Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Pickles https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=23&t=899 |
Stránka 11 z 13 |
Autor: | SemTamTuPrídem [ čtv říj 29, 2015 2:18 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Ahojte. Práve si robím druhú várku pickles, tentoraz zo strúhanej (nahrubo) červenej repy, mrkvy a kalerábu. Všetko dôkladne očistené pred naložením, dostatok soli, dnes to kvasí asi tretí deň, a na hladine sa mi urobila pena svetlo-karamelovej farby, také chuchvalce, ale bez sušiny, žiadna pleseň (aspoň to tak nevyzerá).... Nevidím tam žiadne náznaky plesne. Mám tú penu odobrať ? Čo to môže byť ? Keď som robil pickles z kapusty, nič také sa nestalo... Lenže asi nie je zelenina ako zelenina, a kto vie čo porobí kombinácia týchto troch zelenín, alebo niektorá z nich. Zelenina bola čerstvá, kúpená z trhu. Hmmm...Poradíte ? Foto pred odobratím peny a po odobratí peny (nie dokonalom odobratí, ale...) ... Příloha: Příloha: edit : šťava je hustá ako sirup..........Hmmm...to z tej cvikly............ Budem sa to báť v pondelok jesť (pokiaľ sa to dovtedy nepokazí - to by som zistil čuchom a zrakom)......... Do riti... (to oranžové na fotke sú kolieska mrkvy, polku množstva mrkvy som totiž narezal na tenké kolieska, inak sa všetko strúhalo) (voda nie je hnedá, ale tmavobordová...Na fotke to vyzerá ako sr*čka... ) |
Autor: | Jarda [ sob lis 14, 2015 8:43 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
jajda22 píše: Jak to,ze mam pickeles hrozne tvrde? Jednou uz jsem ho delela a bylo krasne mekke. Delano jen ze zeli a podle navodu. Dekuji za tipy a rady Každé zelí se chová jinak a letošní je hodně tvrdé vzhledem k počasí v létě. |
Autor: | Polívková [ úte úno 09, 2016 11:34 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Th. píše: Zdravíčko do fora! Mohu se zeptat, pokud při výrobě kvašáků naleznu po pár dnech pod víkem sklenice (ihned na povrchu) bílou (jakoby vatička) plíseň, je možné ji odebrat (víceméně je usazena na vinných listech = poslední vrstvě) a okurky konzumovat? Nebo se může plíseň rozšířit i do nálevu a "zlikvidovat" (nakazit) celý obsah? Šíří se vůbec plíseň solným roztokem anebo se v něm ničí?? Děkuji moc za radu!!! Doporučuji celou dávku vyhodit, protože plíseň se samozřejmě šíří i v solném roztoku, jenom tam není vidět. |
Autor: | SemTamTuPrídem [ ned bře 13, 2016 1:16 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Ahojte. Kebyže mi pickles veľmi chutí, a bol by to jediný zdroj zeleniny ktorú jem (rôzne druhy pickles, hlavne z kapusty (zelí), mrvky, karfiolu, červenej repy), môžem ho zjesť napr. aj 300g či možno aj 400g denne ? Pred jedením by som si ho rozmixoval ručným mixérom (nech tie kyseliny neškodia zubom...), a v ústach si ho vychutnával v podstate bez kusania... K dvom jedlám denne (po jedle) 200g = 400g/deň, prípadne v deň keď mám druhé jedlo (z dvoch jedál) mliečneho charakteru (napr. jogurt), tak by som si dal napr. po mäsovom jedle 1x300g pickles. Teraz jem denne cca okolo 150-170g pickles, je to pre mňa mňamka, ale chcem ho jesť viac....... Vyslovene sa mi tá super chuť ŽIADA... |
Autor: | Jarda [ sob bře 19, 2016 9:48 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
SemTamTuPrídem píše: Ahojte. Kebyže mi pickles veľmi chutí, a bol by to jediný zdroj zeleniny ktorú jem (rôzne druhy pickles, hlavne z kapusty (zelí), mrvky, karfiolu, červenej repy), môžem ho zjesť napr. aj 300g či možno aj 400g denne ? Pred jedením by som si ho rozmixoval ručným mixérom (nech tie kyseliny neškodia zubom...), a v ústach si ho vychutnával v podstate bez kusania... K dvom jedlám denne (po jedle) 200g = 400g/deň, prípadne v deň keď mám druhé jedlo (z dvoch jedál) mliečneho charakteru (napr. jogurt), tak by som si dal napr. po mäsovom jedle 1x300g pickles. Teraz jem denne cca okolo 150-170g pickles, je to pre mňa mňamka, ale chcem ho jesť viac....... Vyslovene sa mi tá super chuť ŽIADA... Předpokládám že z počátku by to dělalo asi problém, ale po krátkém návyku na toto množství by problém být neměl. |
Autor: | martina72 [ sob bře 19, 2016 10:25 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
STTP, vezmi to rozumně. Dříve na vsi byly v domácnosto doslova sudy kvašené zeleniny, samozřejmě hlavně zelí. Myslím si (samozřejmě nemám žádné chemické rozbory), že si zeleninu můžeme fakt představit (při hrubém přiblížení a prvoplánovém nástřelu) jako to kysané zelí. Půl kila denně je úplný prd, to vyzobeš jen tak, že chodíš okolo a zobneš si. |
Autor: | SemTamTuPrídem [ ned bře 20, 2016 9:47 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
martina72 píše: STTP, vezmi to rozumně. Dříve na vsi byly v domácnosto doslova sudy kvašené zeleniny, samozřejmě hlavně zelí. Myslím si (samozřejmě nemám žádné chemické rozbory), že si zeleninu můžeme fakt představit (při hrubém přiblížení a prvoplánovém nástřelu) jako to kysané zelí. Půl kila denně je úplný prd, to vyzobeš jen tak, že chodíš okolo a zobneš si. O.k., tak budem konzumovať okolo 300g pickles denne (pred jedením si to vždy rozmixujem, nechce sa mi to toľko chrúmať...)... Raz kyslú kapustu, raz mrkvu s kapustou, raz cviklu.....Vždy vo forme pickles... Inú zeleninu než vo forme pickles už nechcem... |
Autor: | Jurgen [ stř dub 27, 2016 12:11 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Při kvašení zeleniny ve vodě se voda po několika dnech zabarví do bíla. Dá se to pít? Co to je? |
Autor: | Jarda [ sob črc 02, 2016 10:03 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Jurgen píše: Při kvašení zeleniny ve vodě se voda po několika dnech zabarví do bíla. Dá se to pít? Co to je? To je normální stav, jde o mléčné kvašení a nic závadného v té vodě není. |
Autor: | ladik [ pát srp 26, 2016 3:40 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jaká bude trvanlivost hotového pickles uzavřeného ve sklenici s víčkem uloženo ve sklepě asi 10 stupnů celsia.V ledničce je cítit a ostatnim členům rodiny to vadí |
Autor: | martina72 [ pát srp 26, 2016 7:50 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
ladik, pokud chcete značnou měrou prodloužit trvanlivost (relativní neměnnost stavu) živých potravin, skladujte při 4°C. Ono to nejni nadarmo předepsáno i v potravinářském sektoru, i ve velkém. Jde o to, že při 4°C má voda zcela extrémní vlastnosti a hodně živočichů fysicky založených na vodě (o ty vám jde - máte je v těch pickles) změní svůj metabolismus po dobu, kdy se teplota od zmíněné příliš neodlišuje. Živé to zůstane, ale nebude se to příliš rozmnožovat, vyvíjet, měnit .. Skladování za vyšších teplot je spíše vhodné pro sterilizované věci - což asi nechcete - zvostane možná chuť, ale ne "živost". |
Autor: | Jarda [ sob zář 17, 2016 10:06 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pickles |
ladik píše: Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jaká bude trvanlivost hotového pickles uzavřeného ve sklenici s víčkem uloženo ve sklepě asi 10 stupnů celsia.V ledničce je cítit a ostatnim členům rodiny to vadí Nezkoušel jsem, ale myslím že pokud by jste si na něj koupil kameninový "zelák" s vodním víčkem tak proces dále poběží bez přístupu vzduchu a předpokládám že by problém vznikat neměl, pouze bude stále kyselejší. Jinak to můžete s jednou skleničkou vyzkoušet, teoreticky by se mělo v té uzavřené sklenici vytvořit podobné prostředí, tlak může odejít a zpět se nic nedostane, prostě se přisaje víčko. |
Stránka 11 z 13 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |