sokol píše:
Mam takovy zajimavy problem nebo spis poznatek. Beru chlorid horecnaty, rozmicham si davku do 1,5 litru vody a popijim z PET flasky v prubehu dne. Postupem casu jsem se ustalil na davce dve zarovnane cajove lzicky, pri ktere jsem nemel prujem, ale stolice byla ridka.
Pozdeji, kdyz jsem z vlasove analyzy zjistil, ze mam deficit drasliku, jsem pridal i ten, a to jednu vrchovatou cajovou lzicku (cca 6g KCL). Po pridani KCL do me "mineralky" ridka stolice absolutne zmizela. Zacal jsem tedy horciku pridavat a sel az na 3 vrchovate lzicky a posledni tyden na 4 vrchovate. Bez jakekoliv odezvy ve strevech. Zda se ze bych mohl jit i na 5 ale uz ty 4 byly dost hnusne, tak jsem to dal nehrotil.
No a ted o vikendu jsem byl u pritelkyne a ta sice ma chlorid horecnaty ale nema KCL, Takze jsem si rano namichal svou PETku, ale dal jsem "jen" 3 vrchovate lzicky. No uz u ni jsem videl vysledek a domu jsem vecer z vlaku letel jako vitr. Paradni prujem. Nikdy jsem neslysel o zadne synergii horciku a drasliku ale zda se ze kdyz smicham oba chloridy dohromady, muzu tam toho horciku navalit cely kybl. Je pro to nejake vysvetleni?
Jinak jeste takova "malickost". Pres brani horciku, drasliku i vitaminu B6 (100mg denne), mi nejenomze krece v lytkach neustaly, ale jsou cim dal tim horsi.
Jj taky sem se s tim u nekoho nejednou setkal, problem muze byt v poruse traveni nebo metabolismu, zrovna v takovych detailech ktere ani moderni medicina nemusi znat nebo umet odhalit.
Nebot jak uz sem rikal nejdenou suplementace muze prospet jenom tomu kdo ma traveni a metabolismus a imunitu v cajku. A prehanet to s horcikem a draslikem v takovych davkach muze vest prave k te poruse metabolismu, protoze spousta jinach esencialnich prvku muze byt ve strevech blokovana prave temi nadbytky horciku, jak sis vsiml draslik strebavani horciku pravdepodobne podporuje, ale k cemu ten horcik v krvi bude kdyz je pak diky poruse metabolismu nevyuzit a prakticky online vyloucen spolu s draslikem do moci, kde tak vysoke koncetrace horciku a dalsich prvku jako fosforu a mocoviny mohou za jistych poruch metabolismu vytvaret krasne mocove kameny. Takze opakuji je to o jinych faktorech, psychika hraje prim.
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/