Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv črc 04, 2024 3:06 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř lis 09, 2011 12:11 pm 
Offline

Registrován: pon kvě 16, 2011 9:50 am
Příspěvky: 11
Dobrý den,
prosím zkušenější \":)\" o radu se sušením houbiček. Pokoušela jsem se je sušit jak na přežehleném papíru tak na plátně. Obojí je problém, jelikož ze spodu mi houbičky již druhý den přisychají, tak že se pak nedají oddělit, ale na povrchu jsou ještě mokré. První várku jsem celou i s papírem vyhodila, druhou jsem z plátna pracně odtrhala a dala v uzavřené skleničce do ledničky, ale zdá se, že ještě nebyly dostatečně suché, protože při otevření sklenice nakysle zapáchají...
děkuji předem J.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: čtv lis 10, 2011 9:12 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
Jasmina píše:
Dobrý den,
prosím zkušenější \":)\" o radu se sušením houbiček. Pokoušela jsem se je sušit jak na přežehleném papíru tak na plátně. Obojí je problém, jelikož ze spodu mi houbičky již druhý den přisychají, tak že se pak nedají oddělit, ale na povrchu jsou ještě mokré. První várku jsem celou i s papírem vyhodila, druhou jsem z plátna pracně odtrhala a dala v uzavřené skleničce do ledničky, ale zdá se, že ještě nebyly dostatečně suché, protože při otevření sklenice nakysle zapáchají...
děkuji předem J.

On s tím sušením je docela problém, jednodušší je si je v mléce zmrazit, to nepředstavuje žádné velké blbnutí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte pro 06, 2011 11:05 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát dub 01, 2011 7:27 pm
Příspěvky: 50
Dávám jsem své zkušenosti s houbou: Asi před měsícem jsem houbu nechal stát delší dobu v lednici na sucho a od té doby ten kefír byl takový divný. Říkal jsem si, než si seženu novou, zkusím exeriment. Při výrobě jsem tam přidal lactobacily od Swisu a přisypal něco Lepicolu. Nejdřív jsem vyrobil spíš jogurt, ale postupem času začal být kefír zase lepší a k dnešnímu dni je opět výborný. Houby mi v množství 3 lžic udělají za 24 hodin z 1,5 litru kefír hustý skoro jak tvaroh. Houbu neoplachuju, sklenici taky ne, nechávám vždy trochu kefíru na houbách. Houby občas roztrhám na menší kousky. Třeba to někomu pomůže.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř pro 07, 2011 10:32 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
Marťan píše:
Dávám jsem své zkušenosti s houbou: Asi před měsícem jsem houbu nechal stát delší dobu v lednici na sucho a od té doby ten kefír byl takový divný. Říkal jsem si, než si seženu novou, zkusím exeriment. Při výrobě jsem tam přidal lactobacily od Swisu a přisypal něco Lepicolu. Nejdřív jsem vyrobil spíš jogurt, ale postupem času začal být kefír zase lepší a k dnešnímu dni je opět výborný. Houby mi v množství 3 lžic udělají za 24 hodin z 1,5 litru kefír hustý skoro jak tvaroh. Houbu neoplachuju, sklenici taky ne, nechávám vždy trochu kefíru na houbách. Houby občas roztrhám na menší kousky. Třeba to někomu pomůže.

To je zajímavá zkušenost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon pro 12, 2011 6:38 pm 
Offline

Registrován: stř srp 17, 2011 5:02 pm
Příspěvky: 124
Zkusenost
Když date houby na 24 hod. do ciste vody z kohoutku, neupravené, zničí se)(možná že jen u nas je tak špinavá voda)
Vypadají dobře ale kefír není kyselkaví , ma mlečnou příchuť


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon pro 12, 2011 6:48 pm 
Offline

Registrován: sob pro 03, 2011 4:16 pm
Příspěvky: 90
ak by mal niekto tibetskú hubu navyše (z SK), tak nech sa ozve do správy, som ochotný za ňu aj zaplatiť...len by som si už rád pochtnal na domácom kefíre...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte pro 13, 2011 10:18 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
derkel píše:
Zkusenost
Když date houby na 24 hod. do ciste vody z kohoutku, neupravené, zničí se)(možná že jen u nas je tak špinavá voda)
Vypadají dobře ale kefír není kyselkaví , ma mlečnou příchuť

Pokud je ta voda chlorovaná, což je většinou, tak je to zabije.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned pro 18, 2011 10:52 pm 
Offline

Registrován: pát říj 07, 2011 11:55 am
Příspěvky: 8
Dobrý večer, chci se zeptat na jeden dotaz ohledně tibetské houby. Když ji doma zaliju mlékem, po 24 hodinách v pokojové teplotě (20 stupňů), na vršku se udělá takový sametový bílý povlak (něco jako plíseň) a je to tak i cítit. a přitom na dně sklenice je ještě řídké mléko, absolutně nezměněné. Ona totiž plave na vrchu a zpracovává vršek mléka. Nebo mi to tak přijde. Když po 24 hodinách přijdu tak už na kefír ani nemám chuť, prostě nemá příjemnou vůni. Nevíte co s tím mám dělat?? děkuji za každou odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: ned pro 18, 2011 11:35 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát dub 01, 2011 7:27 pm
Příspěvky: 50
likik píše:
Dobrý večer, chci se zeptat na jeden dotaz ohledně tibetské houby. Když ji doma zaliju mlékem, po 24 hodinách v pokojové teplotě (20 stupňů), na vršku se udělá takový sametový bílý povlak (něco jako plíseň) a je to tak i cítit. a přitom na dně sklenice je ještě řídké mléko, absolutně nezměněné. Ona totiž plave na vrchu a zpracovává vršek mléka. Nebo mi to tak přijde. Když po 24 hodinách přijdu tak už na kefír ani nemám chuť, prostě nemá příjemnou vůni. Nevíte co s tím mám dělat?? děkuji za každou odpověď.

Občas zamíchat, protože pokud jsou houby už v prokvašeném hustém mléku, tak jak by se k nim dostalo to neprokvašené.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon pro 19, 2011 8:34 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
likik píše:
Dobrý večer, chci se zeptat na jeden dotaz ohledně tibetské houby. Když ji doma zaliju mlékem, po 24 hodinách v pokojové teplotě (20 stupňů), na vršku se udělá takový sametový bílý povlak (něco jako plíseň) a je to tak i cítit. a přitom na dně sklenice je ještě řídké mléko, absolutně nezměněné. Ona totiž plave na vrchu a zpracovává vršek mléka. Nebo mi to tak přijde. Když po 24 hodinách přijdu tak už na kefír ani nemám chuť, prostě nemá příjemnou vůni. Nevíte co s tím mám dělat?? děkuji za každou odpověď.

Jak správně píše člen Marťan, vyzkoušejte ho občas promíchat, to má dost zásadní vliv na kvalitu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř led 04, 2012 4:40 pm 
Offline

Registrován: pon srp 22, 2011 4:59 pm
Příspěvky: 57
Kefírovou houbu jsem nedávno dostal od známého. Používal jsem obyčejné plnotučné trvanlivé mléko, teď kupuji "čerstvé" mléko z Lídlu (hlavně proto, že má uzávěr). Zpočátku byl kefír chuťově vynikající. Pak se mi ale začalo stávat zřejmě to stejné, co zde někteří popisují: na povrchu se oddělila slabá vrstva něčeho, co vypadalo jako žlutá voda, a i na dně mléko, které zrovna nevonělo, nemělo stejnou konzistenci. Chuť byla ne moc příjemně trpká.
Zkoušel jsem nechat odklopené víčko i pravidelné, časté míchání, ale nic se nezměnilo. Pomohlo až to, že jsem začal dávat méně mléka (0,5 l), vždy ho pak spotřeboval a houbu přendal do druhé, čisté nádoby z Ikey. Houbu samotnou neoplachuji, jenom ji přendám a zaliju novým mlékem. Od té doby je kefír zase stejně skvělý jako na začátku.

_________________
www.inklinace.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pát led 06, 2012 8:34 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
PetrJ píše:
Kefírovou houbu jsem nedávno dostal od známého. Používal jsem obyčejné plnotučné trvanlivé mléko, teď kupuji "čerstvé" mléko z Lídlu (hlavně proto, že má uzávěr). Zpočátku byl kefír chuťově vynikající. Pak se mi ale začalo stávat zřejmě to stejné, co zde někteří popisují: na povrchu se oddělila slabá vrstva něčeho, co vypadalo jako žlutá voda, a i na dně mléko, které zrovna nevonělo, nemělo stejnou konzistenci. Chuť byla ne moc příjemně trpká.
Zkoušel jsem nechat odklopené víčko i pravidelné, časté míchání, ale nic se nezměnilo. Pomohlo až to, že jsem začal dávat méně mléka (0,5 l), vždy ho pak spotřeboval a houbu přendal do druhé, čisté nádoby z Ikey. Houbu samotnou neoplachuji, jenom ji přendám a zaliju novým mlékem. Od té doby je kefír zase stejně skvělý jako na začátku.

Tak ona se tam vlivem nějakých nesrovnalostí při výrobě může namnožit jiná skladba bakterií a to pak chvilku trvá, než se houba srovná, nicméně jak vidno, jde to srovnat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: pon led 23, 2012 12:08 am 
Offline

Registrován: pon led 23, 2012 12:01 am
Příspěvky: 2
zdravim,
zhanam kefirovu hubu. Keby ste niekto bol ochotny, najlepsie SK, napiste mi prosim SZ a dohodneme sa co a ako
vopred dakujem \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: úte led 24, 2012 1:26 pm 
Offline

Registrován: čtv dub 28, 2011 11:59 am
Příspěvky: 32
Dobrý den pane Zajíček,
Měl bych jeden dotaz. V publikovaných tématech o kefíru píšete že léčí syndrom netěsného vratníku. Chtěl bych se zetat tím je myšlen ten jícnový? Ten který když je povolený tak může docházet k refluxu? Děkuji moc. A omlouvám se za tento přihlouplý dotaz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefírová houba
PříspěvekNapsal: stř led 25, 2012 9:55 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28313
Bydliště: Poděbrady
HAKmet píše:
Dobrý den pane Zajíček,
Měl bych jeden dotaz. V publikovaných tématech o kefíru píšete že léčí syndrom netěsného vratníku. Chtěl bych se zetat tím je myšlen ten jícnový? Ten který když je povolený tak může docházet k refluxu? Děkuji moc. A omlouvám se za tento přihlouplý dotaz.

Kefír léčí prakticky všechno, toho se není třeba bát, ale zda vám odstaní i tento problém, tak na to odpovědět nedovedu, ale domnívám se, že jsou dost slušné šance.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 488 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz