Zdraví-AZ
https://www.zdravi-az.com/Forum/

Pochoutky z chřestu
https://www.zdravi-az.com/Forum/viewtopic.php?f=23&t=1984
Stránka 11

Autor:  Helča [ čtv bře 01, 2012 3:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Pochoutky z chřestu

Chtěla bych vám sem napsat úžesný recept na pouchoutku z chřestu.

Chřestové pirohy na listovém salátě s bílým chřestem a žloutkovou omáčkou
Na tuto dobrotu budeme potřebovat 120 g chřestu, 15 g másla, 15 g hladké mouky, 100 ml mléka, 20 ml smetany, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, 1 vejce, 25 g listového těsta, 30 g listového trhaného salátu, 2 ks žloutku, 10g rozpuštěného másla, 20 ml bílé víno, citronová šťáva, dijonská hořčice.
Chřest oloupeme a vaříme v osolené vodě cca 9 minut. Chřest vyjmeme na osušíme a spodní části nakrájíme na cca centimetrová kolečka. Rozpuštěné máslo zasypeme hladkou moukou, zalijeme mlékem a za stálého míchání připravíme hustou omáčku, kterou na závěr zjemníme smetanou. Přidáme nakrájený špargl, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a necháme vychladit. Listové těsto vyválíme na vále do čtverečku 15x15 cm, naplníme je směsí chřestu, vytvoříme šáteček a potřeme je vyšlehaným vejcem. Takto připraven pirohy pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Másla si rozpustíme a necháme zchladnout. V míse lehounce vyšleháme žloutky s bílým vínem do pěny a citronovou šťávou. Hmotu necháme tuhnout. Rozpuštěné máslo vmícháme pomalu do vaječné hmoty a podle chuti osolíme a opepříme. Na závěr přidáme dijonskou hořčici.

Tento recept jsem si vyžádala na slavnostech chřestu v Ivančicích (http://www.slavnostichrestu.cz/), je to úplná bomba a to je jenom jedna ukázka z velkého množství dobrot, které tam můžete ochutnat.

Autor:  Jarda [ čtv bře 01, 2012 11:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Pochoutky z chřestu

Helča píše:
Chtěla bych vám sem napsat úžesný recept na pouchoutku z chřestu.

Chřestové pirohy na listovém salátě s bílým chřestem a žloutkovou omáčkou
Na tuto dobrotu budeme potřebovat 120 g chřestu, 15 g másla, 15 g hladké mouky, 100 ml mléka, 20 ml smetany, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, 1 vejce, 25 g listového těsta, 30 g listového trhaného salátu, 2 ks žloutku, 10g rozpuštěného másla, 20 ml bílé víno, citronová šťáva, dijonská hořčice.
Chřest oloupeme a vaříme v osolené vodě cca 9 minut. Chřest vyjmeme na osušíme a spodní části nakrájíme na cca centimetrová kolečka. Rozpuštěné máslo zasypeme hladkou moukou, zalijeme mlékem a za stálého míchání připravíme hustou omáčku, kterou na závěr zjemníme smetanou. Přidáme nakrájený špargl, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a necháme vychladit. Listové těsto vyválíme na vále do čtverečku 15x15 cm, naplníme je směsí chřestu, vytvoříme šáteček a potřeme je vyšlehaným vejcem. Takto připraven pirohy pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Másla si rozpustíme a necháme zchladnout. V míse lehounce vyšleháme žloutky s bílým vínem do pěny a citronovou šťávou. Hmotu necháme tuhnout. Rozpuštěné máslo vmícháme pomalu do vaječné hmoty a podle chuti osolíme a opepříme. Na závěr přidáme dijonskou hořčici.

Tento recept jsem si vyžádala na slavnostech chřestu v Ivančicích (http://www.slavnostichrestu.cz/), je to úplná bomba a to je jenom jedna ukázka z velkého množství dobrot, které tam můžete ochutnat.

To by mohlo být opravdu chutné i když z hlediska trávení nepůjde o zrovna ideální potravinu, nicméně jednou za čas si dát pořádně do nosu, proč ne.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/