Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kefírová houba
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=565
Stránka 2133

Autor:  jani [ pon zář 10, 2012 11:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Tibetská houba mi vždy v kozím mléku zahyne, přestane vyrábět kefír, začne slizovatět nebo se rozpadat, neroste, co může být špatně? Děláte někdo prosím úspěšně kefír z kozího mléka? Děkuji za odpověd předem.

Autor:  derkel [ úte zář 11, 2012 10:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

jani píše:
Tibetská houba mi vždy v kozím mléku zahyne, přestane vyrábět kefír, začne slizovatět nebo se rozpadat, neroste, co může být špatně? Děláte někdo prosím úspěšně kefír z kozího mléka? Děkuji za odpověd předem.

Netušímm jí ho mám super.Jen když jsem přecházel z krávského, tak první 2-3 dávky se mám pocit moc nepovedly, každý den jsem dal nové mléko a zvykly si)

Autor:  pecador [ stř zář 12, 2012 8:49 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

jani píše:
Tibetská houba mi vždy v kozím mléku zahyne, přestane vyrábět kefír, začne slizovatět nebo se rozpadat, neroste, co může být špatně? Děláte někdo prosím úspěšně kefír z kozího mléka? Děkuji za odpověd předem.

Příčina by mohla být také v tom, že každé mléko je jiné. Dcera má stádo různých koz a od těch bílých rohatých je trpké, že se nedá ani pozřít, naopak od těch hnědých je docela dobré. Stejně tak znatelný rozdíl je, když krmení mají zelené a v zimě, kdy se krmí suchým.

Autor:  Jarda [ úte zář 25, 2012 9:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

jani píše:
Tibetská houba mi vždy v kozím mléku zahyne, přestane vyrábět kefír, začne slizovatět nebo se rozpadat, neroste, co může být špatně? Děláte někdo prosím úspěšně kefír z kozího mléka? Děkuji za odpověd předem.

Asi vyzkoušejte mléko od jiné kozy, dost záleží na druhu kozy a na tom co zrovna žere, jak píše člen pecador.

Autor:  alisarrian [ pát zář 28, 2012 6:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

nenašla by se nějaká dobrá duše z okolí Tábora(případně i Táborska) která by měla houbičku navíc?

Autor:  stejski [ sob říj 06, 2012 8:30 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Zdravím, měl by někdo navíc houbičku z Olomouce nebo okolí?Rád zapatím za Váš čas při předání.Díky

Autor:  HARMON3K [ úte říj 09, 2012 3:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

prodal by někdo prosím postou houbu?kdyžtak sz děkuji

Autor:  stejski [ stř říj 10, 2012 8:31 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Rád bych také koupil třeba poštou, prosím SZ.

Autor:  Jindra [ stř říj 10, 2012 9:43 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dříve jsem tibetskou houbu pěstoval i nabízel, ale už jsem s ní skončil, protože zas každodenně kefír pít nechci, byť je velmi velmi chutný - až tak stoprocentně přesvědčen o vhodnosti mléčného nápoje pro dospělého jedince přesvědčený nejsem,
co bych rád poptal... na kefír občas chuť dostanu, ale pěstovat tibetku kvůli náhodným chutím nemíním, takže to řeším tak, že čas od času dělám kefír ze syrového mléka dle tohoto návodu: Nechte stát PET lahev (pootevřete uzávěr) plnou nepasterizovaného mléka v teplotě okolo 20 °C po dobu 24 hodin. Pak přendejte někam do komory s teplotou okolo 12-16 °C a nechte opět 24 hodin a pak přendejte do ledničky. Takový kefír je úúúžasný, fakt mňamko, a tady bych rád poptal, jaký je rozdíl mezi tímhle kefírem a kefírem vyrobeným pomocí tibetské houby... nějaký hrubý rozdíl v tom doufám nebude, v obou případech doufám jde o "zázračný kefír" ??

Autor:  ovekyska [ stř říj 10, 2012 11:06 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Jindra píše:
Nechte stát PET lahev (pootevřete uzávěr) plnou nepasterizovaného mléka v teplotě okolo 20 °C po dobu 24 hodin. Pak přendejte někam do komory s teplotou okolo 12-16 °C a nechte opět 24 hodin a pak přendejte do ledničky[/i]. Takový kefír je úúúžasný, fakt mňamko, a tady bych rád poptal, jaký je rozdíl mezi tímhle kefírem a kefírem vyrobeným pomocí tibetské houby... nějaký hrubý rozdíl v tom doufám nebude, v obou případech doufám jde o "zázračný kefír" ??

