Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kefírová houba
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=565
Stránka 1733

Autor:  Renka [ pát dub 06, 2012 5:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

dostala som darom TH, kefir je chutný, len tá hubka je malá ako mak a mam ich asi 15 kúskov a spracuju mi liter mlieka za 24 hod. Je to naozaj TH?

Autor:  Xeelee [ pát dub 06, 2012 6:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Renka píše:
dostala som darom TH, kefir je chutný, len tá hubka je malá ako mak a mam ich asi 15 kúskov a spracuju mi liter mlieka za 24 hod. Je to naozaj TH?

Pokud to z mléka udělá kefír, tak to nic jinýho nebude. Nějak mi ale nesedí počty. Patnáct malých zrníček houby nemůže za den stihnout zpracovat litr mlíka. To piješ spíš mlíko s lehkou příchutí kefíru, spoustou laktózy a ne moc velkým množstvím laktobacilů. Když je mlíko dostatečně zpracovaný, tak se v něm viditelně začne oddělovat syrovátka od hustýho zbytku.

Autor:  Host [ sob dub 07, 2012 2:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Xeelee píše:
Pokud to z mléka udělá kefír, tak to nic jinýho nebude. Nějak mi ale nesedí počty. Patnáct malých zrníček houby nemůže za den stihnout zpracovat litr mlíka. To piješ spíš mlíko s lehkou příchutí kefíru, spoustou laktózy a ne moc velkým množstvím laktobacilů. Když je mlíko dostatečně zpracovaný, tak se v něm viditelně začne oddělovat syrovátka od hustýho zbytku.

Dost záleží na teplotě a mléku. Mě kupříkladu chrchlík ø2 cm udělá 0,5 litru za den hravě a je hustý jak marmeláda...

Autor:  stevo69 [ sob dub 07, 2012 10:47 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Ja pridávam do kefíru čerstvo rozomleté lanove semená, asi tak 2 vrchovaté lyžice na 0,5l kefíru.
Dáva kefíru taku orieškovu príchuť a okrem toho su tam aj nejake omega3, vyskúšajte je to velmi chutné.

Autor:  Jenik2011 [ ned dub 08, 2012 5:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

TIBI 163g, zrna průměr 1cm, >20°C => plně zpracuje 1L mléka za 12hod. \":)\"

Autor:  ovekyska [ ned dub 08, 2012 6:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

stevo69 píše:
Ja pridávam do kefíru čerstvo rozomleté lanove semená, asi tak 2 vrchovaté lyžice na 0,5l kefíru.
Dáva kefíru taku orieškovu príchuť a okrem toho su tam aj nejake omega3, vyskúšajte je to velmi chutné.

už do hotového?

Autor:  Jarda [ pon dub 09, 2012 8:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

mkatka píše:
Dobrý den, několikrát se mi stalo, že jsem na kefír v lednici zapomněla, až se na povrchu udělala taková hustá krusta matné barvy. Stalo se to někomu? Byla to už plíseň? Jsou pak houbičky znehodnocené? Či se dá kefír i tak dokonce vypít? Díky

Tak pokud nejde přímo o plíseň, ničemu by to vadit nemělo, ale chuťově to asi nebude nic moc, on kefír stále kejsne a pak je kyselý jak šťovík.

Autor:  Jarda [ pon dub 09, 2012 8:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

mkatka píše:
Plus ještě jak nejlépe dát houbu "k ledu", když si chceme dát od kefíru pauzu? Díky

Pár postupů je na netu popsáno, nicméně pokud vím, tak je lepší ji pěstovat trvale, nebo si dělat jogurt, což se přerušovat dá a vyjde to nastejno.

Autor:  Jarda [ pon dub 09, 2012 8:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Renka píše:
dostala som darom TH, kefir je chutný, len tá hubka je malá ako mak a mam ich asi 15 kúskov a spracuju mi liter mlieka za 24 hod. Je to naozaj TH?

Jak píše správně člen Host, dost záleží na teplotě, pak i malé množství houby udělá kvalitní kefír.

Autor:  stevo69 [ stř dub 11, 2012 7:23 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

ovekyska píše:
už do hotového?

Ano do hotoveho, scedim primiešam lanove semienka a pijem

Autor:  stevo69 [ stř dub 11, 2012 7:25 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Moze sa piť kefir non-stop alebo po určitom čase treba dať prestávku.

Autor:  prokera [ stř dub 11, 2012 1:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

stevo69 píše:
Moze sa piť kefir non-stop alebo po určitom čase treba dať prestávku.

Četla jsem názor, že po 20ti dnech se má udělat 10ti denní přestávka, ale já ho piji bez přestávky \":)\"...

Autor:  Jindra [ stř dub 11, 2012 3:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

mkatka píše:
Dobrý den, několikrát se mi stalo, že jsem na kefír v lednici zapomněla, až se na povrchu udělala taková hustá krusta matné barvy. Stalo se to někomu? Byla to už plíseň? Jsou pak houbičky znehodnocené? Či se dá kefír i tak dokonce vypít? Díky

Ano, to se mi také stává (vlastně asi jen když na týden "zmizíme" na dovolenou) a věřte nevěřte, pokaždé mám skoro radost, protože ta krusta mi tuze chutná. Ne není to plíseň, je to produkt mléčného kvašení, velmi chutný i zdravý, houbičce neškodí a kefír klidně vypiji též.
Už jsem tu krustu dlouho neměl, děláte mi svým dotazem chutě \":wink:\"

Autor:  Jarda [ pát dub 13, 2012 10:13 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

stevo69 píše:
Moze sa piť kefir non-stop alebo po určitom čase treba dať prestávku.

Přestávka nezaškodí, nicméně nutná není, dá se pít prakticky stále.

Autor:  derkel [ ned dub 29, 2012 6:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

dobry den pane Jardo, setkal jste se už s tím aby člověk mněl alergii(zahleňování) na sirovatku z kefíru(zkoušel jsem i kozí mléka), ale přitom obyčejné mléko problem nedělá. Dá se to nak eliminovat?

Stránka 1733 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/