinách, tak je to v pořádku a pokud zmizí dříve, tak doplňovat a člen Host vám to píše správně. |
Autor: | muflon [ pon lis 15, 2010 11:41 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jód |
http://www.darius.cz/archeus/LU_adapto.html Některé nižší organismy, rostliny a živočišné suroviny a drogy obsahují anorganické soli a organické sloučeniny dodávající organismu vhodnou formou jód, který je potřebný pro činnost štítné žlázy. Ta kontroluje mj. mnohé procesy v nervové soustavě, tělesném metabolismu a imunitní odpověď. Některé rostliny ovlivňují štítnou žlázu jiným způsobem a zároveň přitom působí příznivě na nervovou soustavu a skrze ni na srdce, jde o kozlík lékařský a karbinec evropský. Při nadměrném užívání negativně působí na štítnou žlázu složka silic tymol (např. v silici tymiánu, kde silně převažuje). Do působení každé organické či anorganické látky se promítá vliv nejen její molekulární struktury a účinných skupin a vazebných sil, ale i působení jednotlivých prvků. Tentýž prvek se může nacházet v různých stupních aktivity a využitelnosti pro organismus. Záleží na charakteru jeho vazby (iontová, koordinačně kovalentní, jednoduchá, vícemocná, délka a síla vazby, elektronegativita), ale i na dalších, ne zcela známých energetických a strukturálních stavech. Každá droga obsahuje určito u konfiguraci "aktivních" prvků, jejichž přítomnost má podle některých autorů stejně důležitý vliv jako přítomnost určitých sloučenin. |
Autor: | muflon [ pon lis 15, 2010 11:51 am ] |
Předmět příspěvku: | Kvercetin |
Kvercetin. http://www.darius.cz/archeus/LU_antiox_2.html Kvercetin je jedním z nejsilnějších biologicky aktivních členů rodiny flavonoidů, která se nachází v ovoci a zelenině. Kvercetin je pravděpodobně hlavní příčinou ohromných léčebných účinků cibule. Podle pokusů doktora Terrance Leightona, profesora biochemie a molekulární biologie na Kalifornské univerzitě v Berkeley, jsou některé cibule kvercetinem tak napěchované, že tato sloučenina dosahuje až 10% jejich suché váhy. Kvercetin má všestranný potenciál působit proti nemocem. "Kvercetin je jednou z nejsilnějších protirakovinných látek, která kdy byla objevena," říká doktor Leighton. Zneškodňuje několik rakovinotvorných látek, zabraňuje poškození buněčné DNA a působení enzymů, které podněcují růst nádoru. Kvercetin působí i proti zánětům, bakteriím, houbovým infekcím a virům. Účinkuje i tak, že pomocí modulace imunitního systému tlumí alergické reakce (protože potlačuje uvolnění histaminu z buněk), čímž podle všeho pomáhá bojovat s alergiemi, jako je například senná rýma. Kvercetin je skutečně chemicky podobný cromolynu, antialergickému léku, o němž je známo, že blokuje histamin. Vyhlášený léčebný vliv cibule na astma a alergie je možno přičíst právě této schopnosti spolu s jeho protizánětlivými účinky. Kvercetin působí proti trombóze a pomáhá bránit vzniku krevní sraženiny. Jako antioxidant pohlcuje volné kyslíkové radikály a pomáhá bránit tuku v oxidaci (peroxidaci lipidů). O kvercetinu je proto známo, že brání poškození cév volnými kyslíkovými radikály a okysličeným cholesterolem LDL a pomáhá udržovat cévy čisté a průchodné. Hlavní zdroje kvercetinu: Žlutá a červená cibule (ne však cibule bílá), červené hrozny (ne však hrozny bílé), brokolice a italská žlutá tykev. Ale česnek (blízký příbuzný cibule) kvercetin kupodivu neobsahuje. Kvercetin se tepelnou přípravou nebo mrazením neničí. PS: místo polykání pilulí od swansonu a jiných, je lépe zvýšit spotřebu cibule a č.vína(suchého) |
Stránka 8 z 45 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |