[quote="SemTamTuPrídem":ru7yld42]Neviem čo sa deje, robievam pickles už asi rok, ale od takého mája som ho nemohol robiť - zelenina mi začala alkoholovo kvasiť...Proste neprebehlo mliečne kvasenie, na povrchu sa vytvoril povlak, a neskôr pleseň...
Neviem čím to je.... Robil som pickles aj pred týždňom, v dôkladne vymytých nádobách na pickles, v ktorých sa mi darilo robiť kvasenú kapustu a kvasenú mrkvu, červenú repu od začiatku (asi október ? nemám šajnu...) do jari.... Keď prišlo teplo, tak už za 3 dni v izbovej bolo pickles pokazené.... Nepomohli ani 2% soli, ktoré som dával vždy (na 1kg kapusty 20g himalájskej soli). Do pickles dávam tie isté koreniny, ktoré som dával aj minulú jeseň, a ktoré nespôsobovali žiadne problémy pri mliečnom kvasení zeleniny (čierne korenie, nové korenie, rasca, bobkový list)... Po niekoľkých neúspešných kvaseniach som nádoby vydrhol čo najlepšie, niekoľko krát na ne vylial vriacu vodu (je to veľmi tvrdý a kvalitný plast, sú to JAPONSKÉ umelohmotné nádoby na kvasenie - MATERIÁL NIE JE CHYBNÝ), a potom ich ešte "naložil" do octu na celý deň, pre istotu....... Takmer s istotou som si pred týždňom šiel asi po troch mesiacoch robiť pickles, že už je vonku nejakých 15 stupňov, čiže žiadna vysoká teplota, takže sa PICKLES PODARÍ... Ale znova nie.... znova neprebehlo žiadne mliečne kvasenie.... 5 dní kvasilo v izbovej teplote, ale nič...len sa na povrchu začal vytvárať povlak, a žiadna "kyslá" aróma, ako pri mliečnom kvasení býva...
[b:ru7yld42]NEVIE NIEKTO ČÍM TO MôŽE BYŤ ???[/b:ru7yld42] ... [u:ru7yld42]Zeleninu (väčšinou kapusta) pred naložením dôkladne umyjem, presne tak, ako aj vtedy (od jesene do jari), keď som to robieval, a pickles sa mi za ten polrok podaril VŽDY[/u:ru7yld42]....
Nechápem....[/quote:ru7yld42]
To je vážně divné. Kdyby se Ti to nestalo znovu teď, když je venku chladno, tak bych řekla, že to může být teplotou. Ale zjevně není. Jediná další možná příčina, co mě k tomu napadá, bude znít značně praštěně, tak mě prosím neukamenuj