Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kefírová houba
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=565
Stránka 1533

Autor:  Jasmina [ stř lis 09, 2011 12:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dobrý den,
prosím zkušenější \":)\" o radu se sušením houbiček. Pokoušela jsem se je sušit jak na přežehleném papíru tak na plátně. Obojí je problém, jelikož ze spodu mi houbičky již druhý den přisychají, tak že se pak nedají oddělit, ale na povrchu jsou ještě mokré. První várku jsem celou i s papírem vyhodila, druhou jsem z plátna pracně odtrhala a dala v uzavřené skleničce do ledničky, ale zdá se, že ještě nebyly dostatečně suché, protože při otevření sklenice nakysle zapáchají...
děkuji předem J.

Autor:  Jarda [ čtv lis 10, 2011 9:12 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Jasmina píše:
Dobrý den,
prosím zkušenější \":)\" o radu se sušením houbiček. Pokoušela jsem se je sušit jak na přežehleném papíru tak na plátně. Obojí je problém, jelikož ze spodu mi houbičky již druhý den přisychají, tak že se pak nedají oddělit, ale na povrchu jsou ještě mokré. První várku jsem celou i s papírem vyhodila, druhou jsem z plátna pracně odtrhala a dala v uzavřené skleničce do ledničky, ale zdá se, že ještě nebyly dostatečně suché, protože při otevření sklenice nakysle zapáchají...
děkuji předem J.

On s tím sušením je docela problém, jednodušší je si je v mléce zmrazit, to nepředstavuje žádné velké blbnutí.

Autor:  Marťan [ úte pro 06, 2011 11:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dávám jsem své zkušenosti s houbou: Asi před měsícem jsem houbu nechal stát delší dobu v lednici na sucho a od té doby ten kefír byl takový divný. Říkal jsem si, než si seženu novou, zkusím exeriment. Při výrobě jsem tam přidal lactobacily od Swisu a přisypal něco Lepicolu. Nejdřív jsem vyrobil spíš jogurt, ale postupem času začal být kefír zase lepší a k dnešnímu dni je opět výborný. Houby mi v množství 3 lžic udělají za 24 hodin z 1,5 litru kefír hustý skoro jak tvaroh. Houbu neoplachuju, sklenici taky ne, nechávám vždy trochu kefíru na houbách. Houby občas roztrhám na menší kousky. Třeba to někomu pomůže.

Autor:  Jarda [ stř pro 07, 2011 10:32 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Marťan píše:
Dávám jsem své zkušenosti s houbou: Asi před měsícem jsem houbu nechal stát delší dobu v lednici na sucho a od té doby ten kefír byl takový divný. Říkal jsem si, než si seženu novou, zkusím exeriment. Při výrobě jsem tam přidal lactobacily od Swisu a přisypal něco Lepicolu. Nejdřív jsem vyrobil spíš jogurt, ale postupem času začal být kefír zase lepší a k dnešnímu dni je opět výborný. Houby mi v množství 3 lžic udělají za 24 hodin z 1,5 litru kefír hustý skoro jak tvaroh. Houbu neoplachuju, sklenici taky ne, nechávám vždy trochu kefíru na houbách. Houby občas roztrhám na menší kousky. Třeba to někomu pomůže.

To je zajímavá zkušenost.

Autor:  derkel [ pon pro 12, 2011 6:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Zkusenost
Když date houby na 24 hod. do ciste vody z kohoutku, neupravené, zničí se)(možná že jen u nas je tak špinavá voda)
Vypadají dobře ale kefír není kyselkaví , ma mlečnou příchuť

Autor:  stendas [ pon pro 12, 2011 6:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

ak by mal niekto tibetskú hubu navyše (z SK), tak nech sa ozve do správy, som ochotný za ňu aj zaplatiť...len by som si už rád pochtnal na domácom kefíre...

Autor:  Jarda [ úte pro 13, 2011 10:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

derkel píše:
Zkusenost
Když date houby na 24 hod. do ciste vody z kohoutku, neupravené, zničí se)(možná že jen u nas je tak špinavá voda)
Vypadají dobře ale kefír není kyselkaví , ma mlečnou příchuť

Pokud je ta voda chlorovaná, což je většinou, tak je to zabije.

Autor:  likik [ ned pro 18, 2011 10:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dobrý večer, chci se zeptat na jeden dotaz ohledně tibetské houby. Když ji doma zaliju mlékem, po 24 hodinách v pokojové teplotě (20 stupňů), na vršku se udělá takový sametový bílý povlak (něco jako plíseň) a je to tak i cítit. a přitom na dně sklenice je ještě řídké mléko, absolutně nezměněné. Ona totiž plave na vrchu a zpracovává vršek mléka. Nebo mi to tak přijde. Když po 24 hodinách přijdu tak už na kefír ani nemám chuť, prostě nemá příjemnou vůni. Nevíte co s tím mám dělat?? děkuji za každou odpověď.

