inzenyr píše:
Aby jste to tady mohl prodavat, tak musite byt platcem DPH a kontrolovat, ktere pripravky u nas nejsou zakazane.
Aby jste dostal lepsi ceny, tak by Vas odber musel byt opravdu znacny, porovnatelny s objemy odberatelu v USA.
Predpokladal bych cenove zvyhodneni v radu procent.
K tomu pripocitejte cenu dopravy, procleni a DPH.
Pak jeste pripocitejte vasi rezii a teprve potom srovnavejte ceny.
Jedine rozumne reseni jsou vetsi odbery skupiny lidi, kteri se predem domluvi na nakupu, to ale zatim v CR moc nefunguje.

Inzenyr
To ano,samozrejme, ze platcem DPH jsem,jinak bych o tom tezko mohl uvazovat.
S temi zakazanymi pripravky je mi to jasne, spis me zajima jestli je tedy nutne u kazdeho typu baleni jednotlive zadat mzcr o vyjadreni - povoleno/zakazano nebo jestli napr. kdyz povoli selen tak mohu prodavat selen v ruznych balenich a nebo se to vzdy tyka jen konkretniho baleni - mam na mysli napr. je povoleno prodavat selen 250capsules/100mcg tak automaticky mohu prodavat i baleni 250capsules/200mcg apod. a nebo musi mit presne kazde baleni sve povoleni?
ad.Cena -samozrejme, take nepisu ,ze je mozne se dostat presne na ceny jako maji v US, ale na ty se tady nedostane ani jednotlivec.
Znacny odber - co si pod tim asi predstavit? Sice obchoduji v uplne jine oblasti ,ale tady funguje mnozstevni sleva pomerne slusne(pokud se o tom vubec takto da v tomto oboru mluvit,ale to je vedlejsi a zalezi predevsim na jednani a dodavateli,v tomto pripade je dodavatel bohuzel jen jeden)
nicmene-mate prehled o mnozstvi ,pri kterem je s nimi uz rec o cene?
Mym cilem ,jak uz jsem psal,neni servat z lidi kuzi jako jini,takze neplanuji jit s cenami do zavratnych vysek, prave naopak,otazka je, na jake ceny se vlastne bude realne dostat a take jak realne je to tu vubec zacit prodavat - s cimz souvisi jeste jedna ma otazka,kterou by mohl vedet pan Jarda jelikoz ma vetsi info o chemickych vyrobcich/dodavatelich - je realne sehnat ve vetsim mnozstvi napr. ciste praskove vitaminy B (proste to co cpe swanson do kapsli) nebo nejake mineraly a pod.? nikde jsem nic podobneho nenasel ,zkousel jsem hledat v zahranici, ale take nic( i kdyz tam je to teoreticky mnohdy jeste nerealnejsi nez tady)?popr. je nejaka firma tady v cr schopna tyto latky vyrabet(napr. vitaminy)?
Co se tyce skupinoveho nakupu - o tom jsem uvazoval uz drive,ale prijde mi, ze to tady v cr moc fungovat nebude, v ramci malych skupin ano, ale mala skupina slevu nedostane, a kdyz bude nakupovat dejme tomu 100-200 lidi naraz, tezko si jeden clovek,ktery by nakup ridil ziska duveru u tak velkeho poctu lidi a naopak zrovna tak - nekdo si naobjedna zbozi za tisice a kdyz to prijde tak rekne ze to nechce - a dopredu se zase spouste lidem platit nechce. Proste kdyz se nad vsim timhle clovek zamysli,tak je to asi jeste vice starosti nez to sem dovezt jako firma