Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob črc 06, 2024 5:58 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 2:35 pm 
Offline

Registrován: čtv dub 28, 2011 10:50 am
Příspěvky: 28
Niečo na tých prehánkach bude. Odkedy sa nám rozmnožili, priateľovi ten kefír nerobí dobre. Takže asi zredukujeme \":)\"

Ak by mal niekto záujem o kefírku, tak mo napíšte SS a pošlem na Slovensku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 8:38 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 26, 2011 11:26 am
Příspěvky: 150
Bydliště: Košice
gabrielik píše:
Niečo na tých prehánkach bude. Odkedy sa nám rozmnožili, priateľovi ten kefír nerobí dobre. Takže asi zredukujeme \":)\".

Mozno ma prekysleny organizmus tak mu nerobi dobre. Vsetko vela skodi..

_________________
PRED NAKUPEM V OBCHODNYCH RETAZCOCH SI POZRI STRANKU: http://www.potravinynapranyri.cz/
Výrobca vakcín Merck (MSD) v 2. polroku 2009 zaplatil lekárom najmenej 18,8 milióna dolárov:
http://bit.ly/OuRIXq


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř srp 31, 2011 6:26 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28315
Bydliště: Poděbrady
gabrielik píše:
Niečo na tých prehánkach bude. Odkedy sa nám rozmnožili, priateľovi ten kefír nerobí dobre. Takže asi zredukujeme \":)\"

Ak by mal niekto záujem o kefírku, tak mo napíšte SS a pošlem na Slovensku.

Jak správně píše milo1, překyselený organizmus se brání průjmem, protože potřebuje kyselost rychle odstranit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř srp 31, 2011 9:48 am 
Offline

Registrován: čtv dub 28, 2011 10:50 am
Příspěvky: 28
To znamená že kefír nieje dobrý na prekyslený organizmus?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř srp 31, 2011 6:32 pm 
Offline

Registrován: ned črc 24, 2011 3:46 pm
Příspěvky: 25
Ahoj,nemá někdo kefírku na prodej?díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát zář 02, 2011 9:30 am 
Offline

Registrován: pát čer 18, 2010 8:50 am
Příspěvky: 24
Dobrý den,
máte někdo z pražáků tip na možnost odběru kozího mléka? Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: sob zář 03, 2011 9:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28315
Bydliště: Poděbrady
gabrielik píše:
To znamená že kefír nieje dobrý na prekyslený organizmus?

To se nedá takto jednoznačně tvrdit, on funguje u každého překyselení jinak a je vhodné si to tedy vyzkoušet.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba - poptavka Praha
PříspěvekNapsal: úte zář 06, 2011 10:00 pm 
Offline

Registrován: pát čer 03, 2011 3:12 pm
Příspěvky: 2
Shanim kefirovou houbu ,predani Praha ci Beroun.
Dekuji

Mig45


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned zář 11, 2011 11:09 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Podľa Jardovho návodu na výrobu tvarohu (proste nechať kefír na noc odkvapkať), som to teda skúsila, mala som kefír, ktorý robili kefírky vyše týždňa, keďže som si ho zabudla na dovolenke a toľko trvalo, kým mi ho priviezli. Pridávam tam trochu smotany, takže je lepší. Tento kefír bol fantasticky hustý, no už som ho nechcela piť, tak som vyskúšala ten tvaroh. Výsledok bol super, lenže to ako tvaroh nechutilo, skôr taká krémova smotana, kde tu hrčka. Na nete nachádzam návody na výrobu tvarohu, kde sa zohrieva skysnuté mlieko a potom nechá odkvapkať. Skúšali ste to niekto takto?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon zář 12, 2011 9:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28315
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
Podľa Jardovho návodu na výrobu tvarohu (proste nechať kefír na noc odkvapkať), som to teda skúsila, mala som kefír, ktorý robili kefírky vyše týždňa, keďže som si ho zabudla na dovolenke a toľko trvalo, kým mi ho priviezli. Pridávam tam trochu smotany, takže je lepší. Tento kefír bol fantasticky hustý, no už som ho nechcela piť, tak som vyskúšala ten tvaroh. Výsledok bol super, lenže to ako tvaroh nechutilo, skôr taká krémova smotana, kde tu hrčka. Na nete nachádzam návody na výrobu tvarohu, kde sa zohrieva skysnuté mlieko a potom nechá odkvapkať. Skúšali ste to niekto takto?

Ono záleží na době odkapání, někdy je třeba i několik dní a zahřátím se pochopitelně bílkovina srazí rychleji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba - poptavka Praha
PříspěvekNapsal: pon zář 12, 2011 10:20 pm 
Offline

Registrován: pát črc 22, 2011 8:29 pm
Příspěvky: 627
Mig45 píše:
Shanim kefirovou houbu ,predani Praha ci Beroun.
Dekuji

Mig45

Mohu Vam kefirovou houbu poskytnout, momentalne ji mam prebytek a bydlim na Praze 8.

Inzenyr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon zář 12, 2011 10:34 pm 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
Jarda píše:
Ono záleží na době odkapání, někdy je třeba i několik dní a zahřátím se pochopitelně bílkovina srazí rychleji.

ja som to nechala odkvapkat iba cez noc, cize na to to bolo skvele. skor mi ide o to, ze keby som kefir zahriala max. na tych 40 stupnov, nemalo by to tomu uskodit...?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř zář 14, 2011 9:31 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28315
Bydliště: Poděbrady
ovekyska píše:
ja som to nechala odkvapkat iba cez noc, cize na to to bolo skvele. skor mi ide o to, ze keby som kefir zahriala max. na tych 40 stupnov, nemalo by to tomu uskodit...?

To asi fungovat nebude, bílkovina se sráží při mnohem vyšší teplotě a to zase zlikviduje laktíky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát zář 16, 2011 10:56 am 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
Dobrý den. Poslední dobou jsem vypozorovala, že jakmile nechám delší kefír uzrát, tak alespoň 3-4 dny, mám ho totiž ráda hustý, tak mám po větším objemu více jak 0,5l kefíru průjem. Může to způsobovat jak tady píšete to překyselení, že se tím tělo to zbavuje takhle? Nebo to může být něčím jiným? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát zář 16, 2011 11:07 am 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Ono ví bůh, co v těch kefírech máme. Našla jsem studii, kdy vzali kefír z různých států východní Evropy a pokaždé měl jiné složení organismů. Snad nikdy nebyl škodlivý, ale to bylo jen pár vzorků. Takže jak říkám, ví bůh co tam máme \":?\"

Mně starší kefír nechutná, je hodně kyselý a takový až trošku hlenovitý. Raději do něj naliji čerstvé tučné mléko a s tím vyrobí hustý kefír za jeden den.

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz