Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Jak vyrobit kokosové máslo? https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=21&t=4652 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | tuzka [ ned kvě 31, 2015 9:42 pm ] |
Předmět příspěvku: | Jak vyrobit kokosové máslo? |
Dobrý den, prosím o radu. (nenašel jsem přesně, kam s tímto dotazem, tak zkusím do "Inzerce a dobré tipy") Pro úplnost napíšu celou story. Chtěl bych si vyrábět zdravé proteinové tyčky na chuť i na cesty. Zkusil jsem konopný protein a ovesné vločky spojit vodou, ale během pár dní mi to v lednici totálně zplesnivělo. Místo vody to spojit něčím jiným, co se nezkazí? Našel jsem tip na kokosové máslo a na Youtube video, jak si ho za minutu vyrobit (https://www.youtube.com/watch?v=-OFQ567ETUs). Hledal jsem, jestli najdu podobný mixer, jako má ta ženská v tom videu. Tu na fóru jsem našel, že si lidi chválí G21 Perfect smoothie a že v tom kokosové máslo dělají. Tak jsem si ho nadělil pod stromeček. Koupil jsem v potravinách strouhaný kokos. Pro jistotu 4 pytlíky, protože mi ty nože přijdou proti tomu mixeru z videa moc vysoko zahnuté. Nasypal jsem dva. Nasekalo se to a spadlo, že se nedalo tím šťouchadlem na hladinu dosáhnout a postrčit to k nožům. Dal jsem druhé dva sáčky kokosu. 90 vteřin bylo dávno pryč. Motor měl co dělat až smrděl, jak se žhavil, žhavila se i nádoba, tak jsem musel přerušovat a nechat ho vychladnout. Měl jsem z toho hrůzu. Hmota se sice vyrobila, ale taková hustá jak krupičná kaše. Vzdal jsem to možná moc brzo, ale už jsem na to neměl nervy. Nalil jsem to to zavařovačky, kde to vystydlo a je z toho beton. Žeby to bylo kokosem? Žeby ten kokos byl odtučňěný? Prostě jsem dopadl jak sedláci u Chlumce. Poslední výkřik než to vzdám úplně je tahle moje prosba do pléna: Vyrábíte si někdo úspěšně kokosové máslo? Jak přesně? Předem dík. Honza Tužka PS: Zkusil jsem v tom mixeru vyrábět smoothie z mrkve, pomerančů atd, sice mi to chutná, ale zjistil jsem, že to na mě má neblahý vliv (mám při eresce sfinkterové problémy a moc mě to naředilo), takže ten stroj asi prodám, kdybyste někdo chtěl. |
Autor: | Jarda [ sob čer 20, 2015 8:14 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jak vyrobit kokosové máslo? |
tuzka píše: Dobrý den, prosím o radu. (nenašel jsem přesně, kam s tímto dotazem, tak zkusím do "Inzerce a dobré tipy") Pro úplnost napíšu celou story. Chtěl bych si vyrábět zdravé proteinové tyčky na chuť i na cesty. Zkusil jsem konopný protein a ovesné vločky spojit vodou, ale během pár dní mi to v lednici totálně zplesnivělo. Místo vody to spojit něčím jiným, co se nezkazí? Našel jsem tip na kokosové máslo a na Youtube video, jak si ho za minutu vyrobit (https://www.youtube.com/watch?v=-OFQ567ETUs). Hledal jsem, jestli najdu podobný mixer, jako má ta ženská v tom videu. Tu na fóru jsem našel, že si lidi chválí G21 Perfect smoothie a že v tom kokosové máslo dělají. Tak jsem si ho nadělil pod stromeček. Koupil jsem v potravinách strouhaný kokos. Pro jistotu 4 pytlíky, protože mi ty nože přijdou proti tomu mixeru z videa moc vysoko zahnuté. Nasypal jsem dva. Nasekalo se to a spadlo, že se nedalo tím šťouchadlem na hladinu dosáhnout a postrčit to k nožům. Dal jsem druhé dva sáčky kokosu. 90 vteřin bylo dávno pryč. Motor měl co dělat až smrděl, jak se žhavil, žhavila se i nádoba, tak jsem musel přerušovat a nechat ho vychladnout. Měl jsem z toho hrůzu. Hmota se sice vyrobila, ale taková hustá jak krupičná kaše. Vzdal jsem to možná moc brzo, ale už jsem na to neměl nervy. Nalil jsem to to zavařovačky, kde to vystydlo a je z toho beton. Žeby to bylo kokosem? Žeby ten kokos byl odtučňěný? Prostě jsem dopadl jak sedláci u Chlumce. Poslední výkřik než to vzdám úplně je tahle moje prosba do pléna: Vyrábíte si někdo úspěšně kokosové máslo? Jak přesně? Předem dík. Honza Tužka PS: Zkusil jsem v tom mixeru vyrábět smoothie z mrkve, pomerančů atd, sice mi to chutná, ale zjistil jsem, že to na mě má neblahý vliv (mám při eresce sfinkterové problémy a moc mě to naředilo), takže ten stroj asi prodám, kdybyste někdo chtěl. Tak sice jsem nikdy nic takového nezkoušel, ale podle mě bude hodně záležet na několika faktorech které jde vyzkoušet. Stěžejní bude teplota při výrobě, podíl tuku a procento vlhkosti té moučky a mohl by jste si to máslo dělat asi celkem snadno. Zde prodávaná kokosová moučka je podle mě moc přesušená, ale jinak má v sobě tuku docela dost. Nedovedu odpovědět, zda jde za studena takto zpracovat, ovšem na pánvičce tuk pouští dobře. Jednak bych to tedy dělal z lehce ohřátého kokosu, cca 30-35 stupňů, dále bych asi přidal trochu tekutého kokosového tuku a pokud by to ani tak nešlo dobře, což se nedomnívám, nechal bych tu moučku trochu zvlhnout. Každopádně po zchladnutí to ztvrdne na šutr, zvláště v ledničce a s tím nic nenaděláte, musel by jste to skladovat ideálně v pokojové teplotě cca 22-23 stupňů, což by asi vadit nemělo, kokos se běžně v této teplotě nekazí. |
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |