Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Kefírová houba
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=565
Stránka 633

Autor:  Pavel Veselý [ ned bře 06, 2011 1:06 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Zaznamenáváte také rozdíl v chuti a kvalitě kefíru pokud je dělané ze selského mléka z obchodu a nebo ze syrového kravského mléka?Z toho syrového mi to nikdy tak nezhoustne jako ze selského a chuť je taky jiná,občas po tom mám mastnou pusu.Snažím se to teď dělat jen ze syrového protože mi přestala sedět ta UHT metoda u selského mléka.Nevím jaké chemické reakce tím UHT vznikají ale když to takhle "pozná" i ta houba tak to nebude asi nic dobrého.

Autor:  tomaso [ ned bře 06, 2011 3:52 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Ze selského jsem dělal kefír jen jednou, když jsem se nedostal k mlékomatu. Bylo přesně, jak píšeš. Takové vazké, bez chuťové špičky... Nechutnalo mi.

Autor:  Jara [ pon bře 07, 2011 7:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Dobrý den

Pane Jardo, prosím Vás o radu. Dostal jsem od známé kefírové houbičky ve sklenici ve vodě.
Dal jsem je tedy do plnotučného mléka na 24h. Ne po dvanácti do lednice, tento postup jsem
ještě neznal. Když se kefír zdál hotov tak jsem ho pozřel 0,5l večer. Během asi hodiny a půl
jsem začal pocitovat mírnou bolest v krku. Upozornuji že mám problém s mléčnými výrobky,
které mě zahlenuji, nejvíce mléko, kterému se úplně straním, ale i dalši kravské mléčné výrobky
hlavně v zimním období. Pokud jsou tepelně zpracované, tak je to mnohem mírnější.
Je možné, že kefír nebyl ještě hotov? Nebo detoxikační reakce? Na druhý den ráno jsem
již byl značně zahleněn, trošku slabší, občasné pšíkání a trochu nepříjemná bolest v krku.
Vzpomínám že před několika lety, u mne takto propukávala nemoc zvaná zánet nosohltanu-
velká zahleněnost, teploty, oslabenost těla. Po určitém času se mi pomocí detoxikace toto
podařilo odstranit a imunita to již nepustí dále než na lehké pobolívání v krku a mírné zahlenění.
Dá se toho zbavit během pár dnů. Mám pocit že to vždy způsobovali mléčné výrobky, kterým se
také nyní více vyhýbám. Napadá Vás kde mohla nastat chyba?Připadalo mi to jako by se o mne začal pokoušet ten starý zánět nosohltanu, který již dne s třetí den odeznívá. Při jarní očistě žlučníku a jater se mají kompletně vynechávat mléčné produkty, platí to i o domácím kefíru?
Jinak děkuji Vám za vaše tolik užitečné informace, které zde na Vašem webu rozvádíte.
Mám ještě některé zdravotní neduhy, pokud je to možné rád bych Vás kontaktoval ohledně osobní konzultace s Vámi.

Děkuji a přeji hezký den.

Autor:  Jarda [ pon bře 07, 2011 8:33 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Pavel Veselý píše:
Zaznamenáváte také rozdíl v chuti a kvalitě kefíru pokud je dělané ze selského mléka z obchodu a nebo ze syrového kravského mléka?Z toho syrového mi to nikdy tak nezhoustne jako ze selského a chuť je taky jiná,občas po tom mám mastnou pusu.Snažím se to teď dělat jen ze syrového protože mi přestala sedět ta UHT metoda u selského mléka.Nevím jaké chemické reakce tím UHT vznikají ale když to takhle "pozná" i ta houba tak to nebude asi nic dobrého.

Tak ono všechno čerstvé, tedy i mléko, vypadá jinak, než když na to sáhne mocná ruka zpracovatelského chemicko-potravinářského průmyslu.

Autor:  Jarda [ pon bře 07, 2011 8:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Dobrý den

Jara píše:
Pane Jardo, prosím Vás o radu. Dostal jsem od známé kefírové houbičky ve sklenici ve vodě.
Dal jsem je tedy do plnotučného mléka na 24h. Ne po dvanácti do lednice, tento postup jsem
ještě neznal. Když se kefír zdál hotov tak jsem ho pozřel 0,5l večer. Během asi hodiny a půl
jsem začal pocitovat mírnou bolest v krku. Upozornuji že mám problém s mléčnými výrobky,
které mě zahlenuji, nejvíce mléko, kterému se úplně straním, ale i dalši kravské mléčné výrobky
hlavně v zimním období. Pokud jsou tepelně zpracované, tak je to mnohem mírnější.
Je možné, že kefír nebyl ještě hotov? Nebo detoxikační reakce? Na druhý den ráno jsem
již byl značně zahleněn, trošku slabší, občasné pšíkání a trochu nepříjemná bolest v krku.
Vzpomínám že před několika lety, u mne takto propukávala nemoc zvaná zánet nosohltanu-
velká zahleněnost, teploty, oslabenost těla. Po určitém času se mi pomocí detoxikace toto
podařilo odstranit a imunita to již nepustí dále než na lehké pobolívání v krku a mírné zahlenění.
Dá se toho zbavit během pár dnů. Mám pocit že to vždy způsobovali mléčné výrobky, kterým se
také nyní více vyhýbám. Napadá Vás kde mohla nastat chyba?Připadalo mi to jako by se o mne začal pokoušet ten starý zánět nosohltanu, který již dne s třetí den odeznívá. Při jarní očistě žlučníku a jater se mají kompletně vynechávat mléčné produkty, platí to i o domácím kefíru?
Jinak děkuji Vám za vaše tolik užitečné informace, které zde na Vašem webu rozvádíte.
Mám ještě některé zdravotní neduhy, pokud je to možné rád bych Vás kontaktoval ohledně osobní konzultace s Vámi.

Děkuji a přeji hezký den.

Pokud kefír vypadal jako kefír a také správně chutnal, tak byl asi v pořádku a pak je vaše tělo opravdu vysazeno proti mléku velice silně, protože i většina lidí s nesnášenlivostí mléka kefír snáší celkem dobře. Osobně bych to po zklidnění vyzkoušel ještě jednou a když bude reakce stejná, tak bych ho již nepoužíval. Při očistě jater se hlavně musí vynechat vše tučné, čili kefír také. Pokud máte zájem se se mnou setkat, tak mě klidně zavolejte v tom není problém.

Autor:  sakul [ pon bře 07, 2011 9:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Dnes jsem zkusil rozmíchat v kefíru bílý jíl který beru na doplnění křemíku a lžičku lékořice na posilnění jater. Vznikl poměrně zajímavý nápoj dobré chuti, takže předávám jako kulinářský tip jak spojit příjemné s užitečným

Autor:  Andrea [ úte bře 08, 2011 12:26 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Daruji Tibetský hřib - houbička do mléka, na dělání domácího kefíru \":)\" pouze Praha, popř. Zlín. aynka@volny.cz

Autor:  positive_sun [ úte bře 08, 2011 5:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Niekto z Bratislavy kto by daroval hubu na kefir?

Autor:  zdenin [ stř bře 09, 2011 10:39 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

sakul píše:
Dnes jsem zkusil rozmíchat v kefíru bílý jíl který beru na doplnění křemíku a lžičku lékořice na posilnění jater. Vznikl poměrně zajímavý nápoj dobré chuti, takže předávám jako kulinářský tip jak spojit příjemné s užitečným

Nemá domácí kefír tím jak je tučný vliv na cholesterol-myslím negativní vliv?

Autor:  Jarda [ čtv bře 10, 2011 9:03 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

zdenin píše:
Nemá domácí kefír tím jak je tučný vliv na cholesterol-myslím negativní vliv?

Určitě ne, cholesterol funguje naprosto jinak, než se obecně tvrdí a přísun tuku na to nemá velký vliv. Pokud funguje dobře spalování, tak můžete jíst tuku kolik chcete a nic se nikde neusazuje, naopak dieta na tuk chudá klidně umožní mít vysoký cholesterol.

