Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kefírová houba
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=565
Stránka 2733

Autor:  Zdenula [ ned bře 02, 2014 5:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Ahojte, také sháním Tibetskou houbu na výrobu kefíru. Přestože je v Hodoníně plno prodejen zdravé výživy, houbu nemají a stále jenom slibují, že možná v příštím zboží a to je už od vánoc.
Pokud někdo má, ráda odkoupím. Děkuji. Zdenula

Autor:  Maje [ ned bře 09, 2014 3:59 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Nikdo se neozval takže jsem hledal další možnosti jak se k houbě dostat a našel jsem stránky http://zivotni-energie.cz/tibetska-houb ... staly.html . Kde jsem se domluvil s pánem na osobním převzetí. Takže pokud ještě někdo shání houbu tak může zkusit kromě fóra zde i ty stránky.

Autor:  derkel [ ned bře 09, 2014 9:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dobrý den,
má někdo zkušeností s tím, že by houbička sice pracovala, ale nevytvážela by enzymy(po konzumaci je člověk unavený). Přitom používám nepasterizované mkéko.

Autor:  renis [ úte bře 18, 2014 8:10 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dobrý den, měl bych takový dotaz. Nevíte někdo čím to může být, že se mi houbičky nemnoží? Kefír dělají skvělý jak chuťově tak i konzistence je super, ale tím že se mi nemnoží nemohu ji darovat dál... \":(\"

Autor:  Dagmara [ úte bře 18, 2014 9:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

renis píše:
Dobrý den, měl bych takový dotaz. Nevíte někdo čím to může být, že se mi houbičky nemnoží? Kefír dělají skvělý jak chuťově tak i konzistence je super, ale tím že se mi nemnoží nemohu ji darovat dál... \":(\"

Mojí kamarádce se to stalo taky a to má houbičky ode mne a mě se zuřivě množí. Jediný rozdíl mezi námi je, že má doma menší teplo, tak jestli to není tím.

Autor:  Damila [ úte bře 18, 2014 11:55 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dagmara píše:
renis píše:
Dobrý den, měl bych takový dotaz. Nevíte někdo čím to může být, že se mi houbičky nemnoží? Kefír dělají skvělý jak chuťově tak i konzistence je super, ale tím že se mi nemnoží nemohu ji darovat dál... \":(\"
Mojí kamarádce se to stalo taky a to má houbičky ode mne a mě se zuřivě množí. Jediný rozdíl mezi námi je, že má doma menší teplo, tak jestli to není tím.

To by opravdu mohlo být teplotou. Potřebovala jsem umenšit produkci kefíru, takže jsem nádobku s mlékem a kefírkama přechovávala v lednici a houbičky se v chladu téměř nemnožily.

Autor:  renis [ stř bře 19, 2014 1:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Díky za odpovědi, je pravdou to, že s kefirem pořád měním teploty, den v pokojové teplotě a druhý den to nechávam dokončit v lednici. Zkusím to nechat jen při pokojové teplotě a uvidíme, ono jim asi neustálé střídaní prostředí nedělá dobře...

Autor:  Renka [ pon bře 24, 2014 3:03 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Máte niekto v Košiciach kefirovu hubu?

Autor:  NOWOCAYN_2 [ úte dub 01, 2014 10:11 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Ahojte.
Bude kefírová huba (ešte ju nemám) dobre spolupracovať aj s kozím mliekom, keď je pasterizované ?
Predsa len, kto mi zaručí, že nepasterizované bude "bez problémov", pokiaľ si ho sám nenadojím ? ...
Bude účinok kefíru z pasterizovaného kozieho mlieka výraznejšie menej účinný, než z nepasterizovaného ?
Ja si to nemyslím, lebo kefírová huba je živý organizmus, tak to mlieko nejak "oživí", hoci to nebude až tak účinné ako z nepasterizovaného, ale určite to nebude oveľa menej účinné.
Ďakujem za odpoveď na moju otázku.
\":-)\"

Autor:  pokora [ čtv dub 03, 2014 9:09 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Může se kefír z houbičky nějakým způsobem kazit, když je za první den prokvašený tak, až se oddělí syrovátka a pak ještě další den ponechán při normální pokorové teplotě? Kyselé je to fest, to mi nevadí, zase ale aby se tam nedělo už něco nežádoucího..

Autor:  inzenyr [ čtv dub 03, 2014 10:26 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

pokora píše:
Může se kefír z houbičky nějakým způsobem kazit, když je za první den prokvašený tak, až se oddělí syrovátka a pak ještě další den ponechán při normální pokorové teplotě? Kyselé je to fest, to mi nevadí, zase ale aby se tam nedělo už něco nežádoucího..

Pravdepodonbe se zkazit muze. Zena mi ji dala do mrazaku, kdyz jsem nebyl tyden doma a po pokusu ji zprovoznit se mleko akorat divne kazilo. Bylo horke a divne smrdelo. Houbicka pravdepodobne uz nefungovala. Zkusil jsem nekolikrat proplachnout a znovu dat do cersveho mleka, ale uz se nevzpamatovala. Pokud je ale kefir oddeleny a kysely, tak by mela houbicka fungovat. Cim ji mate v lahvi vic, tim rychleji pracuje. Zkousel jsem ruzne druhy mleka, z kazdeho vyjde chutove jiny kefir, takze si musite najit mleko, ze ktereho Vam kefir chutove vyhovuje.

Inzenyr

Autor:  pokora [ čtv dub 03, 2014 4:29 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Houba funguje perfektně, o tom žádná. Spíš mi jde o to, jestli to podstatně delší prokvašování už po nějaké době nemůže být na škodu, přece jen mléčné výrobky v určitém stupni zralosti potřebují chlad.

Autor:  komar [ pát dub 04, 2014 4:54 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

pokora píše:
Houba funguje perfektně, o tom žádná. Spíš mi jde o to, jestli to podstatně delší prokvašování už po nějaké době nemůže být na škodu, přece jen mléčné výrobky v určitém stupni zralosti potřebují chlad.

právě že ne. kefírové houbičky mléko konzervují. jediná potíž je, že pokud se s hotovým kefírem nepohne, vytvoří se na povrchu tuhá vrstva a ta může začít plesnivět (černá plíseň). pokud ale dáte kefír do flašky a naplníte až po hrdlo (a vršek se zalije olejem) aby měl co nejmenší povrch, vydrží v teple neomezeně dlouho. testoval jsem kefir z pasterizovaného kravského mléka (homogenizovaného) a vydrželo to pár týdnů, pod dřezem (v teple a tmě) než jsem to nevydržel, odzkoušel a vypil. byl dobře odležený.
... jo, a bez následků.

houbičky se ale nesmí zmrazit, leda by byly vysušené, vlhké se mrazem roztrhají a pomřou, kefír už potom nedělají. v ledničce zalité mlékem vydrží klidně přes dva týdny, jen se potom doporučuje první dva nálevy vyhodit a pít až ten třetí (ale pil jsem i ten první nálev a bez následků).

Autor:  Jarda [ sob kvě 03, 2014 10:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

derkel píše:
Dobrý den,
má někdo zkušeností s tím, že by houbička sice pracovala, ale nevytvážela by enzymy(po konzumaci je člověk unavený). Přitom používám nepasterizované mkéko.

To snad ani není možné, pokud pracuje, logicky enzymy vznikají.

Autor:  Jarda [ sob kvě 03, 2014 10:45 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

NOWOCAYN_2 píše:
Ahojte.
Bude kefírová huba (ešte ju nemám) dobre spolupracovať aj s kozím mliekom, keď je pasterizované ?
Predsa len, kto mi zaručí, že nepasterizované bude "bez problémov", pokiaľ si ho sám nenadojím ? ...
Bude účinok kefíru z pasterizovaného kozieho mlieka výraznejšie menej účinný, než z nepasterizovaného ?
Ja si to nemyslím, lebo kefírová huba je živý organizmus, tak to mlieko nejak "oživí", hoci to nebude až tak účinné ako z nepasterizovaného, ale určite to nebude oveľa menej účinné.
Ďakujem za odpoveď na moju otázku.
\":-)\"

Tam nebude zásadní rozdíl, houbičky zpracují prakticky jakékoliv mléko a výsledek je vždy živý produkt.

Stránka 2733 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/