Autor:  Marťan [ ned pro 18, 2011 11:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

likik píše:
Dobrý večer, chci se zeptat na jeden dotaz ohledně tibetské houby. Když ji doma zaliju mlékem, po 24 hodinách v pokojové teplotě (20 stupňů), na vršku se udělá takový sametový bílý povlak (něco jako plíseň) a je to tak i cítit. a přitom na dně sklenice je ještě řídké mléko, absolutně nezměněné. Ona totiž plave na vrchu a zpracovává vršek mléka. Nebo mi to tak přijde. Když po 24 hodinách přijdu tak už na kefír ani nemám chuť, prostě nemá příjemnou vůni. Nevíte co s tím mám dělat?? děkuji za každou odpověď.

Občas zamíchat, protože pokud jsou houby už v prokvašeném hustém mléku, tak jak by se k nim dostalo to neprokvašené.

Autor:  Jarda [ pon pro 19, 2011 8:34 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

likik píše:
Dobrý večer, chci se zeptat na jeden dotaz ohledně tibetské houby. Když ji doma zaliju mlékem, po 24 hodinách v pokojové teplotě (20 stupňů), na vršku se udělá takový sametový bílý povlak (něco jako plíseň) a je to tak i cítit. a přitom na dně sklenice je ještě řídké mléko, absolutně nezměněné. Ona totiž plave na vrchu a zpracovává vršek mléka. Nebo mi to tak přijde. Když po 24 hodinách přijdu tak už na kefír ani nemám chuť, prostě nemá příjemnou vůni. Nevíte co s tím mám dělat?? děkuji za každou odpověď.

Jak správně píše člen Marťan, vyzkoušejte ho občas promíchat, to má dost zásadní vliv na kvalitu.

Autor:  PetrJ [ stř led 04, 2012 4:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Kefírovou houbu jsem nedávno dostal od známého. Používal jsem obyčejné plnotučné trvanlivé mléko, teď kupuji "čerstvé" mléko z Lídlu (hlavně proto, že má uzávěr). Zpočátku byl kefír chuťově vynikající. Pak se mi ale začalo stávat zřejmě to stejné, co zde někteří popisují: na povrchu se oddělila slabá vrstva něčeho, co vypadalo jako žlutá voda, a i na dně mléko, které zrovna nevonělo, nemělo stejnou konzistenci. Chuť byla ne moc příjemně trpká.
Zkoušel jsem nechat odklopené víčko i pravidelné, časté míchání, ale nic se nezměnilo. Pomohlo až to, že jsem začal dávat méně mléka (0,5 l), vždy ho pak spotřeboval a houbu přendal do druhé, čisté nádoby z Ikey. Houbu samotnou neoplachuji, jenom ji přendám a zaliju novým mlékem. Od té doby je kefír zase stejně skvělý jako na začátku.

Autor:  Jarda [ pát led 06, 2012 8:34 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

PetrJ píše:
Kefírovou houbu jsem nedávno dostal od známého. Používal jsem obyčejné plnotučné trvanlivé mléko, teď kupuji "čerstvé" mléko z Lídlu (hlavně proto, že má uzávěr). Zpočátku byl kefír chuťově vynikající. Pak se mi ale začalo stávat zřejmě to stejné, co zde někteří popisují: na povrchu se oddělila slabá vrstva něčeho, co vypadalo jako žlutá voda, a i na dně mléko, které zrovna nevonělo, nemělo stejnou konzistenci. Chuť byla ne moc příjemně trpká.
Zkoušel jsem nechat odklopené víčko i pravidelné, časté míchání, ale nic se nezměnilo. Pomohlo až to, že jsem začal dávat méně mléka (0,5 l), vždy ho pak spotřeboval a houbu přendal do druhé, čisté nádoby z Ikey. Houbu samotnou neoplachuji, jenom ji přendám a zaliju novým mlékem. Od té doby je kefír zase stejně skvělý jako na začátku.

Tak ona se tam vlivem nějakých nesrovnalostí při výrobě může namnožit jiná skladba bakterií a to pak chvilku trvá, než se houba srovná, nicméně jak vidno, jde to srovnat.

Autor:  breznev [ pon led 23, 2012 12:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

zdravim,
zhanam kefirovu hubu. Keby ste niekto bol ochotny, najlepsie SK, napiste mi prosim SZ a dohodneme sa co a ako
vopred dakujem \":wink:\"

Autor:  HAKmet [ úte led 24, 2012 1:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dobrý den pane Zajíček,
Měl bych jeden dotaz. V publikovaných tématech o kefíru píšete že léčí syndrom netěsného vratníku. Chtěl bych se zetat tím je myšlen ten jícnový? Ten který když je povolený tak může docházet k refluxu? Děkuji moc. A omlouvám se za tento přihlouplý dotaz.

Autor:  Jarda [ stř led 25, 2012 9:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

HAKmet píše:
Dobrý den pane Zajíček,
Měl bych jeden dotaz. V publikovaných tématech o kefíru píšete že léčí syndrom netěsného vratníku. Chtěl bych se zetat tím je myšlen ten jícnový? Ten který když je povolený tak může docházet k refluxu? Děkuji moc. A omlouvám se za tento přihlouplý dotaz.

Kefír léčí prakticky všechno, toho se není třeba bát, ale zda vám odstaní i tento problém, tak na to odpovědět nedovedu, ale domnívám se, že jsou dost slušné šance.

Stránka 1533 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/