Jarda píše:
Tak na to by měl odpovědět čas, nicméně lugolův roztok je opravdu dost starý na to, aby jeho účinky mohl někdo posoudit, na rozdíl od toho uvedeného údajně unikátního preparátu. Také pochybuji, že cokoliv organického se bude vyskytovat v patentované flašce, to si raději dejte řasy Dulse, tam je ta organická forma i bez patentu.
Zaujal ma iný článok v súvislosti s kolidným striebrom / mám rád múdrych ľudí čo si myslia, že len ich medicína ja tá správna:
Ivan Majerčák dopĺňa, že „za akúkoľvek alternatívnu liečbu zodpovedá predovšetkým človek sám. Ideálne je sa poradiť s odborníkom, na trhu je dnes množstvo „zaručených“ doplnkov výživy. Najčastejšie sa uvádza, že zlepšujú imunitu, prípadne „čistia krv“. „S trochou nadsádzky som raz povedal, že som žumpa. Nikdy som sa totiž nedetoxikoval, nemal som ani „vyčistenú“ krv, ani zvnútra „osprchované“ črevo. V mojom organizme by to teda malo vyzerať ako v žumpe. Ale nevyzerá,“ hovorí lekár. Aj svojim pacientom radí, aby neodstraňovali z tela „životu nebezpečné toxíny“, na to máme fungujúce obličky a pečeň.
Podľa Majerčáka je oveľa rozumnejšie odstrániť „továreň“ na toxíny – zásobný tuk z brucha a vylúčiť z jedálneho lístka potraviny a chémiu, ktoré nášmu telu škodia. „Ak vám niečo z potravín, potravinárskej chémie alebo z doplnkov výživy škodí, isto nebudete plní toxínov, ktoré treba z tela odstrániť detoxikáciou, ale intolerancia sa u vás prejaví napr. ako migréna, bolesti kĺbov, tráviace ťažkosti, atopický ekzém alebo astma. U detí veľmi často aj nepokojom, neposednosťou, hyperaktivitou. Napríklad aj chronicky upchaný plný nos môže byť prejavom intolerancie potravín,“ vysvetľuje lekár.
Dodáva, že náš organizmus reaguje na jednotlivé zložky a doplnky stravy rôznym spôsobom, pričom klasická alergická reakcia je len jednou z množstva odpovedí.
Vyvážená a pravidelná pestrá strava zabezpečí u prevažnej väčšiny populácie dostatočný prívod živín aj stopových prvkov. Z doplnkov výživy by lekár odporučil len tie, ktoré majú medicínsky dôkaz.
Čítajte viac:
http://primar.sme.sk/c/5792990/koloidne ... z1yhgB6eEh********