Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Teplá kaše z pohanky a slunečnicového semínka se skořicí
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=23&t=2378
Stránka 11

Autor:  Firebird [ čtv lis 15, 2012 8:01 pm ]
Předmět příspěvku:  Teplá kaše z pohanky a slunečnicového semínka se skořicí

Vzdycky jsem miloval krupicnou kasi s mlekem, grankem a maslem. Musel jsem jis snist tuny jako dite... Bohuzel podle toho taky vypadal muj zdravotni stav plny atopickeho exemu a dalsich problemu. Nastesti uz ale s pomoci pana Zajicka vime, jak tyto problemy resit a vyresit.

Protoze jsem ale prave vybalil svuj novy mixer a zaroven se mi 'shodou okolnosti' domacela pohanka se slunecnicobymi semeny, zkusil jsem oboji skloubit. A protoze se vysledek povedl nad vsechna moje ocekavani, posilam uplne cerstvy recept na super-vyzivnou variantu vyse zminene krupicove kase (tentokrat jiz bez mleka, masla, granka i krupice):

Ingredience:
• 80g loupane pohanky (vaha pred namacenim)
• 20g slunecnicoveho semena (vaha pred namacenim)
• 2 jablka (pro labuzniky na candidove diete idealne zelena/kysela)
• panensky kokosovy olej
• skorice
• Sladik / stevie

Postup:
Pohanku se slunecnicovym semenem nechame macet 6 az 8 hodin. Pote nalejeme celou smes i s vodou, ve ktere jsme maceli, do mixeru. Voda obsahuje spoustu zivin, ktere se vylouhovaly behem maceni z pohanky a semen, zaroven doda kasi potrebnou tekutou konzistenci. Dve jablka zbavime stopek a jader a prihodime do mixeru. Jako posledni prihodime do mixeru male mnozstvi Sladiku / stevie (cca 2 az 3 mini-odmerky, ktera je prilozena k baleni Sladiku). Cele to nechame mixovat cca 3 az 5 minut na max. otacky, podle typu mixeru ktery mate (pozor! nektere levnejsi mixery se nesmeji poustet na max. otacky dele nez 2 nebo 3 minuty, info viz. navod k mixeru).

Kase by se mela mixovat tak dlouho, az se mixovanim zahreje (ne vsak zase moc - kdo ma doma kuchynsky teplomer, pak max do 40 az 50 stupnu, aby se uchovalo co nejvice zivin). Pote kasi vylejeme do misky nebo talire, posypeme skorici a navrch nasazime nekolik 'bobku' tuheho panenskeho kokosoveho oleje (mnozstvi dle libosti, ale neprehanet - ne vic nez 2 plne polevkove lzice), ktery se teplem kase zacne pomalu rozpoustet a se skorici vytvori neuveritelne vynikajici smes.

Kdo se zabyva proticandidovou dietou vi, jake maji jedlotlive slozky (predevsim skorice a olej) u candidozy blahodarne ucinky. Navic je to neuveritelna dobrota. Priznam se, nez nez jsem toto dnes pripravil a zbastil, nikdy bych neveril, ze je vubec mozne na diete takto zdrave mlsat!

Dobrou chut a pevne zdravi!

Jirka

Autor:  Jarda [ sob lis 17, 2012 9:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Teplá kaše z pohanky a slunečnicového semínka se skořicí

Firebird píše:
Vzdycky jsem miloval krupicnou kasi s mlekem, grankem a maslem. Musel jsem jis snist tuny jako dite... Bohuzel podle toho taky vypadal muj zdravotni stav plny atopickeho exemu a dalsich problemu. Nastesti uz ale s pomoci pana Zajicka vime, jak tyto problemy resit a vyresit.

Protoze jsem ale prave vybalil svuj novy mixer a zaroven se mi 'shodou okolnosti' domacela pohanka se slunecnicobymi semeny, zkusil jsem oboji skloubit. A protoze se vysledek povedl nad vsechna moje ocekavani, posilam uplne cerstvy recept na super-vyzivnou variantu vyse zminene krupicove kase (tentokrat jiz bez mleka, masla, granka i krupice):

Ingredience:
• 80g loupane pohanky (vaha pred namacenim)
• 20g slunecnicoveho semena (vaha pred namacenim)
• 2 jablka (pro labuzniky na candidove diete idealne zelena/kysela)
• panensky kokosovy olej
• skorice
• Sladik / stevie

Postup:
Pohanku se slunecnicovym semenem nechame macet 6 az 8 hodin. Pote nalejeme celou smes i s vodou, ve ktere jsme maceli, do mixeru. Voda obsahuje spoustu zivin, ktere se vylouhovaly behem maceni z pohanky a semen, zaroven doda kasi potrebnou tekutou konzistenci. Dve jablka zbavime stopek a jader a prihodime do mixeru. Jako posledni prihodime do mixeru male mnozstvi Sladiku / stevie (cca 2 az 3 mini-odmerky, ktera je prilozena k baleni Sladiku). Cele to nechame mixovat cca 3 az 5 minut na max. otacky, podle typu mixeru ktery mate (pozor! nektere levnejsi mixery se nesmeji poustet na max. otacky dele nez 2 nebo 3 minuty, info viz. navod k mixeru).

Kase by se mela mixovat tak dlouho, az se mixovanim zahreje (ne vsak zase moc - kdo ma doma kuchynsky teplomer, pak max do 40 az 50 stupnu, aby se uchovalo co nejvice zivin). Pote kasi vylejeme do misky nebo talire, posypeme skorici a navrch nasazime nekolik 'bobku' tuheho panenskeho kokosoveho oleje (mnozstvi dle libosti, ale neprehanet - ne vic nez 2 plne polevkove lzice), ktery se teplem kase zacne pomalu rozpoustet a se skorici vytvori neuveritelne vynikajici smes.

Kdo se zabyva proticandidovou dietou vi, jake maji jedlotlive slozky (predevsim skorice a olej) u candidozy blahodarne ucinky. Navic je to neuveritelna dobrota. Priznam se, nez nez jsem toto dnes pripravil a zbastil, nikdy bych neveril, ze je vubec mozne na diete takto zdrave mlsat!

Dobrou chut a pevne zdravi!

Jirka

Zajímavá kombinace a že je chutná o tom ani nepochybuji.

Autor:  Fcrean [ pát čer 09, 2017 12:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Teplá kaše z pohanky a slunečnicového semínka se skořicí

Ingredience:
• 80g loupane pohanky (vaha pred namacenim)
• 20g slunecnicoveho semena (vaha pred namacenim)
• 2 jablka (pro labuzniky na candidove diete idealne zelena/kysela)
• panensky kokosovy olej
• skorice
• Sladik / stevie

Chci se zeptat:
1.) Při máčení slunečnicových semínek píšete používat i vodu ve kterých máčíte semínka. Je to vhodné? Vždyť do té vody se uvolní enzymy, které brání klíčení a tedy konzervují. Nejspíš se mýlím budu velice rád zdali by mi to někdo popřípadě objasnil. Děkuji

2.) Jablka používáte celá? Loupete je a co jadřinec?

3.) Není celý pokrm kyselinotvorný?

4.) Osobně jsem také dělám v zimní období s přidáním čerstvého zázvoru a hrstí hrozinek. Namísto kokosového oleje (je ochlazující) používám slunečnicový nebo výtečný je dýňový.

Autor:  Firebird [ pát čer 09, 2017 1:11 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Teplá kaše z pohanky a slunečnicového semínka se skořicí

Fcrean píše:
Ingredience:
• 80g loupane pohanky (vaha pred namacenim)
• 20g slunecnicoveho semena (vaha pred namacenim)
• 2 jablka (pro labuzniky na candidove diete idealne zelena/kysela)
• panensky kokosovy olej
• skorice
• Sladik / stevie

Chci se zeptat:
1.) Při máčení slunečnicových semínek píšete používat i vodu ve kterých máčíte semínka. Je to vhodné? Vždyť do té vody se uvolní enzymy, které brání klíčení a tedy konzervují. Nejspíš se mýlím budu velice rád zdali by mi to někdo popřípadě objasnil. Děkuji

2.) Jablka používáte celá? Loupete je a co jadřinec?

