Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Kefírová houba https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=565 |
Stránka 26 z 33 |
Autor: | misujka23 [ ned pro 08, 2013 2:57 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Jeee tak az budete mit,ozvete se prosim |
Autor: | beati_paoli [ ned pro 08, 2013 3:50 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
misujka23 píše: Jeee tak az budete mit,ozvete se prosim Ok, počítám s vámi. Jakmile budu mít dám vědět. |
Autor: | misujka23 [ pon pro 09, 2013 4:56 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Předem moc děkuji |
Autor: | yoopee [ stř pro 11, 2013 11:51 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
zdravím, taky mám houbičku navíc a taky jsem z Těšína kontakt přes SZ. |
Autor: | racht [ stř pro 18, 2013 5:35 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Zdravím. Bohužel jsem nechal párkrát houbu déle bez péče (povětšinou to bylo tak, že byla třeba den v pokojové teplotě a následně dlouho v lednici), několikrát se na povrchu vytvořilo cosi jakoby plísňovitého. Teď se houba chová zvláštně: kefír vyrobí rychle, řekl bych, že rychleji než je běžné, a je dobrý, ale pak také dosti rychle začne být přezrálý a nevím, jestli to na povrchu není plísňovitost. A nějak málo se ta houba množí, jestli vůbec. Myslíte, že je to na výměnu houby? |
Autor: | BloodyJack [ stř pro 18, 2013 1:14 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
racht píše: Zdravím. Bohužel jsem nechal párkrát houbu déle bez péče (povětšinou to bylo tak, že byla třeba den v pokojové teplotě a následně dlouho v lednici), několikrát se na povrchu vytvořilo cosi jakoby plísňovitého. Teď se houba chová zvláštně: kefír vyrobí rychle, řekl bych, že rychleji než je běžné, a je dobrý, ale pak také dosti rychle začne být přezrálý a nevím, jestli to na povrchu není plísňovitost. A nějak málo se ta houba množí, jestli vůbec. Myslíte, že je to na výměnu houby? Těžko soudit, ale postup 1 den v pokojové teplotě a pak několik dní (víc jak 14 dní jsem nezkoušel) v lednici praktikuju často a nic divného nepozoruji. Akorát je chvili potom někdy houba pomalejší, zvlášť po delším vyhladovění. Na povrchu se mi při nemíchání tvoří hustá pěna (dá se říct jogurtovitá, s bublinami) a vystupuje do výšky. To však nic není a rád si ji vždycky slíznu. To by mohlo být to, co píšete, ale plíseň se mi zatím vypěstovat nepodařilo, tak nevím. |
Autor: | BloodyJack [ stř pro 18, 2013 1:17 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Daruji houbu v Brně. Pište na petr.chadim@gmail.com. |
Autor: | janin [ stř pro 18, 2013 1:58 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Dobry den, mame podobnu skusenost, ked sa kefir vyraba na povrchu je zamatova vrstva (vyzera ako pliesen) ale je vobec mozne, aby sa vytvorila na kefirkach alebo v kefiri pliesen, kedze je tam kyslé prostredie a pliesen rastie a vyhovuje jej prostredie zasadite? Diki. |
Autor: | horal [ pon led 06, 2014 11:12 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Zdravím a nabízím k odběru kefírovou houbu v Náchodě zdarma. Email - nybo@seznam.cz. |
Autor: | misujka23 [ stř led 08, 2014 1:27 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
http://zivotni-energie.cz/tibetska-houb ... efiru.html Tak jak je to s tim proplachovanim a slizem?nekdo rika jo,nekdo ne? |
Autor: | Lazarka [ úte led 28, 2014 4:10 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Dobrý den, měla bych zájem o houbičku,pokud ji někdo má nadbytek, je z Kolína,Poděbrad nebo i z Prahy a neví co s ní. nebo nějaký e-shop dle doporučení,protože mi jde především o kvalitu houbiček.V případě zasláni poštou uhradím veškeré náklady na poštovné atd. Předem děkuji |
Autor: | derkel [ čtv úno 06, 2014 3:12 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
misujka23 píše: http://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-domaciho-kefiru.html Tak jak je to s tim proplachovanim a slizem?nekdo rika jo,nekdo ne? Houbicky používám už několik let denně anikdy jsem je neproplachoval. Logicky k tomu nevidím jediný důvod, spíš naopak. |
Autor: | Klára z kopce [ čtv úno 06, 2014 5:38 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Dobrý den, zdravím vás. Pokud by toto moje téma bylo pro administrátora nepřípustné, omlouvám se případně za komplikace. Ráda bych dala k možnosti přidání se na mapu surovin. Kefír tam zatím není, jeho kategorii - pro kefírové zrno jsme přidali dnes. Mapa je zcela nevýdělečná, je to projekt enthuziastický a protože na vaše fórum ráda chodím, dovoluji si tuto možnost přidat. Možná jí využije i někdo v jiné sekci, pro čerstvou zeleninu, ovoce, vejce, med, atd. http://www.suroviny.info/ http://www.suroviny.info/kefirove-zrno/ Naším cílem je, aby se každý co nejvíce o sebe postaral sám a tak jsme k tomu jen přidali další možnost. díky moc a hezký den |
Autor: | Jarda [ sob úno 22, 2014 10:48 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
janin píše: Dobry den, mame podobnu skusenost, ked sa kefir vyraba na povrchu je zamatova vrstva (vyzera ako pliesen) ale je vobec mozne, aby sa vytvorila na kefirkach alebo v kefiri pliesen, kedze je tam kyslé prostredie a pliesen rastie a vyhovuje jej prostredie zasadite? Diki. To nebude plíseň, její vznik je na kvalitním kefíru dosti nepravděpodobný, sám jsem se s tím nikdy nesetkal. |
Autor: | Maje [ ned bře 02, 2014 12:46 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Kefírová houba |
Dobrý den, neměl by někdo Tibetskou houbu v okolí Ostravy, nebo klidně i zasláním poštou? Samozřejmě, že náklady na doručení uhradím Děkuji. |
Stránka 26 z 33 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |