Klocek píše:
No mám v košíku 3 věci. Vitámín D3, Vitamín D3 a Ca+Mg+Zn.
Nechápu ale tyto věci.
1.Jak platíte stovku za poštovné? Mě u balíčku za 13USD vychází nejlevnější poštovné 7.95USD.
2.Ten výpis mám jak a kdy a kde přiložit? U které varianty(u které celkové částky)?
Nicméně spočetl jsem si, že když dám vše do jednoho balíku, zaplatím prodejci částku+nejlevnější přepravu. A k ceně+dopravě jsem připočetl 21%DPH. Vychází to o asi 80kč levněji, než rozdělit vše na jednotlivé balíčky. 80Kč není zase tak moc. A jestli ta přepravní služba si něco vezme za řízení, a případně celníci, tak se to dokonce i oplatí.
Ty vitamíny jsou tam tak 3-7x levnější než u nás. Poštovné také není výrazně dražší. I tak se o oplatí....
děkuji
D3 bych se předem zeptal na celnici do jaké síly to projde bez problémů, minerály nejsou problém.
1) Pokud jste zaregistrovaný a žijete v ČR mělo by to být za 2 USD s tím že balík vůbec nejde z USA, ale z Holandska kde mají pobočku pro EU.
2) Pokud vám celní řízení na zboží nad 22 EUR bude řešit přepravce tedy DHL vyplníte od nich zaslaný formulář a tam přiložíte soubor v PDF. Pokud to budete řešit celně sám předpokládám že vše budete muset doložit přímo u nich, ale to vyzkoušené nemám.
Nedovedu posoudit zda se to vyplatí u těch malých zásilek nikdy jsem do 22 EUR nekupoval.