trampota píše:
Dobrý deň, rada by som sa spýtala na pár nejasností, ktoré som tu nikde nenašla. Včera som začala dorovnávať horčík cez chlorid horečnatý, 1 mokka lyžička do vody. Ten "môj" chlorid je tiež snehovitej konzistencie, zrejme viac vody a teda menší objem účinnej látky na lyžičku. Za prvý deň som dala 5 lyžičiek, celkom mi to chutí, mierne horká voda a popíjala som to po dúškoch priebežne, teda stále. Len treba byť v blízkosti wc, močenie nonstop. Večer kúpeľ epsom, soda, chlorid, plus v strave - orechy, semená, strukoviny, ovocie a zelenina. Mi bolo jasné, že budem mať deficit, ale teda som valila oči a asi ešte budem...
Pritom nejaké zdravotné problémy, také "pre doktora" som nemala a nemám. Vlastne u doktora som bola za posledných 6 a viac rokov raz, na preventívnej prehliadke, sestrička chcela môj cholesterol a doktor všetky moje výsledky. Mám to teda chápať tak, že telo funguje celkom v pohode lebo išlo na zásoby a mám "špajzu" vyžranú, akurát som o tom nevedela ?
Zaujímalo by ma -kam ten dodaný horčík v tele vlastne ide, alebo ako a pri čom sa spotrebuje ?
A ešte - asi budem horčík dodávať dlho a veľa, nemá niekto na to zlepšovák ako piť menej vody? Lebo čím vyššia koncentrácia, tým nepitnejší produkt.
Jeden postreh zo včera - 2 dni späť som si odrezala pri krájaní šalátu kus kože na prste, opuch a bolesť, včera som na noc dala obklad z čerstvej uriny. Odpuchlo, nebolí, tú rýchlosť teda nechápem. Ale - tá vyschnutá gáza ráno bola cítiť po "chémii", asi tom horčíku, ale silne. Čiže ako to je vlastne s tým vstrebávaním ? Nevyplavujem ho zbytočne tými litrami vody ? Včera asi 4 litre tekutín za deň, bežne pijem 2-3. Radšej sa teda opýtam, predsa len budeme s tým pánom horčíkom v kontakte asi dlho. Vďaka za trpezlivosť.
Chlorid hořečnatý je pořád stejný, jde o chemikálii s konkrétním složením a maximálně může nasát nějakou vodu, což na jeho účinku nic nemění. Dodávat pouze tolik, aby se nedostavoval průjem a kolik ho reálně máte, na to si budete muset nechat udělat vlasovou analýzu. Látka se páruje s vápníkem a ukládá se do tkání, většinou to trvá 2-4 měsíce, než se deficit srovná. Na hojení ran má jednoznačně pozitivní vliv a vyplavování močí se nekoná, spíše odchází při průjmu stolicí.