Jindro, tiež som dospela do tohto štádia a hubky momentálne nemám, tennavod, to je skôr kyslé mlieko, mimochodom, cez prázdniny sme mali krátky čas domáce mlieko od kravy pasucej sa na travicke a trochu som nechala skysnut, no to bola mnamka! Na nerozoznanie od kefiru. Doma berem mlieko z automatu a to ako skysnute chuti dosť ináč a trochu čudné a nahorkasto, musím povedať. Tak isto čudné chutil jogurt z tohto mlieka.

Autor:  Vito [ stř říj 10, 2012 7:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Zdravim, niekto zo SR, najlepsie z okolia Komarna by mal na predaj kefirovu hubu?

Autor:  Vševěd [ ned říj 14, 2012 3:43 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

bombay píše:
Tak kandidu určite mám, a to slušne premnoženú, ale ani to me nepresvedčí, aby som prestal spotrebovať sacharidy. To ani predsa nie je možné, každá prírodná potravina obsahuje všetky zložky výživných látok (tuky, bielkoviny, sacharidy). Preto pojem "bezsacharidová" diéta je dosť zavádzajúci.
Ako vieme sacharidy resp. glukóza je jediným možným palivom pre náš mozog a ten toho spotrebuje hodne (cca 20% celkovej energie). Odstavením prívodu glukózy sposobíš, že tvoje telo nebude vládať, bude ti na odpadnutie a celkovo brzdíš procesy v celom tele. Nemyslím si, že toto je naozaj želaný stav pre boj s akoukoľvek chorobou.
Na kandidu sa dá ísť tromi spôsobmi:
1.) zabezpečíš, aby v krvi pre kvasinku nezostalo nič pre papanie tzn. správne množstvo správnych sacharidov, bielkovín a hlavne správnych tukov
2.) vyhubíš ju inými telu prospešnými látkami ako sú napr. baktérie z kefíru, fungicídne látky, laktobacily, vitamíny, mineráli...
3.) kombináciu 1. a 2. čož je ideány prípad

a jéje. a já mám omezené myšlení \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\"
promiň, že jsem reagoval na tvoje rozumování. ty jsi úplně na začátku cesty, a ještě si nabiješ šňupák tak asi miliónkrát...

Autor:  Jarda [ ned říj 14, 2012 9:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Jindra píše:
Dříve jsem tibetskou houbu pěstoval i nabízel, ale už jsem s ní skončil, protože zas každodenně kefír pít nechci, byť je velmi velmi chutný - až tak stoprocentně přesvědčen o vhodnosti mléčného nápoje pro dospělého jedince přesvědčený nejsem,
co bych rád poptal... na kefír občas chuť dostanu, ale pěstovat tibetku kvůli náhodným chutím nemíním, takže to řeším tak, že čas od času dělám kefír ze syrového mléka dle tohoto návodu: Nechte stát PET lahev (pootevřete uzávěr) plnou nepasterizovaného mléka v teplotě okolo 20 °C po dobu 24 hodin. Pak přendejte někam do komory s teplotou okolo 12-16 °C a nechte opět 24 hodin a pak přendejte do ledničky. Takový kefír je úúúžasný, fakt mňamko, a tady bych rád poptal, jaký je rozdíl mezi tímhle kefírem a kefírem vyrobeným pomocí tibetské houby... nějaký hrubý rozdíl v tom doufám nebude, v obou případech doufám jde o "zázračný kefír" ??

To máte spíše kyšku, ale i ta funguje dobře, nicméně pokud chcete občas kefír a nepěstovat houbu, dají se koupit u firmy Milcom http://www.milcom-as.cz/ přímo bakterie na namnožení v mléce a máte kefír bez problémů a pouze kdy chcete.

Autor:  Jirik 64 [ úte říj 16, 2012 11:22 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Kdo chce kefírku, tak se ozvěte v SZ nebo tel: 608335355. Praha Strašnice nebo Roztoky. J.

Autor:  Bepahika [ pon říj 29, 2012 9:35 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Daruji tibetské kefírové houbičky. Poštou mohu zaslat kamkoliv \":-)\"
coccinell.a@seznam.cz

Stránka 2133 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/