Autor:  rozarka [ pát bře 11, 2011 9:44 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Zajímalo by mě jak je to s tím oplachováním houbiček, vím, že Vy pane Jardo houbičky oplachovat nedoporučujete je to tak?
Já totiž když je neopláchnu po vytáhnutí z kefíru tak další kefír je hned zkažený, jak je to možné?

Autor:  Jarda [ sob bře 12, 2011 8:38 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

rozarka píše:
Zajímalo by mě jak je to s tím oplachováním houbiček, vím, že Vy pane Jardo houbičky oplachovat nedoporučujete je to tak?
Já totiž když je neopláchnu po vytáhnutí z kefíru tak další kefír je hned zkažený, jak je to možné?

Ono dost záleží na mnoha okolnostech, třeba na kvalitě mléka, stavu houbičky a dalších, čili pokud s tím máte problém, tak asi občasné opláchnutí není na závadu, ale nedovedu si představit jak pastevec někde ve stepi, odkud kefír pochází a kde široko daleko není voda, pere tibetské houbičky.

Autor:  rozarka [ sob bře 12, 2011 4:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Jarda píše:
Ono dost záleží na mnoha okolnostech, třeba na kvalitě mléka, stavu houbičky a dalších, čili pokud s tím máte problém, tak asi občasné opláchnutí není na závadu, ale nedovedu si představit jak pastevec někde ve stepi, odkud kefír pochází a kde široko daleko není voda, pere tibetské houbičky.

Mléko beru z těch mlékarénských automatů nepasterizované a co se týče houbičky:( tak to netuším jak je na tom. Myslíte, že by tomu taky mohla vadit vysoká teplota?Mám ji normálně doma v kuchyni cca 22stupnu jestli to nebude lepší do lednice. Ted jsem ji zkoušela propláchnout tak první den byla OK, ale pokud nechám kefír venku 48h tak se mi opět zkazí.

Autor:  Jarda [ ned bře 13, 2011 9:45 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

rozarka píše:
Mléko beru z těch mlékarénských automatů nepasterizované a co se týče houbičky:( tak to netuším jak je na tom. Myslíte, že by tomu taky mohla vadit vysoká teplota?Mám ji normálně doma v kuchyni cca 22stupnu jestli to nebude lepší do lednice. Ted jsem ji zkoušela propláchnout tak první den byla OK, ale pokud nechám kefír venku 48h tak se mi opět zkazí.

To mléko by mělo vyhovovat a pokojová teplota také, nicméně nějak nechápu těch 48 hodin, kefír se dělá vždy jenom 24 hodin a pak se dává nové mléko.

Autor:  Sybilla [ ned bře 13, 2011 10:29 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Kefírová houba

Jarda píše:
To mléko by mělo vyhovovat a pokojová teplota také, nicméně nějak nechápu těch 48 hodin, kefír se dělá vždy jenom 24 hodin a pak se dává nové mléko.

Nemáš veľa kefírok na liter mlieka? Alebo málo? V oboch prípadoch nebude kefír dobrý. Na liter mlieka je ideálne množstvo tak cca 2 polievkové lyžice. A zamiešať kefír aj počas dňa alebo minimálne 2x ráno a večer, aby sa mlieko dostalo ku kefírkam. Ešte môže byť problém s veľkosťou kefírok. Oni sa stále množia a vytvárajú dosť veľké zhluky, ak sa im to dovolí. Ak je kefirák väčší ako karfiolová ružička o veľkosti asi 1 cm treba ju opatrne rozdeliť, aby malo mlieko prístup. Ak ich neomýva mlieko dostatočne, začnú vytvárať aj sliz, ktorý sa za nimi tiahne. Inak mlieko súbežne aj kysne a výsledok je potom podivný. Nadbytočné kefírky buď rozdať alebo najlepšie je ich zjesť, majú chuť asi ako mozarella.

Stránka 633 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/