Dakujem velmi pekne za rozsiahlu odpoved, presne taketo nieco jednoduche som hladal (viem ze sa to neda na stribrnem podnosu servirovat, ale dohladam si podrobnosti neskor)

spadia ma napr Jód (jódurie) stoji to 240Kc, to sa este da, alebo je prakticky jedno, kde si to clovek necha zmerat? Idealne potom pri opakovanom merani merat v tom istom labaku, tak ako sa vzdy odporuca aj pri krvi a inych markeroch?
Jod mi este nikdy nemerali, je to sranda v tomto systeme zit - ked mam platit dane a odvody, tak limit neexistuje, ale ak chcem preventivne od poistovne vysetrenie "tak neda sa" "sorry limity" "naco ti to bude blbej obcane ?!" - no na co asi, aby som neminul o 20 rokov 100-nasobok, ako teraz minul na prevenciu.
Toto ma extremne irituje, tento system, ale naopak, toto forum, jeho prispievatelia a hlavne Vy pan Jarda, Vam musim osobitne podakovat, pretoze menite zivoty. Ono sa to nezda, ale sirenie know how meni zivoty podobne, ako objav gravitacie, prirovnam to k "snow ball efekt" cize efekt snehovej gule. Toto ludom velmi pomaha.
Skusim ten 1% lugol, ale este mam 1 dotaz, priatelka nechce pit jod, boji sa o zuby (teraz do nich investovala) a nechuti jej to, rozmyslal som ze teda tabletky, ale drviva vasina ma len do 325mcg, potom mi naslo az 12,5mg cize 12500mcg - ono je to nezmyselne drahe, kedze lugol je urcite njalacnejsi. Nie je v nom prakticky nic priadne, v tej tabletke je "Microcrystalline cellulose (plant fiber), cellulose (veg- etable capsule), silica." Iodine [from sodium iodide, potassium iodide and molecular iodine (from kelp) (Laminaria digitata)] ale moja otazka skor spociva v tom, ze je mozne Jod brat ako Vit D ? Napr "tyzdenne" ? VIt D, aspon podla zdrojov ktore poznam hovoria, ze je mozne bezpecne dat jeden krat za tyzden 7-nasobnu dennu davku na bezpecne udrzanie hladiny. Je toto iste mozne s jodom s 12,5miligramom? Samozrejme po splneni vsetkeho co ste pisali, zistit stav, doplnit selen bor horcik... Pokusim sa priatelku ukecat, ci nechce naozaj radsej 1kvapku denne, nez tabletky, drahe a zbytocna logistika okolo toho...