Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Kefírová houba https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=565 |
Stránka 23 z 33 |
Autor: | Jarda [ pát lis 30, 2012 10:47 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
zadane píše: pv33, inženýr, sakul - díky pánové za vaše reakce. Budu-li chtít pokračovat v diskusi, především bych se zastavil u toho eventuálního převaření. Jsem rád, že mi potvrzujete, že to půjde i takto. Nehrnu se do toho - je to práce navíc. Ale nechce se mi přisvědčit na ten příkrý odsudek "zvěrstvo mlíko ničit" takhle obecně. Při šetrném převaření se kasein koaguluje na velmi malé částečky, je to něco jiného než pasterizace (kaseinový koláč z pasterizovaného mléka se v žaludku zdržuje až 3 hodiny). A to nejcennější, co v syrovém mléku je (mléčný tuk), se převařením neničí. Jinak k věci samé - uklidnili jste mě, že s tím problém nebude. - Jedna varianta je pokračovat vlastně ve stejném režimu jako dosud - zpracovat všechno mléko (klidně až na týden) najednou. Dá se o kefíru říct totéž co o jogurtu, tedy že chuťově nepoznám rozdíl mezi čerstvě právě hotovým jogurtem a tímtéž ze stejné várky, který ležel týden v lednici? (To tam musí ležet dva týdny, aby byl kyselejší, či jak to říct, chuťově "hrubší" než je příjemné, i když ne o moc) - Druhá varianta pak je dělat várku každý den, jak jsem to uvažoval pod dojmem zdejších diskusí. Napřed vyzkouším klidně je nechat navinout - nic jiného než kefír se z něj dělat nebude a houbě to nevadí, jak chápu z vašich rad. - Na třetí možnost (dát jen malou houbičku a nechat ji pracovat třeba týden) si případně troufnu asi až budu zkušenější. Zatím Tak odpovědí se vám již dostalo docela dost a dobrých, ale k těm dotazům, rozdíl v době skladování určitě poznáte, čerstvý kefír se chová naprosto jinak než starší i z hlediska stavu stolice, první projímá a druhý staví. Dělat si várku denně je ideální, ale dost pracné a kefírky zpracují opravdu skoro každé mléko. S tou malou houbičkou to vidím jako největší problém, tam se vám může pomnožit nějaká konkurenční potvora a to je pak akorát tak dobré proti zácpě. |
Autor: | zadane [ sob pro 01, 2012 1:46 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Díky všem za reakce ještě jednou. Jdu do toho. Ozvěte se mi prosím někdo do SZ, kdo byste mohli poslat násadu poštou (náklady samozřejmě zaplatím, nejradši převodem do banky). Děkuju předem |
Autor: | Jaromir [ úte pro 25, 2012 12:37 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba - jak má vypadat ? |
Zdravím, nějaký čas používám kefírovou houbu, která by měla být tibetská. Všude čtu, že se má podobat trochu květáku ale já tam vidím mnoho kusů, které vypadají spíše jako domácí nudle - některé dlouhé více než 2 cm. Je to správně a nebo mám něco jiného ? Ještě dotazy: - proč by se mělo pití kefíru přerušit po 20 dnech na týden, jak se někde píše ? - mohu do kefíru rozmixovat i česnek, ačkoliv se říká, že česnek ničí různé potvory, kterých je v kefíru mnoho ? |
Autor: | Jarda [ stř pro 26, 2012 10:26 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba - jak má vypadat ? |
Jaromir píše: Zdravím, nějaký čas používám kefírovou houbu, která by měla být tibetská. Všude čtu, že se má podobat trochu květáku ale já tam vidím mnoho kusů, které vypadají spíše jako domácí nudle - některé dlouhé více než 2 cm. Je to správně a nebo mám něco jiného ? Ještě dotazy: - proč by se mělo pití kefíru přerušit po 20 dnech na týden, jak se někde píše ? - mohu do kefíru rozmixovat i česnek, ačkoliv se říká, že česnek ničí různé potvory, kterých je v kefíru mnoho ? Tak někdy se vytvaruje divně, ale normálně vypadá jako květák. Pokud vám výsledný produkt dělá "mramor" na skle, není problém a je patrně dobrá. Přerušovat nic nemusíte, spíše jde o náhodné užívání, aby si organizmus nezvykl na pravidelnou dávku. Česnek sice toho likviduje docela dost, ale ani v tom bych problém nehledal, něco určitě přežije a chuť je pak výborná. |
Autor: | Honzek [ sob led 12, 2013 9:38 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
pv33 píše: Neni problem na konecne metra na Zlicine, Pavel Ahooj děkuju za nabídku kefirovou houbičku už mám. Mám jí hodně mohu ji zaslat piště do zpráv lidičkové ![]() |
Autor: | Honzek [ sob led 12, 2013 11:20 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Je vhodné sníst kousek kefírové houby? Je to k něčemu dobré? ![]() |
Autor: | sakul [ ned led 13, 2013 11:28 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Honzek píše: Je vhodné sníst kousek kefírové houby? Je to k něčemu dobré? ![]() Houby bez obav konzumujte, nemůže vám to uškodit spíše naopak - je to koncedntrované probiotikum. |
Autor: | Jarda [ ned led 13, 2013 11:59 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Honzek píše: Je vhodné sníst kousek kefírové houby? Je to k něčemu dobré? ![]() Jak píše člen sakul žádný problém, ale důkladně rozkousat, aby se potenciál využil. |
Autor: | Honzek [ pon úno 11, 2013 9:38 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Honzek píše: Ahooj děkuju za nabídku kefirovou houbičku už mám. Mám jí hodně mohu ji zaslat piště do zpráv lidičkové ![]() dobrý večer houbičky mám málo věštšina je rozdaná |
Autor: | DavidKrakow [ čtv úno 28, 2013 12:30 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Zdravim , rad bych poprosil o tibetskou houbu , pokud by se mohl nekdo podelit... pohybuji se v severomoravskem kraji nebo od 12.03. budu na mesic v Praze predem dekuji David |
Autor: | pv33 [ čtv úno 28, 2013 12:34 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
DavidKrakow píše: Zdravim , rad bych poprosil o tibetskou houbu , pokud by se mohl nekdo podelit... pohybuji se v severomoravskem kraji nebo od 12.03. budu na mesic v Praze predem dekuji David Praha Zlicin neni problem |
Autor: | ovekyska [ pon bře 04, 2013 11:10 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Vcera som robila domaci jogur v dvoch 7dl poharoch, dnes rano po otvoreni som vsak zistila, ze na povrchu je nieco, co vyzera akoby biela plesen, ale nie som si ista, je to mozne, ze mi to na druhy den po vyrobe splesnivelo, alebo su to nejake kyslomliecne kultury? ako je to mozne overit? Dakujem. |
Autor: | prokera [ stř bře 06, 2013 11:43 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
ovekyska píše: Vcera som robila domaci jogur v dvoch 7dl poharoch, dnes rano po otvoreni som vsak zistila, ze na povrchu je nieco, co vyzera akoby biela plesen, ale nie som si ista, je to mozne, ze mi to na druhy den po vyrobe splesnivelo, alebo su to nejake kyslomliecne kultury? ako je to mozne overit? Dakujem. Myslím si, že to budou ty mléčné kultury - dělá se mi to i na kefíru když ho nemíchám, piju to přes rok a žiju ![]() |
Autor: | ovekyska [ čtv bře 07, 2013 9:16 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
prokera píše: Myslím si, že to budou ty mléčné kultury - dělá se mi to i na kefíru když ho nemíchám, piju to přes rok a žiju ![]() dakujem. ja si to tiez myslim, ale moje domnienky su len moje domnienky, aj som sa snazila nieco vygooglit, ale nenasla som nic o tomto probleme. |
Autor: | artep [ čtv bře 07, 2013 11:06 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
může někdo darovat kefírovou houbu v ostravě? jestli se někdo najde prosím do sz. |
Stránka 23 z 33 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |