Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kefírová houba
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=565
Stránka 2033

Autor:  bombay [ sob zář 01, 2012 10:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dúfam, že nepozabíjam všetky baktérie, keď do kefíru prihodím pár kociek ľadu a rozmixujem?

Autor:  Xeelee [ sob zář 01, 2012 12:57 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

bombay píše:
Dúfam, že nepozabíjam všetky baktérie, keď do kefíru prihodím pár kociek ľadu a rozmixujem?

Pozabíjíš jich asi dost. Kefír se nesmí dostat do styku s kovy (nože). Rozmixuj led a hoď ho do kefíru.

Opakuji dotaz: Našla by se kefírová houba pro Pražáka? Ideálně někde na jihu města.

Autor:  bludicka [ sob zář 01, 2012 4:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

bombay píše:
Mám doma tibetskú hubu asi 3 dni. Rozhodol som sa ju použiť proti candide. Problém je ale v tom, že mi ten kefír vôbec nevonia a ani nechutí, ba skôr dosť ma napína. Nikdy som nemal rád kyslé mlieko, ani syry, ani bryndzu... proste moje telo (alebo moja myseľ) neakceptuje takýto druh potraviny. Nakoľko ale ho chcem a potrebujem konzumovať pravidelne, napadá ma ho nejakým spôsobom dochutiť len neviem či aké potraviny môžem k tomu použiť? Chcel by som ho asi kombinovať s ovocím, nech to neutralizuje tú kyselú chuť. Môžem ho skombinovať s akýmkoľvek ovocím za použitia stolného mixéru? Ďakujem za tipy.

zaujímavá je napr. kombinácia s prírodnou vanilkou, škoricou, kardamónom, chai korením alebo aj surový kakaový prášok, tie arómy sú dosť výrazné, zakryje to chuť toho kefíru+stevia, ak máš problémy teda s tou candidou, tak v obmedzenej miere by sa dalo použiť napr. ovocie s nízkym obsahom cukru, ja napr. rozmixujem ten kefír s mrazenými lesnými čučoriedkami+trocha stevie, aj keď mne nerobí problémy ho piť aj samotný, ale už taký kozí kefír je dosť chuťovo výrazný, záleží od mlieka, tak tam to občas mixnem s niečím

Inak sa síce tvrdí, že kefírové kultúry nesmú prichádzať do styku s kovom, ale tak krátky styk im neuškodí, kefír je samotný kyslej povahy a predpokladá sa, že môže reagovať s kovmi a keby bol dlhšie skladovaný v kovovej nádobe, mohol by uvoľňovať nejaké tie kovové ióny, ale píše tam, že nerezová kuchynská oceľ je pre kefír úplne v pohode, lebo tá je odolná voči kyselinám, aj keď kefír by v nej dlhšie neskladoval a skôr v skle:

http://users.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html#*Note

Ja používam na kefír aj krátké zmixovanie v stolnom mixéri, určite sa nič tragického nestane.

Autor:  Silvia [ ned zář 02, 2012 2:35 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

bludicka píše:
zaujímavá je napr. kombinácia s prírodnou vanilkou, škoricou, kardamónom, chai korením alebo aj surový kakaový prášok, tie arómy sú dosť výrazné, zakryje to chuť toho kefíru+stevia, ak máš problémy teda s tou candidou, tak v obmedzenej miere by sa dalo použiť napr. ovocie s nízkym obsahom cukru, ja napr. rozmixujem ten kefír s mrazenými lesnými čučoriedkami+trocha stevie, aj keď mne nerobí problémy ho piť aj samotný, ale už taký kozí kefír je dosť chuťovo výrazný, záleží od mlieka, tak tam to občas mixnem s niečím

Inak sa síce tvrdí, že kefírové kultúry nesmú prichádzať do styku s kovom, ale tak krátky styk im neuškodí, kefír je samotný kyslej povahy a predpokladá sa, že môže reagovať s kovmi a keby bol dlhšie skladovaný v kovovej nádobe, mohol by uvoľňovať nejaké tie kovové ióny, ale píše tam, že nerezová kuchynská oceľ je pre kefír úplne v pohode, lebo tá je odolná voči kyselinám, aj keď kefír by v nej dlhšie neskladoval a skôr v skle:

http://users.chariot.net.au/~dna/Makekefir.html#*Note

Ja používam na kefír aj krátké zmixovanie v stolnom mixéri, určite sa nič tragického nestane.

Myslim si, ze tu uz niekde padlo (ak si dobre pamätam), ze kov skodi predovsetkym kefirovym hubam - to znamena , ze po precedeni uz tak nevadi, ked sa kefir mixije s niecim inym.

Autor:  Amy [ ned zář 02, 2012 7:10 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

bombay píše:
Mám doma tibetskú hubu asi 3 dni. Rozhodol som sa ju použiť proti candide. Problém je ale v tom, že mi ten kefír vôbec nevonia a ani nechutí, ba skôr dosť ma napína. Nikdy som nemal rád kyslé mlieko, ani syry, ani bryndzu... proste moje telo (alebo moja myseľ) neakceptuje takýto druh potraviny...

