Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kefírová houba
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=565
Stránka 1233

Autor:  zdenin [ pát zář 16, 2011 4:00 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Kometa píše:
Ono ví bůh, co v těch kefírech máme. Našla jsem studii, kdy vzali kefír z různých států východní Evropy a pokaždé měl jiné složení organismů. Snad nikdy nebyl škodlivý, ale to bylo jen pár vzorků. Takže jak říkám, ví bůh co tam máme \":?\"

Mně starší kefír nechutná, je hodně kyselý a takový až trošku hlenovitý. Raději do něj naliji čerstvé tučné mléko a s tím vyrobí hustý kefír za jeden den.

Slyšel jsem,že osoby s krevní skupinou "O" nesmí konzumovat jogurty,sýry atd. a také kefír.Ani ten domácí? Proč-a je to pravda?

Autor:  Jarda [ sob zář 17, 2011 8:11 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

zuzis píše:
Dobrý den. Poslední dobou jsem vypozorovala, že jakmile nechám delší kefír uzrát, tak alespoň 3-4 dny, mám ho totiž ráda hustý, tak mám po větším objemu více jak 0,5l kefíru průjem. Může to způsobovat jak tady píšete to překyselení, že se tím tělo to zbavuje takhle? Nebo to může být něčím jiným? Děkuji

Tak to je otázka, pokud jde o správný kefír, tak zlikviduje kvasinky a tělo se toho spontánně zbaví, což na závadu určitě není, nicméně tam můžete mít i jiné složení mikroorganizmů a to pak moc prospěšné asi nebude. Vyzkoušejte jednoduchou věc, prostě do dvoudecové skleničky mléka vysypte dvě tobolky laktobacilů, občas promíchejte a za 24 hodin máte jogurt, který je opravdu živý a víte co v něm žije. Pak ho snězte a uvidíte, pokud bude zase průjem, tak jde o likvidaci kvasinek, které vraždí laktíci.

Autor:  Jarda [ sob zář 17, 2011 8:13 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

zdenin píše:
Slyšel jsem,že osoby s krevní skupinou "O" nesmí konzumovat jogurty,sýry atd. a také kefír.Ani ten domácí? Proč-a je to pravda?

Já na krevní skupiny nevěřím, dle mého názoru je to o individuální snášenlivosti a o dóša typu.

Autor:  Ramoda [ ned zář 18, 2011 6:46 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Houbicky k dispozici v Brne, osobni predani.

Autor:  zuzis [ pon zář 19, 2011 7:44 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Jarda píše:
Tak to je otázka, pokud jde o správný kefír, tak zlikviduje kvasinky a tělo se toho spontánně zbaví, což na závadu určitě není, nicméně tam můžete mít i jiné složení mikroorganizmů a to pak moc prospěšné asi nebude. Vyzkoušejte jednoduchou věc, prostě do dvoudecové skleničky mléka vysypte dvě tobolky laktobacilů, občas promíchejte a za 24 hodin máte jogurt, který je opravdu živý a víte co v něm žije. Pak ho snězte a uvidíte, pokud bude zase průjem, tak jde o likvidaci kvasinek, které vraždí laktíci.

Děkuji, vyzkouším. Ale jen by mne zajímalo, jak ovlivním to jiné složení mikroorganizmů. Děám to pořád stejně. Domácí kozí mléko zaliju houbičky ve skleněné uzavíratelné láhve, které pak 2x denně míchám umělou lžičkou. Jak by se tam ty špatné mikroorganismy dostaly? Když vypiji menší množství kefíru, méně jak 0,5L, tak průjem není, jen tak nějak těžko v žaludku

Autor:  Jarda [ pon zář 19, 2011 11:31 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

zuzis píše:
Děkuji, vyzkouším. Ale jen by mne zajímalo, jak ovlivním to jiné složení mikroorganizmů. Děám to pořád stejně. Domácí kozí mléko zaliju houbičky ve skleněné uzavíratelné láhve, které pak 2x denně míchám umělou lžičkou. Jak by se tam ty špatné mikroorganismy dostaly? Když vypiji menší množství kefíru, méně jak 0,5L, tak průjem není, jen tak nějak těžko v žaludku

To bohužel nijak moc neovlivníte a pokud máte kefírová zrna od někoho již špatná, tak dlouho trvá, než se srovnají, pokud se vůbec srovnají, to se totiž vždy nepovede. Na kozím mléku je ovšem kvalitní kefír vysoce pravděpodobný a proto se mě to nezdá, nicméně můžete vyzkoušet tu moji navrženou variantu a uvidíte zda vás to, při požití stejného množství, bude také prohánět.

Autor:  muflon [ úte zář 20, 2011 10:36 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Kometa píše:
Ono ví bůh, co v těch kefírech máme....

Dost by mne zajímalo, jak je to s antibiotiky která cpou do kraviček... je možné že by kefírová zrna zlikvidovala v mléce i ta antibiotika? Zamýšlím se zda není dobré omezit pití kefíru třeba z 1L denně na možná rozumnějších půl litru či 1 hrnek kefíru denně či možná lépe- jen pití párkrát v týdnu... \":roll:\"

Autor:  Kometa [ úte zář 20, 2011 1:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Kupuju Bio mlíko, tak doufám, že tam těch antibiotik moc není \

Autor:  Jarda [ stř zář 21, 2011 9:58 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

muflon píše:
dost by mne zajímalo, jak je to s antibiotiky která cpou do kraviček... je možné že by kefírová zrna zlikvidovala v mléce i ta antibiotika? Zamýšlím se zda není dobré omezit pití kefíru třeba z 1L denně na možná rozumnějších půl litru či 1 hrnek kefíru denně či možná lépe- jen pití párkrát v týdnu... \":roll:\"

Tak antibiotika určitě nezlikvidují, to spíše proběhne obráceně a pak budete mít stále špatný kefír. I v množství konzumovaného kefíru je vhodné si postavit rozumnou laťku i když krátkodobě nevadí ani jako celodenní jídlo.

Autor:  Jarda [ stř zář 21, 2011 9:59 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

[quote="Kometa":118qoh15]Kupuju Bio mlíko, tak doufám, že tam těch antibiotik moc není \

Autor:  Leon [ pon zář 26, 2011 10:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Jsem úplný kefírový začátečník. Obdržel jsem houbu údajně po rozmražení a týden ji prolévám mlékem. Po 24h v pokoji je zcela oddělena bílá hmota a dole voda. Ovšem ta voda (zřejmě tedy syrovátka) není žlutá, ale taková bezbarvá, trochu kalná. Je to špatně? Můžu to už zkusit pít? Tento stav se opakuje už několik dní beze změny.

Autor:  eamos [ úte zář 27, 2011 7:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Moc Vás všechny zdravím.Také jsem kefírový začátečník a pátrám v různých zdrojích,jestli je hotové mléko zásadité nebo kyselinotvorné.Informace se dost liší.

Autor:  Jarda [ úte zář 27, 2011 9:13 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Leon píše:
Jsem úplný kefírový začátečník. Obdržel jsem houbu údajně po rozmražení a týden ji prolévám mlékem. Po 24h v pokoji je zcela oddělena bílá hmota a dole voda. Ovšem ta voda (zřejmě tedy syrovátka) není žlutá, ale taková bezbarvá, trochu kalná. Je to špatně? Můžu to už zkusit pít? Tento stav se opakuje už několik dní beze změny.

Tak ideální to určitě není, ale pít se dá, tím nic nepokazíte a dal bych těm houbičkám ještě trochu času.

Autor:  Jarda [ úte zář 27, 2011 9:15 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

eamos píše:
Moc Vás všechny zdravím.Také jsem kefírový začátečník a pátrám v různých zdrojích,jestli je hotové mléko zásadité nebo kyselinotvorné.Informace se dost liší.

Ono je to jak u koho, kdo má přemnožené kvasinky, tam může kefír působit kysele a jinak většinou funguje zásaditě. Také záleží na skladbě laktobacilů, které vám houba produkuje, to také může dost změnit reakci těla.

Autor:  eamos [ úte zář 27, 2011 9:19 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Díky za odpověď.A dá se skladba laktobacilů nějak ovlivnit výběrem mléka?

Stránka 1233 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/