Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Pochoutky z chřestu https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=23&t=1984 |
Stránka 1 z 1 |
Autor: | Helča [ čtv bře 01, 2012 3:18 pm ] |
Předmět příspěvku: | Pochoutky z chřestu |
Chtěla bych vám sem napsat úžesný recept na pouchoutku z chřestu. Chřestové pirohy na listovém salátě s bílým chřestem a žloutkovou omáčkou Na tuto dobrotu budeme potřebovat 120 g chřestu, 15 g másla, 15 g hladké mouky, 100 ml mléka, 20 ml smetany, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, 1 vejce, 25 g listového těsta, 30 g listového trhaného salátu, 2 ks žloutku, 10g rozpuštěného másla, 20 ml bílé víno, citronová šťáva, dijonská hořčice. Chřest oloupeme a vaříme v osolené vodě cca 9 minut. Chřest vyjmeme na osušíme a spodní části nakrájíme na cca centimetrová kolečka. Rozpuštěné máslo zasypeme hladkou moukou, zalijeme mlékem a za stálého míchání připravíme hustou omáčku, kterou na závěr zjemníme smetanou. Přidáme nakrájený špargl, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a necháme vychladit. Listové těsto vyválíme na vále do čtverečku 15x15 cm, naplníme je směsí chřestu, vytvoříme šáteček a potřeme je vyšlehaným vejcem. Takto připraven pirohy pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Másla si rozpustíme a necháme zchladnout. V míse lehounce vyšleháme žloutky s bílým vínem do pěny a citronovou šťávou. Hmotu necháme tuhnout. Rozpuštěné máslo vmícháme pomalu do vaječné hmoty a podle chuti osolíme a opepříme. Na závěr přidáme dijonskou hořčici. Tento recept jsem si vyžádala na slavnostech chřestu v Ivančicích (http://www.slavnostichrestu.cz/), je to úplná bomba a to je jenom jedna ukázka z velkého množství dobrot, které tam můžete ochutnat. |
Autor: | Jarda [ čtv bře 01, 2012 11:34 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Pochoutky z chřestu |
Helča píše: Chtěla bych vám sem napsat úžesný recept na pouchoutku z chřestu. Chřestové pirohy na listovém salátě s bílým chřestem a žloutkovou omáčkou Na tuto dobrotu budeme potřebovat 120 g chřestu, 15 g másla, 15 g hladké mouky, 100 ml mléka, 20 ml smetany, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, 1 vejce, 25 g listového těsta, 30 g listového trhaného salátu, 2 ks žloutku, 10g rozpuštěného másla, 20 ml bílé víno, citronová šťáva, dijonská hořčice. Chřest oloupeme a vaříme v osolené vodě cca 9 minut. Chřest vyjmeme na osušíme a spodní části nakrájíme na cca centimetrová kolečka. Rozpuštěné máslo zasypeme hladkou moukou, zalijeme mlékem a za stálého míchání připravíme hustou omáčku, kterou na závěr zjemníme smetanou. Přidáme nakrájený špargl, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a necháme vychladit. Listové těsto vyválíme na vále do čtverečku 15x15 cm, naplníme je směsí chřestu, vytvoříme šáteček a potřeme je vyšlehaným vejcem. Takto připraven pirohy pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Másla si rozpustíme a necháme zchladnout. V míse lehounce vyšleháme žloutky s bílým vínem do pěny a citronovou šťávou. Hmotu necháme tuhnout. Rozpuštěné máslo vmícháme pomalu do vaječné hmoty a podle chuti osolíme a opepříme. Na závěr přidáme dijonskou hořčici. Tento recept jsem si vyžádala na slavnostech chřestu v Ivančicích (http://www.slavnostichrestu.cz/), je to úplná bomba a to je jenom jedna ukázka z velkého množství dobrot, které tam můžete ochutnat. To by mohlo být opravdu chutné i když z hlediska trávení nepůjde o zrovna ideální potravinu, nicméně jednou za čas si dát pořádně do nosu, proč ne. |
Stránka 1 z 1 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |