Jarda píše:
Je určité procento lidí, kteří mají velmi sníženou schopnost přijímat hořčík běžnou orální cestou, protože jim to střeva neberou, ale to se mi u vás nezdá. Osobně se domnívám, že jde o nevhodnou kombinaci a při půstu jsem to také zatím nikdy nepokoušel. Pokud vám to střeva nebudou brát ani na běžné stravě, tak bych se to do těla snažil dostat tím mazáním, nebo koupelemi. Takto vyrobený kokosový olej obsahuje celkem dost vody a dobře se vstřebává, čili dle mého názoru by to mělo fungovat. Čistě teoretická je i jiná možnost a to natlačit do pokožky větší dávku pomocí DMSO. To by se již muselo provádět dost opatrně a hlavně na naprosto čistou pokožku, těsně po umytí, začít s menší plochou pokožky a sledovat reakci těla. Takto by asi šlo použít i relativně silný roztok, ale pozor na předávkování.
Nene, DMSO urcite na to nechcem pouzivat, maximalne tak olej. Totiz, pouzivam 3% roztok vody, ale blbo sa mi to rozotiera, steka mi to vselikde... tak na napadlo ,ze olej by bol prijemnejsi, a navyse by mal aj mnoho inych blahodarnych ucinkov. Ano, to co vytecie z Angela ma dost vody, je to take tekute maslo, pomaly idealne na to. Len ako ho skladovat, zmrazene sa to zle rozotiera, idealne by bolo v ladnicke. Ale, vlastne ked sa to neje, mozno by to stacilo skladovat mesiac niekde v tme pri izbovej teplote, snad by mierne skazenie vonkajsiemu pouzitiu nevadilo. Co myslite? Alebo radsej do ladnicky?
Nejake znehodnotenie chloridu tam teda nehrozi, ak som to spravne pochopil.