Menma21:
1) B komplex je to výborný, ale ani tak jej neberte každý den, protože tělo se sice přebytečných Bček umí zbavit, ale není to úplně zadarmo. Je lepší postupně najít která konkrétní B-čka vám chybí a dodávat cíleně jednotlivá B-čka a B-komplex zobnout jen občas.
2) Zinek jste ulovil rovněž dobrý, ale i ten bych doporučil nebrat úplně každý den v týdnu, protože nadbytek zinku brání vstřebávání mědi. Taky z počátku (minimálně první měsíc) nezkoušejte vzít víc než těch 50 mg/zinku za den, protože 100 mg zinku by s vámi mohlo docela solidně cloumat - fyzicky i psychicky. Ostatně těch 50 mg je dávka kterou lze poměrně bezpečně brát docela dlouho (jednotky měsíců), ale 100 mg už je dávka, se kterou člověk musí být zatraceně opatrný, aby si během pár týdnů nevyvolal těžký deficit mědi.
Zinek si berte minimálně z počátku určitě s jídlem, snese se i s Vitamínem C.
3) S měřením teploty osobní zkušenost nemám, tedy neporadím.
4) Co se týče té slané vody, opravdu jde jen o to, abyste do sebe s jódem dostal dost tekutin. Že mi chutná slaná voda i voda s octem, zatímco samotná voda ani tolik ne, může být můj osobní problém s elektrolyty. Jedním z příznaků, že málo pijete, je stav, že se jazyk nevejde mezi zuby, což se pozná jednak zvýšenou tendencí kousat se do jazyka a také tak, že jazyk jakoby není krásně zakulacený, ale jakoby hranatý, protože se do něj obtiskují zuby.
Kromě slané vody mi funguje voda s jablečným octem, nebo voda s trochou citronové šťávy.
5) Počítejte s tím, že jakékoliv případné zlepšení stavu bude trvat týdny až měsíce a probíhá tak pomalu a plíživě, že si člověk ani ničeho moc nevšimne. Navíc jakmile tělo dostane něco, co mu dlouho chybělo, ve větší dávce, tak se mohou dostavit dost nepříjemné psychické pocity (já to tak měl se zinkem, jódem i bórem).
6) Pokud vám pomáhají kávové klistýry, tak tam bude souvislost s nedokonale fungujícími játry. Káva mě při konzumaci nakopává, ale současně mám tušení, že dát si kávu je jako šlehnotu nadledvinky bičem, aby makaly, což krátkodobě pomůže, dlouhodobě je to cesta do pekla. Takto nějak funguji v práci - doplazím se tam, dám si kafe a začnu trochu fungovat. Snažím se kávu omezit, ale moc se mi to nedaří.
7) Terpentýn, o kterém je řeč, není syntetický terpentýn z drogérie a malířských potřeb, ale esenciální olej z borovice. Kupovali jsme tento:
https://www.amazon.de/Turpentine-Essent ... 071FGDG4R/Zkouším ho opatrně vnitřně - max 1 čajovou lžičku terpetnýnu přeliji na polévkovou lžíci a dosypávam cukr krystal tak dlouho, dokud cukr mění barvu. Jako každý essenciální olej to může mít svá rizika - v tomto případě prý odbourávání dělají ledviny a je potřeba hodně pít.