3.) Není celý pokrm kyselinotvorný?

4.) Osobně jsem také dělám v zimní období s přidáním čerstvého zázvoru a hrstí hrozinek. Namísto kokosového oleje (je ochlazující) používám slunečnicový nebo výtečný je dýňový.

1) vodu z maceni nepouzivat (tenkrat jsem to jeste nevedel )

2) bio jablka cela, supermarket jablka oloupat, jadrinec nechat (pokud mate vykonny mixer)

3) cim mene pouzijete sladiku a oleje, tim bude stravitelnejsi. ja si tam olej dal kvuli chuti.

4) muze byt

Autor:  krasnagadgetka [ stř led 03, 2018 10:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Teplá kaše z pohanky a slunečnicového semínka se skořicí

Firebird píše:
Vzdycky jsem miloval krupicnou kasi s mlekem, grankem a maslem. Musel jsem jis snist tuny jako dite... Bohuzel podle toho taky vypadal muj zdravotni stav plny atopickeho exemu a dalsich problemu. Nastesti uz ale s pomoci pana Zajicka vime, jak tyto problemy resit a vyresit.

Protoze jsem ale prave vybalil svuj novy mixer a zaroven se mi 'shodou okolnosti' domacela pohanka se slunecnicobymi semeny, zkusil jsem oboji skloubit. A protoze se vysledek povedl nad vsechna moje ocekavani, posilam uplne cerstvy recept na super-vyzivnou variantu vyse zminene krupicove kase (tentokrat jiz bez mleka, masla, granka i krupice):

Ingredience:
• 80g loupane pohanky (vaha pred namacenim)
• 20g slunecnicoveho semena (vaha pred namacenim)
• 2 jablka (pro labuzniky na candidove diete idealne zelena/kysela)
• panensky kokosovy olej
• skorice
• Sladik / stevie

Postup:
Pohanku se slunecnicovym semenem nechame macet 6 az 8 hodin. Pote nalejeme celou smes i s vodou, ve ktere jsme maceli, do mixeru. Voda obsahuje spoustu zivin, ktere se vylouhovaly behem maceni z pohanky a semen, zaroven doda kasi potrebnou tekutou konzistenci. Dve jablka zbavime stopek a jader a prihodime do mixeru. Jako posledni prihodime do mixeru male mnozstvi Sladiku / stevie (cca 2 az 3 mini-odmerky, ktera je prilozena k baleni Sladiku). Cele to nechame mixovat cca 3 az 5 minut na max. otacky, podle typu mixeru ktery mate (pozor! nektere levnejsi mixery se nesmeji poustet na max. otacky dele nez 2 nebo 3 minuty, info viz. navod k mixeru).

Kase by se mela mixovat tak dlouho, az se mixovanim zahreje (ne vsak zase moc - kdo ma doma kuchynsky teplomer, pak max do 40 az 50 stupnu, aby se uchovalo co nejvice zivin). Pote kasi vylejeme do misky nebo talire, posypeme skorici a navrch nasazime nekolik 'bobku' tuheho panenskeho kokosoveho oleje (mnozstvi dle libosti, ale neprehanet - ne vic nez 2 plne polevkove lzice), ktery se teplem kase zacne pomalu rozpoustet a se skorici vytvori neuveritelne vynikajici smes.

Kdo se zabyva proticandidovou dietou vi, jake maji jedlotlive slozky (predevsim skorice a olej) u candidozy blahodarne ucinky. Navic je to neuveritelna dobrota. Priznam se, nez nez jsem toto dnes pripravil a zbastil, nikdy bych neveril, ze je vubec mozne na diete takto zdrave mlsat!

Dobrou chut a pevne zdravi!

Jirka

To bych si také dala, ale nebude to kvasit? Myslela jsem, že obiloviny a ovoce nejíst? Děkuji.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/