Z textu spíše vyplývá, že kefír nechutná a nevoní z důvodu osobních preferencí. Ale ještě mě napadlo, protože se jedná o novou houbičku (a nového výrobce kefíru?), zda je samotný kefír v pořádku.
Jednou se mi stalo, že mléko-kefír při bouřce zkysnul, konečný kefír měl pak lehce našedlou barvu. Také nevoněl přesně tak, jak kefíry předtím. Raději jsem to celé, plus pár následujících, obětovala bohu "Výlevka".

Autor:  bombay [ ned zář 02, 2012 4:27 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

[quote="Amy":13lz91of]Z textu spíše vyplývá, že kefír nechutná a nevoní z důvodu osobních preferencí. Ale ještě mě napadlo, protože se jedná o novou houbičku (a nového výrobce kefíru?), zda je samotný kefír v pořádku.
Jednou se mi stalo, že mléko-kefír při bouřce zkysnul, konečný kefír měl pak lehce našedlou barvu. Také nevoněl přesně tak, jak kefíry předtím. Raději jsem to celé, plus pár následujících, obětovala bohu "Výlevka".[/quote:13lz91of]
No tento prípad to asi nebude, pač ľuďom okolo môj kefír veľmi chutí... \

Autor:  Xeelee [ pon zář 03, 2012 2:21 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

[quote="bombay":3rhgw5q1]No tento prípad to asi nebude, pač ľuďom okolo môj kefír veľmi chutí... \

Autor:  inzenyr [ úte zář 04, 2012 11:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Xeelee píše:
Pozabíjíš jich asi dost. Kefír se nesmí dostat do styku s kovy (nože). Rozmixuj led a hoď ho do kefíru.

Opakuji dotaz: Našla by se kefírová houba pro Pražáka? Ideálně někde na jihu města.

Pokud narazis na nejakou dobrou dusi, ktera te podaruje kefirovou hobou, tak bych se taky pridal.

Nejak mi ty kefirky zblbly, asi mam prilis tucne mleko a nejak jim to asi dela problem.
Dcera mi to mleko vozi z automatu a je to skoro jako smetana, jak se da na chvili do lednice, tak uz pomalu nejde vylit z lahve, tak to mozna bude ten problem.
Musim to zkusit s novou nasadou, jestli je to opravdu tim hrozne tucnym mlekem.
Inzenyr

Autor:  Amy [ úte zář 04, 2012 11:29 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

inzenyr píše:
Pokud narazis na nejakou dobrou dusi, ktera te podaruje kefirovou hobou, tak bych se taky pridal.

Jaj, dala jsem všechny přebytky Xeeleemu. Houbiček bylo poměrně dost...třeba se rozdělí?

Autor:  pv33 [ úte zář 04, 2012 12:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

inzenyr píše:
....Pokud narazis na nejakou dobrou dusi, ktera te podaruje kefirovou hobou, tak bych se taky pridal.

Pokud se chcete dotahnout na konecnou metra b na zlicin, tak houbicky privezu

Autor:  Xeelee [ úte zář 04, 2012 4:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Amy píše:
Jaj, dala jsem všechny přebytky Xeeleemu. Houbiček bylo poměrně dost...třeba se rozdělí?

Stačilo mi to tak akorát na dvě velký sklenice s pickles. Znáte http://zivotni-energie.cz/tibetska-houb ... t=1-1-51-1? Jednou už sem si přes tu stránku houbu sehnal a poměrně dlouho sem ji nabízel. Těch co ji nabízej za prachy si nevšímejte.

Autor:  inzenyr [ úte zář 04, 2012 4:56 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

pv33 píše:
Pokud se chcete dotahnout na konecnou metra b na zlicin, tak houbicky privezu

Jedete jeste od nekud z vetsi dalky, nebo jste blizko stanice Zlicin. Ze bych pripadne zajel primo k Vam, pokud se neozve jeste nekdo jiny.

Inzenyr

Autor:  TomIn [ pát zář 07, 2012 10:38 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Možná se to tu někde píše, ale - nedá se vyrobit z kefíru z obchodu, tedy z kefírového mléka? Taky bych rád začal s domácí výrobou a pomohl tak v boji s kvasinkou ...

Autor:  Jarda [ pon zář 10, 2012 9:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

bombay píše:
Dúfam, že nepozabíjam všetky baktérie, keď do kefíru prihodím pár kociek ľadu a rozmixujem?

Nějaké určitě ano, ale většina přežije.

Autor:  Jarda [ pon zář 10, 2012 9:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

inzenyr píše:
Pokud narazis na nejakou dobrou dusi, ktera te podaruje kefirovou hobou, tak bych se taky pridal.

Nejak mi ty kefirky zblbly, asi mam prilis tucne mleko a nejak jim to asi dela problem.
Dcera mi to mleko vozi z automatu a je to skoro jako smetana, jak se da na chvili do lednice, tak uz pomalu nejde vylit z lahve, tak to mozna bude ten problem.
Musim to zkusit s novou nasadou, jestli je to opravdu tim hrozne tucnym mlekem.
Inzenyr

Tou tučností to asi nebude, dlouho jsem dělal i přímo samotnou smetanu a fungovalo to také, ale houba si na ní musí zvyknout, postup jsem zde někde popisoval.

Stránka 2033 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/