Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kefírová houba
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=565
Stránka 1133

Autor:  gabrielik [ úte srp 30, 2011 2:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Niečo na tých prehánkach bude. Odkedy sa nám rozmnožili, priateľovi ten kefír nerobí dobre. Takže asi zredukujeme \":)\"

Ak by mal niekto záujem o kefírku, tak mo napíšte SS a pošlem na Slovensku.

Autor:  milo1 [ úte srp 30, 2011 8:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

gabrielik píše:
Niečo na tých prehánkach bude. Odkedy sa nám rozmnožili, priateľovi ten kefír nerobí dobre. Takže asi zredukujeme \":)\".

Mozno ma prekysleny organizmus tak mu nerobi dobre. Vsetko vela skodi..

Autor:  Jarda [ stř srp 31, 2011 6:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

gabrielik píše:
Niečo na tých prehánkach bude. Odkedy sa nám rozmnožili, priateľovi ten kefír nerobí dobre. Takže asi zredukujeme \":)\"

Ak by mal niekto záujem o kefírku, tak mo napíšte SS a pošlem na Slovensku.

Jak správně píše milo1, překyselený organizmus se brání průjmem, protože potřebuje kyselost rychle odstranit.

Autor:  gabrielik [ stř srp 31, 2011 9:48 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

To znamená že kefír nieje dobrý na prekyslený organizmus?

Autor:  Hans28 [ stř srp 31, 2011 6:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Ahoj,nemá někdo kefírku na prodej?díky

Autor:  yucca [ pát zář 02, 2011 9:30 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dobrý den,
máte někdo z pražáků tip na možnost odběru kozího mléka? Děkuji.

Autor:  Jarda [ sob zář 03, 2011 9:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

gabrielik píše:
To znamená že kefír nieje dobrý na prekyslený organizmus?

To se nedá takto jednoznačně tvrdit, on funguje u každého překyselení jinak a je vhodné si to tedy vyzkoušet.

Autor:  Mig45 [ úte zář 06, 2011 10:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba - poptavka Praha

Shanim kefirovou houbu ,predani Praha ci Beroun.
Dekuji

Mig45

Autor:  ovekyska [ ned zář 11, 2011 11:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Podľa Jardovho návodu na výrobu tvarohu (proste nechať kefír na noc odkvapkať), som to teda skúsila, mala som kefír, ktorý robili kefírky vyše týždňa, keďže som si ho zabudla na dovolenke a toľko trvalo, kým mi ho priviezli. Pridávam tam trochu smotany, takže je lepší. Tento kefír bol fantasticky hustý, no už som ho nechcela piť, tak som vyskúšala ten tvaroh. Výsledok bol super, lenže to ako tvaroh nechutilo, skôr taká krémova smotana, kde tu hrčka. Na nete nachádzam návody na výrobu tvarohu, kde sa zohrieva skysnuté mlieko a potom nechá odkvapkať. Skúšali ste to niekto takto?

Autor:  Jarda [ pon zář 12, 2011 9:39 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

ovekyska píše:
Podľa Jardovho návodu na výrobu tvarohu (proste nechať kefír na noc odkvapkať), som to teda skúsila, mala som kefír, ktorý robili kefírky vyše týždňa, keďže som si ho zabudla na dovolenke a toľko trvalo, kým mi ho priviezli. Pridávam tam trochu smotany, takže je lepší. Tento kefír bol fantasticky hustý, no už som ho nechcela piť, tak som vyskúšala ten tvaroh. Výsledok bol super, lenže to ako tvaroh nechutilo, skôr taká krémova smotana, kde tu hrčka. Na nete nachádzam návody na výrobu tvarohu, kde sa zohrieva skysnuté mlieko a potom nechá odkvapkať. Skúšali ste to niekto takto?

Ono záleží na době odkapání, někdy je třeba i několik dní a zahřátím se pochopitelně bílkovina srazí rychleji.

Autor:  inzenyr [ pon zář 12, 2011 10:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba - poptavka Praha

Mig45 píše:
Shanim kefirovou houbu ,predani Praha ci Beroun.
Dekuji

Mig45

Mohu Vam kefirovou houbu poskytnout, momentalne ji mam prebytek a bydlim na Praze 8.

Inzenyr

Autor:  ovekyska [ pon zář 12, 2011 10:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Jarda píše:
Ono záleží na době odkapání, někdy je třeba i několik dní a zahřátím se pochopitelně bílkovina srazí rychleji.

ja som to nechala odkvapkat iba cez noc, cize na to to bolo skvele. skor mi ide o to, ze keby som kefir zahriala max. na tych 40 stupnov, nemalo by to tomu uskodit...?

Autor:  Jarda [ stř zář 14, 2011 9:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

ovekyska píše:
ja som to nechala odkvapkat iba cez noc, cize na to to bolo skvele. skor mi ide o to, ze keby som kefir zahriala max. na tych 40 stupnov, nemalo by to tomu uskodit...?

To asi fungovat nebude, bílkovina se sráží při mnohem vyšší teplotě a to zase zlikviduje laktíky.

Autor:  zuzis [ pát zář 16, 2011 10:56 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dobrý den. Poslední dobou jsem vypozorovala, že jakmile nechám delší kefír uzrát, tak alespoň 3-4 dny, mám ho totiž ráda hustý, tak mám po větším objemu více jak 0,5l kefíru průjem. Může to způsobovat jak tady píšete to překyselení, že se tím tělo to zbavuje takhle? Nebo to může být něčím jiným? Děkuji

Autor:  Kometa [ pát zář 16, 2011 11:07 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Ono ví bůh, co v těch kefírech máme. Našla jsem studii, kdy vzali kefír z různých států východní Evropy a pokaždé měl jiné složení organismů. Snad nikdy nebyl škodlivý, ale to bylo jen pár vzorků. Takže jak říkám, ví bůh co tam máme \":?\"

Mně starší kefír nechutná, je hodně kyselý a takový až trošku hlenovitý. Raději do něj naliji čerstvé tučné mléko a s tím vyrobí hustý kefír za jeden den.

Stránka 1133 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/