Sc3r0 píše:
Zdravíčko ve spolek.
Díky všem za tuto diskuzi. Už sem jí přečetl 2x, ale je to dlouhé povídání a pokaždé jsem se zaměřil na něco jiného, takže člověk pak zapomene, nebo něco může poplést, tak si radši udělám formou dotazu rekapitulaci.
Po dlouhodobém měření teploty pod jazykem hned ráno v posteli jak rozlepím oči mi vyšlo, že mívám teplotu 36,5... Když jsem si pak teplotu měříval i během dne, teplota vyšplhala na 36,9 a povětšinu až na 37,1...
Co se týče testu "fleku na zápěstí", můj první flek mi zmizel asi po 2,5 h (asi jsem toho dal málo) a druhý asi po 4h. Lugola mám od pana Jardy.
Mám to chápat tak, že podle teploty mi štítná žláza funguje správně, ale podle fleku mám nedostatek jodu? Rád bych začal ten lugol užívát, jak při tom postupovat vím zde z fora. Hodně se tu psalo o tom, že k jodu je třeba užívat selen a bor. CHci se zeptat, je opravdu nutné selen a bor příjmat z nějakého roztoku nebo v tabletách, nestačí mi je mít z vyvážené stravy. Díval jsem se kde jsou obsažené, a všechny tyto potraviny pravidelně jím. Lugol už jsem ve větším množství skoušel na kůži, žádná negativní reakce.
Díky
Tak jódu podle všeho máte málo, ale on není jedinou možností proč třeba jede štítná pomalu. Ty teploty jsou sice celkem v pohodě, ale ideální by to bylo tak o jednu až dvě desetiny výše, ale spíše se domnívám, že to v pohodě zvedne kokosový olej a jód třeba dodávat pouze potíráním pokožky, tím se nic pokazit nedá. Bór se dá dodávat čímkoliv z vína, klidně i zdravě chlastat suché červené a paraořechy je třeba mít brazilské, jiné v sobě toho selenu zase tolik nemají. Možná by jste měl nejlepší si nechat udělat vlasovou analýzu, tam by bylo vidět poměrně dobře jak si stojíte u jednotlivých prvků a jejich poměrů.